Privacyverklaring

zondag 28 april 2024

Uit de airfryer(s): ovenschotel met witte kool en prei, varkenshaas; pasta met 3 kazen en erwten; wilde spinazie; tomatensalade; witlofsalade; themamaaltijd zorgorganisatie; uit de slowcooker: een kool en selderij gerecht.

Wilde spinazie, heerlijk vinden wij het. Zomaar laten slinken met aanhangend water in een grote pan. De helft van een biefstuk van zaterdag zachtjes opgewarmd in lekkere jus, een eitje, de rest van de aardappel / knolselderij opgewarmd, rest krieltjes gebakken, een zondags maaltje en op tijd klaar voor de bekerfinale.


Maandag een ovenschoteltje zonder vlees. Er lag nog ½ witte kool. Ook nog 2 dunne preien en 1 heel grote paddestoel. Noten en mosterd in huis. Nog een restje puree voor bovenop. Eerst de paddestoel gebakken met een klein handje hazelnoten. Dan de prei een minuut of 4 en de kool erbij, nog 8 minuten. Dan 2 kleine lepels crème fraîche en 1 mosterd, wat peper en een snufje zout. Dat in het bakpannetje van de airfryerXXL gedaan, de rest van de puree erop, koud dus, beetje geraspte kaas en 20 minuten gebakken op 160°. Eenvoudige maar smakelijk maaltijd. Kool nog lekker knapperig en de noten gaven er een extra smaakje aan. 

De volgende dag een tomatensalade, natuurlijk afwijkend van het recept. Ik gebruikte 2 coeur de boeuf tomaten, ⅓  komkommer, 1 kleine rode ui. Beetje zout en peper en een scheut olijfolie erover en weggezet. Voor het opdienen een kleine burrata erop. Beetje witte basmatirijst gekookt in de rijstkoker. Dan een varkenshaas van 200g ingesmeerd met een beetje olie en peper gebakken in de airfryerXL (zie eerder https://siaweblog.blogspot.com/2021/11/uit-de-airfryers-omelet-groentetaart.html). In het mandje voorverwarmd eerst 7 minuten op 160°, daarna omgekeerd en nog 8 minuten op 180°.  De fetasaus maakte ik met 150g feta verkruimeld in 40g gesmolten boter en daarbij 80ml room en wat witte peper. Nog iets teveel, maar zo heerlijk. 


Woensdag witlofsla met gekookt ei, rolletje ham, gekookte aardappel, jus, opgedroogde fetasaus, mayonaise, maggi-aroma. Lekker hoor.


En dan is het weer tijd voor de themamaaltijd van de zorgorganisatie. Deze keer een koninklijk menu.


Koningsoep was per ongeluk niet geleverd. De salade was heerlijk fris. De witte asperges precies zo gegaard dat ze heel erg lekker waren. De bijgeleverde saus heerlijk. Het dessert zoals eigenlijk altijd weer echt lekker. 

Omdat we nog wat rode wijn hadden staan namen we nog een stukje Franse kaas als extra dessert. Stukje geitenkaas, klein stukje Cabrales en stukje brie. Al met al een heerlijke maaltijd weer. 


Vrijdag een maaltijd uit de slowcooker met witte - en spitskool en knolselderij. In de pot 260g knolselderij, 110g witte kool, 100g spitskool, 1 rode paprika, 1 ui, 100ml crème fraîche, 100g roomkaas, 125g spekjes, 250ml water met bouillonpoeder, handje verse kruiden zoals bonenkruid, bieslook, maggiplant, oregano, dragon. Zonder aardappel en gehakt dus. Vanwege de knol heb ik het bijna 7 uur op laag gehad. Wat een heerlijke combinatie van groenten, kruiden en saus. Met een wit bolletje om te soppen.

Op de laatste dag van deze blogweek aan tafel oudste zoon met partner en de jongetjes van 4 en 6 waar ze een paar dagen op hebben gepast. Ik maakte pasta met 3 kazen. Dat was al met al best veel werk maar ik deed het vroeg in de middag. De hoeveelheden aangepast naar 6 eters hoewel ik wist dat het dan veel te veel zou worden. De pannetjes waren maar 10cm dus extra leek me wel nodig. Eerst 525g macaroni gekookt, de laatste minuut 375g diepvrieserwten erbij. Laten uitlekken. In een grote pan 2 eetlepels boter gesmolten en met 3 eetlepels bloem een roux van gemaakt. Dan 750ml melk erbij en zachtjes laten indikken. Inmiddels in de Onionchef 80g parmezaanse kaas en daarna 75g gruyère fijngemaakt met het zwarte mes. In de saus 300g cottage cheese, de gruyère en de helft van de parmezaan goed doorgeroerd en even laten koken. Dan macaroni met erwten erdoor en de intussen in blokjes gesneden 300g gekookte worst erdoor. Peper, zout en paprikapoeder erdoor, in 6 kleine pannetjes en 1 grote schaal met paneer en kaas weggezet. De pannetjes hadden met 4 tegelijk ook in de airfryer gekund natuurlijk. 


Erbij natuurlijk een schaal sla, tomaatjes en stukjes komkommer. En een heerlijk dessert op koningsdag.


En vandaag, zondag, eten de jongetjes mee die hier verblijven voor een paar dagen. Daarover later dan maar weer.

zondag 21 april 2024

Uit de airfryer(s): traybake met prei en paddenstoelen; worstjes, friet en spareribs opgebakken; in de slowcooker puree van knolselderij en aardappel en in de Römertopf witte asperges; soepje van resten; komkommer met zalm.

Traybake prei met paddenstoelen.

Zo, in de loop van de zondagmiddag zijn de jongetjes weer opgehaald. Ik had in de ochtend vanwege de bezigheden met de knulletjes besloten geen voorbereidingen te treffen voor de maaltijd, dat werd Las Stancia. Geen idee van hoeveelheden dus teveel worstjes en teveel friet en vooral teveel spareribs besteld. Nou ja. De ribs, worstjes en friet voorlopig in de koelkast en later opgebakken in de airfryer. Als voorgerechtjes hadden we meloen met serranoham en voor mij avocado met een heerlijke kruidenolie. 



Op maandag nog een keer spareribs uit de airfryer en wat opgewarmde pasta in saus met gehaktballetjes en sla met stukjes rode paprika. Dinsdag aten we alleen maar brood 's avonds. Ik maakte wel een soep van de afgegoten bouillon van de soepballetjes van zaterdag. Van de botjes van de rib met restjes verlepte sla een klein beetje bouillon gemaakt. Daarbij de rest van de ovenschotel van zaterdag en een kropje little gem samen in de soepmachine. Eerst fijngemaakt, daarna nog even op stand koken, maar al snel overgedaan in een pan voor het echt ging aanbranden. 

Woensdag nog een keer 2 stukken sparerib in de airfryerXL in het mandje. Ongeveer 12 minuten op 160°. Verder in de andere airfryerXXL friet opgebakken, heerlijk krokant in 6 minuten op 190°. Erbij komkommer en avocado, kruiden en sausjes, peper en zout. 


Donderdag maakte ik tartaar van komkommer. Er was 150g zalmsnippers. Nog 1 avocado, ¾ komkommer, geen tomaat, daar heb ik gedroogde tomaat voor gekozen. Verder olie, citroensap, dille, bieslook, zout, peper, kappertjes en tuinkers. Ook nog hier en daar een toefje zoete peperonata uit een potje. Niet gestapeld in een ring maar alles door elkaar in een schaal. Witte bolletjes erbij. Meer voor een warme dag, maar wel lekker :-).

Vrijdag de prei-paddenstoelen traybake. Wij houden niet zo van lange stukken prei dus de bijna 300g gewoon in stukjes gesneden. Ongeveer 90g gemengde paddestoelen klein gemaakt. Walnoten gekraakt gekregen van deze vriendin. Tijm en salie uit de kruidentuin gehaald. De prei, paddestoelen, ontbijtspek  en tijm met olie in het bakaccessoire van de airfryerXXL gedaan en op 180° 25 minuten gebakken. Salie even gefrituurd. Samen met de noten over het gerecht gestrooid. 

In de slowcooker knolselderij en aardappel, bij elkaar 750g, van ieder ongeveer evenveel. Met 45g zoute boter, 45ml water en wat zwarte peper 7 uur op laag (verhouding inhoud/boter/water ooit gevonden op een site die er niet meer is en werkt al jaren goed bij mij) .   

Biefstuk gebakken in wat olie en zoute boter. De jus aangevuld met een klein beetje teveel nat in de puree.  Heerlijke maaltijd. 

Op de laatste dag van deze blogweek de soep die er nog stond zonder mixen aangevuld met de restjes van de komkommer-tartaar en van de preichotel. Heerlijk in de namiddag. De schillen en kontjes van de asperges gekookt in een beetje water en dit weer bij het restje van de soep. 

We aten asperges. Voor het eerst dit jaar. Wel klassiek maar gegaard in de Römertopf. Deze natuurlijk eerst ruim een half uur in het water. Ik had 500g asperges, behoorlijk dikke. Met 50g lichtzoute boter erover verdeeld, peper en nootmuskaat, 50 minuten in de koud gestarte grote oven op 200°. Erbij in de magnetron gestoofde aardappeltjes, schouderham, achterham en porchetta, eieren en de botersaus uit de topf. Geen peterselie op het moment in de kruidentuin (hopelijk volgende week nieuwe plantjes), nu gekozen voor een beetje verse bieslook. Extra boter bleek niet nodig. Genoeg in de topf. Wat een voortreffelijke maaltijd. Genoten.

En vandaag, zondag, verse wilde spinazie dat is zeker. Nog maar eens kijken hoe ik het wil klaarmaken. De rest van de gekookte aardappeltjes zal er wel een rol inspelen. Daarover volgende week dan weer. 


zondag 14 april 2024

Uit de airfryer(s): kipworst, ovenschotel macaroni; uit de slowcooker: bataat/bleekselderij stamppot; soep van resten; gebakken paksoi met tomaat; Kampersteur; gepocheerde zalmforel; gestoofde witte kool; paksoi-salade met pindasaus; Shakshuka.

Kampersteur.

Na een drukke zaterdag werd dit een rustige zondag. De hele dag de deur open. Iets teveel wind, maar wat een prachtige dag. Omdat er een en ander over was van Letoko van zaterdag, heb ik alle groenten bij elkaar in een pan opgewarmd met de heerlijke saus. De gele rijst en nasi samen opgebakken met een restje vlees in wat oude jus. Op tafel nog wat gebakken uitjes, seroendeng, sambal en kroepoek. 

Op maandag paksoi met tomaat. Hoeveelheden verminderd voor samen en na het roerbakken er een rest macaroni doorgeroerd. Erbij in de airfryerXL op de grillpan gebakken kipworst, 6 min op 180°. Een nieuwe worst ontwikkeld met gebruik van de bijzondere kippensoort Oranjehoen. In het groente mengsel gebruikte ik 50g Cabrales en de helft van het potje crème fraîche. Nog een wit bolletje erbij en weer een lekkere en leuke maaltijd op tafel. Met na afloop de slagroom die op moest gebruikt voor een Irish coffee nog net buiten op het terras naast de keuken. Genieten dus.


Ik zocht de volgende dag naar de combinatie zoete aardappel / bleekselderij en vond dit recept. Dat alleen maar even gebruikt om naar de combi te kijken. Van eerder weet ik dat ongeveer een kilo aardappel in de slowcooker vraagt om 60ml water en 60g boter. Ik had 540g bataat, 350g selderij, 70g ui en 3 tenen knoflook. Dit met water, lichtzoute boter en zwarte peper 7 uur op laag gezet. Ik maakte er Kampersteur bij. Was het gerecht tegengekomen bij iemand op Mastodon en vervolgens uitgezocht wat het was. Leek me lekker bij de grove stamppot uit de slowcooker. En dat was ook zo. Een heerlijke pot, al die samengesmolten smaakjes, en een heerlijke saus bij de eieren. Gekozen voor 4 eieren, maar wel de hoeveelheden van de saus gevolgd. In plaats van bouillon gebruikte ik het nat van de afgegoten 'stamppot'. Met verse bieslook, knoflookbieslook en maggiplant uit de kruidentuin. Van beiden iets over. 


Woensdag een zalmforel van 350g gepocheerd. In bestaande bouillons uit de diepvries, deels van eerder pocheren, deels aspergebouillon. Bij het opwarmen met de vis erin nog wat extra water en een blokje visbouillon in de pan. Een flink kwartier in totaal. Heerlijke smaak. Erbij gestoofde witte kool en penne gekookt in water met een takje salie. De echt heerlijke peterselie-mayonaise heb ik gemaakt door in bestaande mayonaise heel veel groene kruiden zoals bieslook, selderij, maggiplant en knoflookbieslook te mixen met de staafmixer. Bij de witte kool met ui tijdens het stoven ook een visbouillonblokje mee-gesudderd en de saus van de kampersteur op tafel. Alles bij elkaar een chef-waardige maaltijd. Dus, bij de koffie een goed glas cognac om het af te maken. 


De visresten, kop, staart, vel en graten terug in de pocheerpan nog 15 minuten laten trekken en de bouillon na zeven weer ingevroren. 

De volgende dag maakte ik soep in de soepmachine van een rest kool, restje kampersteursaus, een rest bietjes en een rest bataat / bleekselderij. Beetje bouillonpoeder, water en mixen maar. Handmatig gedaan dus, zonder koken. Vind ik fijner dan met de staafmixer want alles blijft er netjes in en geen gespetter. En met koken is de kans op aanbranden erg groot met gare resten. Lekker met een schepje crème fraîche in de namiddag.

We aten paksoi salade. Volledig aangepast, dat wel. Eerst ½ struik paksoi fijngesneden. Toen wat diepgevroren erwten 5 minuten gekookt. Een vork vol atjar en 2 grote fijngesneden augurken bij de paksoi. Deze pindasaus gemaakt intussen. Onderin de schaal de erwten en een rest penne, daarover de hete pindasaus en dan de rest van de salade erdoor. Bovenop verkruimelde kroepoek. Ietsje lauw was het nog. En zeer smakelijk. 

Ik kocht en las n.a.v. een contact op social media een bijzonder boekje over ontstaan, geschiedenis, de smaken die veranderden overal op de wereld, de duurzaamheid van een gerecht namelijk Shakshuka.


Ik had het nog nooit gemaakt en voorzover ik weet ook nooit gegeten. Nu dan een poging gedaan. Omdat er maar 2 tomaten in huis waren 2 doosjes tomatensaus ontdooid. De etiketten waren verdwenen dus ik wist niet wat daar al in zat. Verder 1 kleine ui, 3 tenen knoflook en 1 rode paprika klein gesneden. Komijn, zelf fijngemaakt in de vijzel (dat ruikt zo heerlijk), zoete paprikapoeder en chilivlokken naar smaak toegevoegd. Selderij, maggiplant en bieslook uit de kruidentuin gebruikt i.p.v. peterselie. 
We aten er witte bolletjes bij. Ik had er 4 eieren in gedaan. Smaakte prima, ging helemaal op. 


Daarna nog wat kaas bij het glas rode wijn en een stuk brood. Cabrales, brie en zachte geitenkaas.


Op de laatste dag van deze blogweek weer de kleinkindjes met hun ouders in de tuin. Deze keer geen eten besteld, maar deels ontdooid.  

De ontdooide rode saus met gehakt en pasta in het bakschaaltje van de airfryerXXL gedaan, geraspte kaas erop en 30 minuten op 160° en toen nog 8 minuten op 180°. Niet echt erg geslaagd. De smaak niet slecht, maar de consistentie niet fijn. Teveel saus, dus erg nat. Apart kinderpasta gekookt. Doosje 'schone' rode saus ontdooid. Soepballetjes even gekookt in bouillon en daarna in de saus opgewarmd.  Geraspte kaas op tafel. Komkommer, rode paprika en worteltjes in aparte schaaltjes. Kom sla met een beetje olie en verse groene kruiden. En voor het eerst dit jaar buiten gegeten! Kinderen hier naar bed en ouders naar een verjaardag. 

En vandaag, zondag, worden de jongens in de middag opgehaald en eten we vanavond weer samen. Wat? Daarover volgende week weer. 

zondag 7 april 2024

Uit de airfryer(s): varkenshaas spiesjes, hele bloemkool, rösti; paasdiner; uit de slowcooker: varkenshaas op aparte wijze en rode bieten; uit de grote oven: raapsteeltjes clafoutis en cheesecake; goed soepje; shoarma van peasmaker stukjes; lekkere bestelde maaltijd.

Bloemkool uit de airfryer, rösti uit de andere airfryer.

Veel voor het paasdiner op zondag al zaterdag gemaakt. Het was met beide zonen, hun partners en kinders. Al met al 7 volwassenen en 2 kindjes van 4 en 6, dus was het op tijd beginnen met eten. Vooraf tijdens het versieren van de paastak, het verstoppen en zoeken van de eitjes waren er hapjes, nootjes, paté e.d. Maar door omstandigheden verliep alles rommelig en anders want files, verstopte wegen rondom Rotterdam en uiteindelijk toch eerst eieren zoeken voor de 2 jongetjes. Wel wat miezer, maar nog net geen regen. Wel feest want ze vonden alles wel met mooie getekende aanwijzingen van hun opa. 

We startten de maaltijd met een eiersalade. Ik maakte het met 6 eieren dus de rest van de ingrediënten aangepast. Wel intussen ook 6 eieren gekookt om te beplakken of te verven door de jongetjes. Deze wat exotische salade was erg lekker. 

Omdat er maar 8 spiesjes tegelijk kunnen in de beide airfryers (toch 9 erin gepropt), gekozen voor ieder 1 spiesje. Met dezelfde kruidensamenstelling als de vorige week. Zo'n 5 minuten op 160°. Weer erg lekker. Voor de erbij behorende dip heb ik de hoeveelheden verdubbeld. Ik vond het wat weinig de vorige keer en bovendien was die ook lekker bij de varkenshaas uit de slowcooker. De laatsten ingesmeerd met olie, zout en peper en daarna met bruine basterd met knoflook en ingepakt in ontbijtspek. Ik heb ze 4½  uur op laag gezet. En ja, iedereen helemaal tevreden, erg lekker met een schaal rauwkost op tafel met paprika, komkommer en blauwe bessen voor erbij. 

Dan de raapsteeltjes clafoutis. Ik maakte dubbele hoeveelheid hoewel dat dan natuurlijk echt teveel werd. Te weinig prei gekocht, 600g, daarom witte uitjes erbij, 200g. Wel apart nog 4 sjalotten fijngesneden. Beslag gemaakt van 200g boekweitmeel, 800ml volle melk, 6 eieren, witte peper en zout. Bij het stoven van de groente 4 theelepels Provençaalse kruiden toegevoegd. Omdat ik de hoeveelheden had verdubbeld de ui, kleine stukjes prei en sjalot in de ene pan en de lange stukken prei in de andere pan gestoofd. Ik had een grote glazen ovenschaal, maar niet bedacht dat die nogal laag was. Alles net aan en de raapsteeltjes bovenop lagen wel erg bovenop :). In de grote oven, voorverwarmd op 175°, 35 minuten laten bakken. Helemaal nog niet in orde. Nog weer ruim ½ uur teruggezet in de oven en nu op 200°. Wel gaar, maar we vonden het toch ook wel een beetje 'melig'. Misschien omdat we niet aan de smaak van boekweit gewend waren. Wel smakelijk maar... Nou ja, wel goed te eten hoor... 

Voor de kaas deze keer gekozen voor maar één zeer oude Rotterdammer omdat er een bijzonder potje was meegekomen met een bestelling; composte di cipolle, een uiensaus met balsamico-azijn. Die zou goed passen bij een oude kaas. Heerlijke kaas en heerlijke saus en heerlijke combinatie. 

Dan nog de cheesecake. De genoemde winterkruiden thee had ik niet gekocht, want dat gaat dan niet op hier in huis. Ik heb vervolgens in de tuin  citroenmelisse, lavendel en munt geknipt en in de theekast een zakje lindebloesemthee gevonden. Ook nog een hoekje van een anijsblokje. Hiermee 75ml slagroom tegen de kook aan gebracht en uren laten trekken. Eerst 200g haverkoeken fijn gemaakt in de Onionchef met het zwarte mes. Tegelijk 75g zoute boter laten smelten. Dit gemengd en de bodem met bakpapier mee gevuld. Dan 450g roomkaas gemengd met 150g rietsuiker, 125g zure room, 3 eieren, een eetlepel maizena en de thee-room erdoor. De aparte eierdooier vergeten. Dat in de grote oven 1½ uur op 150°. Dan nog 1 uur in de oven en tot de volgende dag (want gemaakt op zaterdag) in de koelkast. Hij was echt heerlijk! En ja hoor, voor het opdienen vergeten met de brander extra suiker tot brulée te maken. Jammer.

Lekker en erg gezellig. Met heerlijke wijnen en voor de niet alcoholdrinkers andere mogelijkheden. 

De 2e paasdag was hier een gewone maandag. Opruimen, afwassen en restjes inventariseren. We aten wilde spinazie, 500g direct uit het water laten slinken. Aardappels, minuutje gekookt en daarna 55 minuten in de ecostoof. In heerlijke oude jus een stuk worst in plakjes en een rest van het spek van de varkenshaas opgewarmd. Nog 1 hard gekookt ei van pasen en 2 eieren erbij. Prima eenvoudige maaltijd.  


Dinsdag soep gemaakt in de soepmachine van stukje quiche zonder de korst, stukje gebakken bloemkool, wat stukjes rode- en gele paprika, stukje komkommer, een paar blauwe bessen, ½ gele paprika, 2 kleine uitjes. Met vers en al gekookt door elkaar gaat meestal goed zonder aanbranden, deze keer gelukkig ook. Lekker met wat geknipte tuinkers.


Er lag nog een bosje raapsteeltjes en een bosje snijbiet. Deze grof gesneden en samen gewokt met 2 kleine uitjes, ½ rode paprika, 5 minitomaatjes en 2 tenen knoflook. Over de raapsteeltjes lees je hier. Apart 100g spekjes gebakken en deze erdoor geroerd tegen het eind. In de pan van de spekjes al gekookte aardappels in stukjes gebakken samen met een restje van de stamppot. In de groentepan wat cajunkruiden die nog in de vijzel stonden van de spiesjes en wat extra paprikapoeder. In komijn en kurkuma had ik geen zin. Lekker maaltje.

Woensdag maakte ik 2 grote gehaktballen van 225g rundergehakt met veel gedroogd broodkruim, paprikapoeder, 1 ei, peper, zout en gedroogde uitjes, Gebraden in olie met licht-zoute boter. Erbij macaroni met tuinkers, sla, komkommer, tomaatjes. Een restje geitenkaas. Pittige geraspte kaas. Op tafel een vinaigrette van olie, peper en rode wijnazijn en ook nog tomatenketchup en mayonaise. 


De volgende dag een grote en een kleine rode biet 5 uur op laag in de slowcooker laten garen. Geschild met rubber handschoenen aan... Ik maakte er deze bietjes met aardappel mee maar dan met deze shoarma. Ik had 385g biet. In stukjes omdat ik alles apart wilde serveren. Dan 250g aardappel gekookt en licht gestampt met een beetje boter. De bietjes opgewarmd in een klont boter met een fijngesneden ½ sjalot en kleine rode ui
De shoarma gemaakt met 163g stukjes peas maker geweld en uitgelekt. De marinade gemaakt met 1 eetlepel olie, 1 eetlepel appelazijn, ½ eetlepel mosterd, ½ theelepel ahornsiroop, ½ sjalotje fijn gesneden, ½ eetlepel zoete paprikapoeder, koriander, komijn en kurkuma zaten gezamenlijk in de nasi kruiden waarvan een flinke eetlepel, snufje kaneel, snufje kardemom, snuf peper en beetje zout. De uitgelekte stukjes hierin een paar uur gemarineerd. Vervolgens in de grote oven op 220° 15 minuten gebakken (te lastig in de airfryers want teveel om ze allemaal los van elkaar te leggen en bovendien waait het wel hard daarin). Omdat er nog een ½ gehaktbal over was deze opgewarmd waarmee partner gelijk jus had. Wel nog een kommetje tahinsaus gemaakt met een beetje sesamsaus, citroensap en knoflookpoeder. De bietjes en puree waren heerlijk. De shoarma smaakte mij goed. Was ook lekker met de tahinsaus. Maar ik had verwacht dat het veel knapperiger zou zijn na 15 minuten op 220°. Misschien te lang gemarineerd. Volgende keer direct in de oven. 


Zoals mijn regelmatige lezers intussen wel weten, ik gooi niet graag iets weg wat nog eetbaar is. Van de rest van de stukjes heb ik in de rest van de tahinsaus met een vork een papje gemaakt en aangevuld met wat kwark en extra zout en knoflookpoeder. Hiermee de vooraf gekookte hele bloemkool ingesmeerd. In het bakpannetje gezet en 18 minuten gebakken op 180° in de airfryerXL. Intussen in de andere airfryer met het smart sensing programma 8 röstirondjes gebakken. Verder een beetje sla met komkommer en tomaatjes en koude bietjes. Goed gelukt allemaal.
In de airfryer gebakken bloemkool.

De laatste dag van deze blogweek kwamen redelijk onverwacht jongste zoon met gezin genieten van het buitenleven. Niet genoeg in huis en niet genoeg zin en niet genoeg tijd om eten te bedenken en maken. Wel heerlijke meegebrachte lunch, lekkers bij de koffie. Urenlang plezier met pelpinda's die door de jongetjes voor iedereen rond gebracht werden bij een lekker glaasje rosé. Voor de kinderen in de late namiddag een kom met komkommer, paprika, bleekselderij, tomaat. We aten daarna een heerlijke maaltijd van letoko. Heel gevarieerd, heel lekker. Niet aan foto's toegekomen. Toen iedereen naar huis was nog even samen genoten van koffie met een drankje in de lichte schemering. Wat een dag.


En vandaag, zondag, eerst maar eens kijken wat er nog aan bakjes, doosjes, kommetjes in de koelkast staat. Daarover volgende week.