In de koelkast een paar bietjes, een flinke rest 'schone' couscous, wat er mee te doen. Op maandag aten we bietencouscous met peterselie. Omdat de couscous al klaar was, koud gegeten. Apart er bij Boudin Blanc, verse worst, 10 minuten gebakken op 180° op de grillpan in de airfryer.

Van twee doosjes uit de diepvries, makreeltortilla en pasta met makreel, één geheel gemaakt in een schaal voor de airfryer. Bestreken met roomkaas en omdat het koud was, gestart met 20 minuten op 160°. Gecontroleerd of het onderin goed heet was. Dat was geen probleem. Eetbaar maar.... erg lekker was het niet. Zo'n vis en pasta en ook nog restje tortilla uit de diepvries, nou nee, dat ga ik maar niet meer doen. Met de roomkaas ging het prima, dat wel.
Op donderdag was ik oppassen op de kleinzoon. Samen met de moeder een heerlijke dikke tosti met Turkse worst en oude kaas gegeten en later nog wat bloemkool wat ik had meegenomen.
Partner thuis eet dan graag brood met gebakken eieren :-).
Groene kool bladeren geblancheerd. Daarin twee met doorgestoken vel verse worstjes van Brandt en Levie gemaakt met zwijn- en varkensvlees, witte wijn, verse peterselie, zeezout, citroen, zwarte peper, jeneverbes, foelie en knoflook. Twee uien onderin de pan. De rolletjes daarop en er over tomatensaus uit de vriezer. Dit 7 uur op laag laten staan. Een beetje rijst er bij uit de rijstkoker. Een lekker maaltje.
Op de laatste dag van deze blogweek friet met salade en champignons.
De gebakken champignons met ham en spekjes uit dit recept zijn dus zonder de aardappels gemaakt. Na het bakken van de 100g spekjes en 1 ui en 3 tenen knoflook, 350g kastanjechampignons in stukjes toegevoegd en dan nog een bakje met 100g magere hamblokjes mee gewarmd.
En vandaag, zondag, misschien alleen aan tafel, maar dat hoor ik later vandaag. Restjes zijn dan aan de orde :-).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten