zaterdag 23 augustus 2008

Waarom ook ik ga bloggen.

Ik werk op de Hogeschool Rotterdam en houd me daar op het moment vooral bezig met het zelf ontdekken van de mogelijke toepassingen van web 2.0 in het hoger onderwijs en vervolgens voor collega's ontwikkelen van cursussen om deze mogelijkheden toepasbaar te maken in de verschillende curricula. Ik neem deel aan een werkgroep Innovatief Onderwijs op de hogeschool. Ik heb me ingeschreven voor een online course Connectivism and Connective Knowledge door George Siemens en Stephen Downes. Heb me als lid of deelnemer gemeld op vele plaatsen waarbij op dit moment Twitter en Jaiku het belangrijkst zijn. Del.icio.us en Google Reader zijn mijn dagelijkse kost. Ik heb een wikipagina gemaakt waarmee ik pas ga werken als ik zelf mijn eerste cursus ga geven. Ik begin langzaamaan mijn weg te vinden in een voor mij toch tamelijk nieuwe wereld. Ben nu aan het nadenken over het aanschaffen van een smartphone want mijn huidige GSM-etje heeft zelfs niet eens een camera, en dan kunnen You Tube, Flickr en nog vele andere sites niet worden uitgeprobeerd nietwaar. Al met al, een tijdrovende maar bijzonder boeiende periode voor mij. En het zelf maken van een blog leek daarbij op dit moment een nuttige bezigheid.

5 opmerkingen:

 1. Dag Sia,

  gefeliciteerd met je weblog! Ik ben benieuwd hoe dat voor je uitpakt en wat je er aan hebt.
  Mij helpt het 'hardop' te denken, en tegelijkertijd gesprekken en nieuwe contacten aan te knopen. Voor mij al 6 jaar een bron van inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha sia,

  van mijn mobiel dus kort: welkom in de blogosphere.

  ben benieuwd wat je gaat schrijven!

  groetjes,

  Ernst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt jongens. Er is nog iets niet goed met de tijd, want jullie reacties waren er al voor mijn schrijfsel; moet ik dus iets aan doen blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha zowel Ton als ik zijn paranormaal (heb ik van Ton geleerd). We weten al wat je gaat schrijven voor dat je het zelf weet. dat geeft ons wat meer tijd om eens goed over een reactie na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen