Bij de hapjes vooraf o.a. een blikje Mousse de Foie de Volaille au Porto. Ooit meegebracht uit La douce France. Verder een zeer harde worst ongeveer een uur gekookt om wat zachter te maken. Het werkte min of meer, wel iets zachter.
De entrecotes waren 24 uur gemarineerd in de marinade die als 5e is beschreven, de rode wijnmarinade. Het was 660g vlees dus alles iets meer gedaan. Ik had nog nooit marinade eerst gekookt. Weet ook niet precies waarom dat bij deze marinade moest, maar heb het wel gedaan. Het vlees was na roosteren op de grillpan op het gas echt prima.
De asperges met blauwekaas-boter, 600g asperges, 75g boter en 30g gorgonzola. Even, 5 minuten, gekookt en 10 minuten in het kookwater laten staan. Heerlijk met de blauwekaas-boter die ook perfect paste bij de entrecote.
Fruitsoep en ijs eerder beschreven. Met daarna koffie met een chocolaatje een prima afsluiting van deze maaltijd.
Maandag eerst een kom soep van vorige week. Dan een paar asperges in stukken opgewarmd in de kaasboter, wat puree opgebakken met een stukje vlees wat over was. En er stond nog een klein beetje wortelsalade in de koelkast. De laatste fruitsoep opgegeten met wat ijs.
De volgende dag weer eters in huis. Zoon en schoondochter met baby. Van het binnenste van de 4 vleestomaten, 4 trostomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, wat marinade van het vlees en een rest broodmengsel aangevuld met water tomatensoep gemaakt in de soepmaker.
Bijna 500g hamlap 's ochtends in de marinade gezet voor deze saté. Marinade met halve hoeveelheden gemaakt in de onionchef met het zwarte mes. Ideaal. Geen saté van gemaakt, maar de 2 stukken schoon afgeveegd in een pan gebakken in klein beetje olie. De marinade heb ik gebruikt voor een ongeveer hierop lijkende pindasaus. De brei even aangebakken, beetje water en 2 grote lepels pindakaas met stukjes er bij, klaar. Verder ruim 200g eerder gekookte quinoa als basis gebruikt voor nasi goreng. Wokgroenten uit de diepvries, 1 ui, 1 teen knoflook, 100g bacon in stukjes en dan de quinoa erbij. Met bevroren groente wordt het eigenlijk altijd iets te nat. Een portie bami uit de diepvries gehaald. Een heel dunne omelet gebakken van 3 geklutste eieren. Verder natuurlijk gebakken uitjes, kroepoek, atjar, rempejek, sambal op tafel. Leuke maaltijd hoewel de quinoa niet echt tot nasi leidde. Wel smakelijk, maar geen nasi zullen we maar zeggen. Maar wel lekker buiten aan de grote tafel gegeten met een kommetje muntijs en koffie met een heel klein puntje grappa toe.
De tomatensoep aten we woensdag, weer samen, met in de airfryer afgebakken stokbrood. Met een stukje pecorino en bunkerkaas.
Dan gegrilde groene asperges met roerei en gerookte zalm. De asperges, de dunne uitgezocht, ongeveer 250g, eerst een paar minuten geblancheerd en daarna 4 minuten op de grillpan in de airfryer op 200°. Grote aardappels gepoft in de magnetron (ook vast voor de volgende dag), 12 minuten op 700W. Gerookte zalm uit een pakje en 4 eieren geklutst met 20g geraspte kaas en er roerei van gemaakt in een klontje boter afgemaakt met een scheutje kookroom. Goed geslaagd.


En vandaag, Pinksterzondag, ik denk de rest van het pond asperges opmaken. Fijne dagen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten