
De volgende dag pasta met zalm, prei en boerenkool. Gemaakt voor 2 personen met 110 gr zalm uit blik, 125 gr roomkaas en 50 gr harde geitenkaas, ½ lepel kappertjes, zwarte peper, 2 tenen knoflook, een hele prei, 75 gr boerenkool en 75 gr penne. Bestrooid met veel belegen geraspte kaas. In een ronde ovenschaal van 17 cm doorsnee, afgedekt met de beroemde blokker vlamverdeler gebakken in de airfryer. Ik had het tevoren klaargezet, en was dus volledig afgekoeld. Eerst gekozen voor 8 minuten op 200°. Nog lauw van binnen maar wel een bruin korstje. Toen nog 7 minuten op 150°. Helemaal goed wat betreft warmte maar...., wij vonden de boerenkool echt nog te hard. Volgende keer die eerst maar even voorkoken toch. De smaak was verder prima. Een leuk recept, ook als je het aanpast aan wat in huis is en niet de oven maar de airfryer gebruikt.
Op woensdag visite. Geen groot diner, wel net even iets meer dan dagelijks. De paprikasoep van vorige week zaterdag uit de diepvries. Zeewiertagliatelle op de carbonara-manier. Zie recept en foto. Echt heel erg lekker. Met een salade van Romaanse sla, komkommer, olijven en wilde mix tomaatjes. En bitterkoekjespudding toe (uit de diepvriezer).
En daarna, op donderdag, wel weer een groot diner.
Deze keer weer gedaan als late lunch of vroeg diner. Vanaf ongeveer 14.30 uur tot zo lang als het duurt. Prima idee voor mensen die liever niet te laat nog veel eten.
Na een starthapje met Champagne, een pompoensoep met salie maar net weer even anders dan vorige week. Pompoen en preien met salie aangebakken in beetje olie. Daarna met een bouillon uit de vriezer in de soepmachine gedaan op de pureerstand. Voor het serveren wat salieblaadjes gefrituurd in olijfolie en samen met een schaaltje crème fraïche opgediend. Een Chablis was er lekker bij.
Daarna een beetje afwijkende garnalencocktail, namelijk met appel en groene paprika. Twee appels en ½ groene paprika heel fijn gesneden gemengd met 150 gram garnalen en 2 eetlepels limoensap. Van 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room, ½ theelepel kerrie en wat zout en peper een sausje geroerd. In 4 glazen een slablaadje gelegd van kropsla, het garnalenmengsel verdeeld en de saus erover heen geschonken. Versierd met een toefje peterselie.
Voor de parelhoen heb ik dit recept gebruikt. Plakjes bakbacon onderin de grote slowcooker gelegd. En weer net ze heerlijk als ooit eerder. En ook de cheesy bacon aardappels, gemaakt in de kleine slowcooker, waren weer voortreffelijk. En boontjes zijn gewoon boontjes. En Franse kaas is gewoon franse kaas :-). Pommard Pezerolles premier cru en een Belgrave Grand Cru Classé Haut Medoc waren zeer passende wijnen bij het hoen en de kaas.

's Avonds nog bouillon getrokken van de resten van de parelhoen met de jus uit de crockpot. Een heerlijke basis voor een soepje.
Vrijdag, restjesdag. Eerst een glas champagne, daarna opgebakken aardappeltjes, boontjes en stukjes hoen, ook lekker.

Ook heb ik zaterdag het officiële rapport, hier te downloaden, van de Gezondheidsraad met betrekking tot de nieuwe voedingsadviezen doorgenomen. Binnen afzienbare tijd zal daar een nieuwe schijf van vijf aan worden verbonden. Los van alle kritiek en alle onzekerheid over wat wel en niet te eten en drinken, en keuzes voor heel specifieke levenswijzen, is het redelijke gemiddelde van het Voedingscentrum voor veel mensen denk ik een goede leidraad. Ik ben heel benieuwd hoe de nieuwe schijf er uit gaat zien.
En vandaag, zondag? De gehaktrepen van zaterdag zijn niet op want een heel pond. Lekker met een groenekool-stamppot denk ik.
Lijkt me allemaal weer erg lekker, Sia. Ik heb nog een lekker recept van pompoen soep met ui en foeli. Kom ik een keer brengen��
BeantwoordenVerwijderenGoed idee Saskia. Breng je Ad dan mee?
Verwijderen