Maandag maïs uit de slowcooker. Eén grote kolf ontdaan van blad en draden doormidden gesneden. Dik besmeerd met zeer zoute boter en ingepakt in aluminiumfolie. Scheutje water op de bodem en in de pot gelegd, 4 uur op laag, heerlijk zoet en gaar. Geen andere kruiden erbij omdat we er kipsaté bij gingen eten, 10 minuten op de pizzaplaat in de airfryerXXL op 190°. Witte rijst erbij uit de rijstkoker, op tafel de rest van de kip-satésalade en kip-kerriesalade als sausjes. Watermeloen als frisje. Een heerlijke maaltijd.
De erwtensoep moest nog opgemaakt. Dat deden we dinsdag. Een rest van de maïskolf afgeschraapt en toegevoegd en 100g gerookte spekjes en water met bouillonpoeder erbij om wat te verdunnen. En omdat we de erwten iets te hard vonden 45 minuten laten sudderen op het laagste pitje op het gas. Een stukje roggebrood erbij en een prima eenvoudig maal. En die foto was al een keer gemaakt vorige week, dus nu de heerlijke lichte rosé die we er bij dronken.
Donderdag op stap en een ander laten koken. We aten bij restaurant Gewoon in eigen dorp. Buiten op het prachtige terras had ik zalm en Hollandse garnalen en de ander het visbordje als voorgerecht. Daarna voor mij gebakken camembert en de ander de varkenshaasspies. En tot slot een heerlijk nagerecht met gemarineerde kersen, ijs en slagroom. Zoals Gewoon-lijk weer lekker en gezellig.
Op vrijdag een beetje witlofsalade met een gekookt eitje en krieltjes uit de magnetron. Nog wat jus van de merquezburgertjes. En lekker met mayonaise en maggi. Eenvoudig en smakelijk.
Op de laatste dag van deze blogweek hele forellen gebakken met het smart sensing programma in de airfryerXXL. Beiden gevuld met plakjes citroen, takje rozemarijn en een snufje grof zout op de huid. In het mandje. Duurt ongeveer 20 à 23 minuten. Zo lekker!
We aten er zeesla en even gekookte zeekraal bij als groenten. De zeesla was geen succes. Gewassen, nog meer gewassen, nog meer gewassen, gewoon niet lekker.. Jammer. De zeekraal echt even doorgekookt was een succes. Lekker zacht en heerlijk van smaak. De rest van de aardappeltjes in stukken gesneden en gebakken waarbij de gerookte makreelsalade en de garnalen knoflooksalade heerlijk waren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten