zondag 22 april 2018

Soort hutspot uit de slowcooker, portobello en witlof uit de airfryer, stamppot met rauwe paksoi, pakket van Fattoria la Vialla en eten bij vrienden.

Verschillende restjes in de koelkast die echt niet bij elkaar in een soep pasten. Dan dus maar een "tapas'-achtige maaltijd samenstellen dacht ik. Maar op zondag liep het anders dan gepland en aten we een hapje samen met zoon, schoondochter en baby op een terras in het eigen dorp.

Die verschillende hapjes wel op maandag geserveerd. Samen met wat salade van Chinese kool.

Vóór de slowcooker aan ging.

Dinsdag heb ik 2 recepten gecombineerd in de slowcooker. Eerst deze eenvoudige gehaktschotel bekeken en dan een recept in mijn verzameling voor "hutspot anders" wat ik nergens terug kan vinden op het internet.

"500 gram gehakt rul bakken, daar 3 flinke uien in halve ringen aan toevoegen, dit in de slowcooker, hier 500 gram wortel en zakje voorgekookte krieltjes,flink wat shoarmakruiden en een flinke scheut ketjap manis bij. 2 uur op hoog en 3 uur op laag."

Ik heb het eerste recept volledig gevolgd, maar dan met 500g gehakt en in plaats van één 3 uien. Vervolgens 350g wortel in stukjes (ongekookt), 300g voorgekookte stukjes aardappel en wat garam massala toegevoegd.
Alles met nog open deur 's avonds gemaakt en in de koelkast tot de volgende morgen want op tijd de deur uit. Ik kies nooit voor hoog, dus 7 uur op laag gezet. Uiteindelijk werd het 8 uur, maar dat was geen enkel bezwaar. Een echt heerlijke maaltijd.

De volgende dag gevulde portobello's. Op deze site veel lekkere recepten, maar ik wilde gebruik maken van wat nodig op moest. Een rest Chinese kool gebakken in wat ghee, 7 kastanjechampignons eveneens, een flinke lepel genomen uit de bewaardoos van de gehaktschotel, dit alles goed door elkaar gehusseld. Bovenop plakjes van de overheerlijke kaas, Remeker pracht, die net binnen was. In het mandje, spatdeksel er op en 12 minuten in voorverwarmde airfryer op 180°.

Er bij een schaaltje tzatziki maar dan met stukjes komkommer. Ruim ½ komkommer (deels geschild, in de lengte in vieren gesneden en dan stukjes van een paar millimeter gemaakt), ongeveer 200cc Griekse yoghurt, 3 tenen knoflook uit de knijper, scheutje goede olijfolie, beetje peper en zout. Zo'n 2 uur in de koelkast. Bij het opdienen wat vers-geknipte dille erover gestrooid.
En voor ieder een gepoft aardappeltje uit de magnetron, op een speciaal hulpstukje met een beetje water 7 minuten op 700w.

Donderdag een extra gast aan tafel. We aten paksoi-stamppot. Met verse worstjes van de worstmakers. Ik heb de gebakken rode ui door de stamppot gedaan. Gemaakt met 750g aardappels en 350 g paksoi en voor ieder 1 hard gekookt ei. Het advies m.b.t. augurken etc. opgevolgd. En weer teveel stamppot, dus een rest voor later.

Waar ik nog niets van heb gebruikt, maar ik heel enthousiast over ben is een besteld groot pakket van Fattoria la Vialla dat donderdag binnenkwam. Ik maak niet vaak gebruik van pakjes en zakjes, maar maakte graag een uitzondering voor de sauzen binnen dit pakket.


5 x wijn, 4 x saus, 3 x olie/azijn, 3 x pasta, 2 x koekjes en ook nog 1 x worst en 1 x kaas. Met een boek met proefnotities, adviezen en recepten. En een draagtasje met een mooi kaartje om een fles weg te geven. Ik vond het zeer betaalbaar voor zoveel biologisch-dynamische producten. Ben heel benieuwd naar de smaken. Overigens niet in winkels te koop, alleen maar te bestellen.

Vrijdag aten we bij vrienden samen met andere vrienden. Een heerlijk diner.

Drankje, voorgerecht en soep buiten, daarna urenlang verder met o.a. heerlijke vis met asperges, kazen en een advocaat toetje. Met bijpassende drankjes. Mmmmm.

En zaterdag, de laatste dag van deze blogweek weer een extra gast aan tafel. Ik heb de pot 'saus met vlees op Toscaanse wijze' opgewarmd. Pappardelle gekookt. Een rest gehakt uit de slowcooker opgewarmd. En witlof met mascarpone gemaakt. Met 2 grote stronken witlof, losgemaakt door ze in vieren te snijden, gebakken in ghee en daarna gekookt in bouillon. In 3 delen bij elkaar gepakt in serranoham. Daarover de mascarponesaus. In de airfryer in 15 minuten gebakken op 160°. Een erg lekker recept. En de saus uit de pot was echt bijzonder goed.

En vandaag, zondag, een etentje met vrienden. Beetje in Italiaanse sferen. Al weer vroeg in de keuken dus.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten