zondag 29 juni 2025

In de airfryer(s): zalmpakketjes, aardappelblokjes, borrelsaucijzen, patat opgebakken; pizza uit de grote oven; soep deels van resten, deels vers; heerlijke gestoofde meiraapjes; een bijzonder rabarberrecept met aardbeien; eten besteld; en ook nog rode kool uit de slowcooker.

Zowel zalm als aardappeltjes uit de airfryer(s).

Deze zondag nog een laatste keer witte asperges dit seizoen, 350g. Een pakje zalmfilet, 2 x 100g uit de diepvries. Zonder vel is eigenlijk wel jammer, maar het is nu zo. Daarom gekozen voor een in aluminium verpakte versie. In de pakketjes verse kruiden zoals dille, takjes tijm, selderie en peterselie mee ingepakt met de olie en witte wijn. In de airfryerXL, voorverwarmd en daarna 10 minuten op 180°. 

De roomsaus gemaakt met 25g lichtzoute boter, 25g bloem, 100ml melk en 200ml room en aan het eind flink wat verse dille en gevijzelde peper. Asperges, dunne deze keer, 5 minuten gekookt en daarna 10 minurten laten garen. Kleine nieuwe aardappeltjes geboend, in stukjes gesneden, een uur in water laten staan, na afdrogen beetje olie en wat Italiaanse kruiden erover en in de airfryerXXL met het smart sensing programma gebakken. Een heerlijk geslaagde zondagmaaaltijd. 

De volgende dag pizza. Een rol pizzadeeg. Een heerlijk artikel over toppings. Bij elkaar gezocht: salsa, tomaten, salami, ansjovis, brie, pittige geraspte kaas, kappertjes, olijven, hummus en verse peterselie en basilicum. De ansjovis een beetje aan een kant gehouden, want vooral lekker voor de ander. In de grote oven, voorverwarmd op 220°, 15 minuten gebakken. Iets te gevuld, maar oh wat lekker. 


De volgende morgen de soepmachine gebruikt voor een soep van sla, rest bulgur, rest roomsaus, een grote rauwe aardappel, nat van de burrata en nat van de asperges. Op de pureerstand. Heerlijke romige soep. Ook nog van 2 grote ongeschilde appels in stukjes met 2 uitgeperste sinaasappels in een pannetje moes gekookt. 
Een doosje borrelsausijzen aan het eind van de middag opgewarmd in de airfryerXL, 5 minuten op 180°. 


Door omstandigheden niet verder toegekomen aan koken, dus een heerlijke kom soep met een boterham werd daarna het avondeten. 

We aten woensdag gestoofde meiraapjes. Het was 400g schoon. In blokjes gesneden, olie en licht gezouten boter in de pan, gebakken, beetje heet water met wat bouillonpoeder erbij en na ongeveer 10 minuten aan het eind een lepel crème fraîche en wat peper erover. Verse worst van Brandt en Levie met de smaak Toulouse-pistache, gebakken in de pan met eveneens wat olie en boter. Aardappeltjes in de schrapmachine en gekookt. Heerlijke eenvoudige maaltijd. 


Omdat de voor de pizza geopende salsa op moest maakte ik donderdag de meest eenvoudige spaghetti Bolognese à la Sia. Spaghetti gekookt. Het rundgehakt, 250g gebakken met 3 tenen knoflook, 10 kalamata-olijven, (pit eruit gehaald) in smakelijke oude jus. Salsasaus erbij en ook de rest van de meiraapjes. Nog 2 tomaatjes apart en daar deden we het mee. Van de echt heerlijke Ommelanden graskaas een flink stuk gebruikt om te malen in de Onionchef omdat het wel snel dreigt te gaan schimmelen. Lekker over het geheel. 

Vrijdag kwam zoon met de jongetjes helpen een kast en tafel in elkaar te zetten. De flammkuchen die op het programma stond, kon daarom niet doorgaan want niet genoeg voor 5 personen. Ik bestelde bij La Stancia Pincho de guacho, heerlijk vlees met erg veel patatjes, wat salade en veel sausjes. Verder op tafel veel tomaatjes, een komkommer, een rode paprika en een schaaltje sla. Geen tijd voor foto's.

Wel maakte ik van 250g rabarber uit de tuin met witte wijn zonder alcohol deze mooie rabarber romanov. Verse aardbeien kwamen mee met de bestelling. Room en kwark waren nog in huis. Ook het ijs was in huis. Ze bleven slapen, dus mocht het wat later worden. Na het eten lekker vuurtje stoken en marshmallows roosteren. 

Op de laatste dag van deze blogpost de jongens en hun papa weer naar huis. Ik maakte rode kool in de slowcooker. Met een ½ rode kool, 3 kleine uien onderin, 1 peer en 1 appel in stukjes, 1 blaadje laurier, ½ kaneelstokje, 50g gedroogde cranberries, handvol geconfijte sinaasappelstukjes, en een flinke flinke scheut appel/perensap. Door de drukte laat gestart. Daarom in de namiddag eerst als vooraf nog een keer zo'n heerlijke rabarberhap van wat over was. Na 6 uur op laag een heerlijke maaltijd met erbij een deel van de friet opgebakken in de airfryerXL. Was ook met friet en een sausje extra een voortreffelijke maaltijd. 


En vandaag, zondag, eerst het flammkuchendeeg op maken. Daarover volgende keer weer.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten