Privacyverklaring

zondag 16 november 2025

Uit de airfryer(s): ovenschotel bietjes, dorade, ovenschotel spitskool, kant en klaar kaasburgers; uit de slowcooker: spitskool met wortel, ui en knoflook; heerlijke vissoep; groenlof met pasta en groenlof met blauwe kaas.


Rommeldag deze zondag dacht ik. Met restjes en wat sla enzo. Maar toen kwamen zoon met vrouw en kinderen langs. Onvoorbereid is het wat moeilijker geworden voor me om te koken voor 6 mensen. In de middag meegebrachte heerlijke oliebollen. 


Voor 's avonds een bestelling bij La Stancia laten komen. Meloen met ham en carpaccio voor de jongens, een kleine steak, bruchettes, worstjes, salades en friet. Geen enkele foto en alles ging op. Heerlijk en gezellig. 

Op maandag dus alsnog de rommeldag. De rest ovenschotel met bietjes bewerkt. Het kleine bietje wat er nog lag in stukjes erdoor, 2 potjes knoflooksaus van Stancia erdoor gehusseld en dat dan weer opgebakken in de airfryerXL, 20 minuten op 160°. Kommetje met sla en komkommer erbij en nog een potje wat leek op cocktailsaus voor de sla. Best een lekker maandagprakje. 


De volgende dag groenlof met pasta. Wel een ander gerecht van gemaakt. Van de grote groenlofslof 200g afgesneden en gewassen. Geen champignons in huis maar in de juni box van No waste Army zaten gedroogde oesterzwamvoetjes. Even opgezocht hoe om te gaan met gedroogde paddestoelen, dus 25 minuten geweekt. Ik wilde geen gehakt maar had nog wel een pannetje met de groenten bij de kippelevertjes: champignons, erwten en sjalot. Een en ander leek mij goed te combineren. Dus, pasta gekookt met de kruiden die in het zakje voetjes zaten, pannetje opgewarmd met de geweekte voetjes erbij. In een grote pan het groenlof gebakken in lekkere olijfolie en een lepel kaas erdoor geroerd. Ook een lepel roomkaas door de pasta geroerd. Groenlof, groenten en pasta apart gehouden. Peper en geraspte kaas op tafel. Heerlijk. Groenlof is best wel wat bitter, maar wij houden daar wel van. 


Woensdag een dorade gevuld met takjes rozemarijn, stukjes mandarijn en een beetje zout in het mandje van de airfryerXXL gebakken met het smart sensing programma. Rijst gekookt in de rijstkoker. Een heel erg grote spitskool was voor en koopje meegestuurd met de boodschappen. Daarom roergebakken spitskool. Met 1 ui, 2 tenen knoflook, gember- en kerriepoeder even aangebakken, 1 appel en 2 lepels rozijnen erbij, dan de 200g kool erdoor en nog een minuut of 10 laten sudderen. Aan het eind nog wat kokos maar geen noten. Heerlijk gerecht en een prima combinatie met de vis met mandarijn. Van de kop, staart en vellen samen met het afgegoten nat van de met kruiden gekookte pasta een bouillon getrokken in 30 minuten op het laagste pitje. 


De volgende dag een soep gemaakt met de visbouillon, pocheerbouillongerookte vis en een klein doosje groentesaus uit de diepvries. Nou nou, wat een heerlijk soep werd dat. Met een paar witte boterhammen en een heerlijk glas biologische witte wijn van Neleman


Dan donderdag ook spitskool in de slowcooker gemaakt. Eén kwart in stukken in de pot geduwd. Een grote wortel, een ui en 2 tenen knoflook in stukjes erover. Bestrooid met tijm en bouillonpoeder. Ik had alcoholvrije witte wijn staan. Hiervan 200ml over het geheel gegoten en de pot 6 uur op laag gezet. 


Hiermee vrijdag een ovenschotel gemaakt. Beetje olie in het bakpannetje, een laag spitskool, daarop 2 eerst even in de airfryerXL gebakken gierst kaasburgers, beetje uit elkaar gehaald, dan een laagje aardappelpuree gemaakt met lichtzoute boter en geraspte kaas. Bovenop een paar klontjes boter. Alles vanaf koud dus 30 minuten op 160° in de airfyerXL. Schaaltje komkommer erbij.


Op de laatste dag van deze blogweek wat voorwerk gedaan voor de visite van zondag. We aten groenlof met blauwe kaas. Maar uiteindelijk zonder de risotto. Ik bakte 100g spekjes in een apart pannetje met een paar plakjes chorizo. Ongeveer 350g gesneden groenlof gebakken in een pan met wat olie en boter. Daarover de spekjes en ongeveer 100g blauwe kaas verdeeld. Nog wat extra boter erbij gesmolten. Aardappelen gekookt. Heerlijk!

En vandaag, zondag, stoofpotten met vlees, veel groenten en bier want visite. Daarover volgende keer weer. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten