zondag 18 februari 2018

Bloemkoolschotel, verse worst en opgebakken makreelschotel uit de airfryer, gemakkelijke groene koolrolletjes uit de slowcooker, lekkere friet uit de airfryer gekruid met za'atar met tomatensalade en gebakken champignons.

Heerlijke stevige soep. Gemaakt op zaterdag. Nog wat stukjes harde worst erin gedaan bij het opwarmen. Geen kookwerk dus op deze zondag. Wel een paar kaas-maïsbroodjes afgebakken in de airfryer. Glas wit erbij. Prima zondags-avondmaal.


In de koelkast een paar bietjes, een flinke rest 'schone' couscous, wat er mee te doen. Op maandag aten we bietencouscous met peterselie. Omdat de couscous al klaar was, koud gegeten. Apart er bij Boudin Blanc, verse worst, 10 minuten gebakken op 180° op de grillpan in de airfryer.

Nog een halve bloemkool in de koelkast. Daarmee maakte ik voor dinsdag pasta met bloemkool en spekjes met kaassaus. Alles ongeveer door de helft en de saus gemaakt met half kookroom en half water. En nog wat extra hamblokjes erdoor gedaan. De airfryer op 160° gezet en de schaal 10 minuten er in gehad. Toen nog even op 180° om goed door te verwarmen. Erg lekker hoor.

Wel een beetje raar, maar de volgende dag weer een soortgelijke maaltijd als dinsdag. Wel met totaal andere inhoud.
Van twee doosjes uit de diepvries, makreeltortilla en pasta met makreel, één geheel gemaakt in een schaal voor de airfryer. Bestreken met roomkaas en omdat het koud was, gestart met 20 minuten op 160°. Gecontroleerd of het onderin goed heet was. Dat was geen probleem. Eetbaar maar.... erg lekker was het niet. Zo'n vis en pasta en ook nog restje tortilla uit de diepvries, nou nee, dat ga ik maar niet meer doen. Met de roomkaas ging het prima, dat wel.

Op donderdag was ik oppassen op de kleinzoon. Samen met de moeder een heerlijke dikke tosti met Turkse worst en oude kaas gegeten en later nog wat bloemkool wat ik had meegenomen.
Partner thuis eet dan graag brood met gebakken eieren :-).

Naar een idee van dit recept maakte ik de volgende slowcooker maaltijd:
Groene kool bladeren geblancheerd. Daarin twee met doorgestoken vel verse worstjes van Brandt en Levie gemaakt met zwijn- en varkensvlees, witte wijn, verse peterselie, zeezout, citroen, zwarte peper, jeneverbes, foelie en knoflook. Twee uien onderin de pan. De rolletjes daarop en er over tomatensaus uit de vriezer. Dit 7 uur op laag laten staan. Een beetje rijst er bij uit de rijstkoker. Een lekker maaltje.

Op de laatste dag van deze blogweek friet met salade en champignons.
Er zaten deze keer flink wat heel kleine aardappeltjes bij de bestelling van de webwinkel. Voor de friet heb ik 600g van deze geboend en in stukjes gesneden en ongeveer een uur in het water gezet. Daarna wat zelf samengestelde za'atar en een scheutje olie erdoor en eerst 15 minuten in voorverwarmde airfryer op 100° en daarna nog 25 minuten op 185°. Perfect.

Voor de tomatensalade 2 flinke trostomaten met 2 soorten kalamata-olijven en 75g feta gemengd. Geen ui omdat die ook in de champignons was verwerkt. En omdat er nog wat saus stond van de groene kool met uien en een heerlijk smaakje, dat gebruikt als dressing. En een paar blaadjes basilicum gescheurd.

De gebakken champignons met ham en spekjes uit dit recept zijn dus zonder de aardappels gemaakt. Na het bakken van de 100g spekjes en 1 ui en 3 tenen knoflook, 350g kastanjechampignons in stukjes toegevoegd en dan nog een bakje met 100g magere hamblokjes mee gewarmd.

En vandaag, zondag, misschien alleen aan tafel, maar dat hoor ik later vandaag. Restjes zijn dan aan de orde :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten