
Lamsvlees is altijd lekker op een beetje mediterrane wijze klaargemaakt. Lamsvlees met couscous naar een recept van Jamie Oliver. De avond tevoren de kikkererwten in de week gezet en de volgende morgen vast gekookt. Water verversen na het weken en zonder zout koken! In plaats van lamsnek werden het lamskarbonades. Verder toevallig echt alles in huis, zelfs de gedroogde abrikozen. Een halve rode peper leek me wel genoeg, 2 tomaten en 300 gram kikkererwten. Het kooknat had ik bewaard dus dat gebruikt als vocht. En 200 gram couscous, hoe krijgen 2 mensen dat op? Voor ons was 100 gram al te veel, want de saus was best zwaar. Met wat komkommer en een dot Griekse yoghurt een lekker maal.
De volgende dag werd er voor ons gekookt. Een al jarenlange traditie is dat mijn zwager voor ons en zijn zus een "Zeeuwse" aspergemaaltijd maakt in ons huis.
Die aspergemaaltijd begon met een aardbeiensoepje met garnalen en bosui, ik denk zoiets als dit recept. Overheerlijk. Bij de asperges zeekraal en dit keer rundvlees.
De dag er na werd een restjesdag. Een kommetje aardbeiensoep zonder de garnalen :-). De kikkererwten opgebakken met de couscous en de van het bot gesneden rest van het vlees van de aspergemaaltijd. En voor een laatkomer die toevallig in huis moest zijn een omelet gemaakt met rode paprika, ui, een half rood pepertje en wat stukjes salami.
De volgende dag aten we spaghetti met uit de diepvries gehaalde pastasaus uit de crockpot. Met een rucola-salade met in stukjes gesneden rest van de omelet van de dag er voor, een scheut groene olijfolie en wat zwarte olijven.
Zaterdag aten we met vrienden bij vrienden. Een jaarlijkse afspraak die voortkomt uit het werk wat we met elkaar deden en waarvan nu 2 van de 3 met pensioen zijn. Gezellig met partners. Dan bij de een dan bij de ander, deze keer niet bij mij.
Kijk wat we allemaal voor heerlijks kregen.
Vandaag? Nog een restje van dit en een restje van dat, even in de diepvries graven. Een kalm-aan-dag aan tafel en dus in de keuken.
Inmiddels op Hebban Culinair een nieuwe blogpost over het kookboek Creatief Koken. Met deze keer wel 3 leuke recepten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten