Biefstuk met champignons werd het op zondag. Een leuk recept gevonden voor Weight Watchers maar dat werd het niet. Gekozen voor gebakken champignons met knoflook. Met 150g kastanjechampignons, 1 teen knoflook en een scheutje witte wijn de champignons klaargemaakt. In een andere pan de 2 biefstukken heel kort gebakken. Ik had Opperdoezer-aardappeltjes in huis. Deze in dunne schijfjes gesneden en in de airfryer gebakken. Eerst 16 minuten op 160°, na voorverwarmen, in het mandje, daarna nog 2 x 6 minuten op 180° en tussendoor schudden. Niet eerst in water gezet, gewoon vergeten, gehusseld met wat olie en peper, heerlijk krokant. Maar we merkten dat iets langer wachten met eten toch weer dat beetje taaie gedoe zou opleveren. Blijft moeilijk dus, de airfryer voor verse aardappelgerechtjes. Een heerlijke rest boontjes er bij als extra groenten. Mooi zondagsmaal.
Op maandag (beetje onverwachte) gasten. Heerlijk weer, dus lekker buiten. Na een crackertje met meegebrachte fois gras en een olijfje een voorgerecht met komkommer en gerookte zalm. Wat yoghurt en zure room gemengd, bijna 250cc, 1 komkommer met de kaasschaaf in dunne schijfjes en 200g zalm in stukjes gesneden. Lekker op een geroosterde casinoboterham.
Dan een gehaktbrood uit de oven met salade en gekookte Opperdoezer-aardappeltjes. Voor het gehaktbrood heb ik de eieren stevig gekookt, een flinke halve paprika en wat meer olijven gebruikt. Verder volgens recept. En warm opgediend. Jammer, ik had hem graag wat bruiner gewild. Maar de smaak was prima.
Weinig van gegeten dus de volgende dag weer lekker met andere gasten.
Middag en avond buiten doorgebracht. Dan is zomer wel weer heerlijk. En die twee gasten waren lekker bezig met Pokemon Go en die blijken dan gewoon op je tafel te zitten, ha, ha.
De volgende dag opnieuw eters, maar nu voor een groter diner. Voor de verjaardag van een schoonzus werd samen met een zwager, haar broer, een etentje aan haar aangeboden. Het hoofdgerecht werd verzorgd door zwager, voor, tussen en na werd door mij gedaan.
Voor de komkommercarpaccio alles klaargezet, maar pas samengesteld vlak voor het opdienen.
Het hoofdgerecht bestond uit een heerlijk stuk goed gebraden côte de boeuf, gebakken aardappeltjes en zeekraal en lamsoor. Zwager die het maakte woont in Zeeland :-).
Na nog een stukje kaas het versgedraaide aardbeienijs. Inmiddels was het 23.00.
Wat een heerlijkheid zo'n zomerse dag buiten. Om 15.00 uur begonnen met de fruitsalade. Koffie, heel klein stukje taart en een lekker drankje en zachtjes praten tot diep in de nacht.
Een in een braadzak gebraden haantje, sperziebonen met olijven en gebakken aardappeltjes waren de keuzes van de heren die de volgende dag samen hebben gekookt.
Alles volgens recept even gebakken en in de koude pot gedaan. Na 4 uur op laag en tussendoor een keer omroeren, laten afkoelen en 's avonds lauw gegeten met in de airfryer gebakken afbak-stokbroodjes. Daarna de laatste stukjes blauwe kaas opgemaakt op een stukje stokbrood met een glas rode wijn. Vleesloze maaltijden bevallen mij altijd prima.
Met een kleine rest van de ratatouille, een beetje komkommerprut en ook nog een beetje komkommer-aardappelpuree, aangevuld met water tot onderste streepje, een soepje gemaakt in de soepmaker. Bleek niet goed genoeg geroerd of iets te weinig water dus een beetje aangebrand. Deels handmatig verder gepureerd. Toch een heerlijke soep, want bijna alles was eigenlijk al wel gaar natuurlijk.
En vandaag, zondag, natuurlijk eerst een soepje. Lamsworstjes ontdooit. Eens kijken naar een receptje dat daar bij past. Maar daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten