Voor de lunch deze zondag met oudste zoon, schoondochter en haar dochter maakte ik tomatensoep in de soepmachine. Met 500g tomaat, 100g wortel, 3 tenen knoflook, 1 lepel olijfolie, ½ lepel witte wijnazijn, beetje peper en zout en 600ml bouillon op de pureerstand. Opgewarmd met verse tuinkruiden. Aan tafel met schaaltjes crème fraîche en basilicum.
Verder een koude aardappelsalade (gemaakt op zaterdagavond) met 450g vastkokende Twister aardappelen, 100g diepvrieserwten, 3 eieren, 6 augurkjes en een saus van knoflook, kwark, mayonaise, mosterd en bieslook. Wat extra mayonaise op tafel want toch ietsje aan de droge kant geworden. Wel erg lekker. Lekker tarwe - maïsbrood en roomboter erbij van de biologische winkel.
Het was bijzonder weer. De hele middag buiten, op een goed moment zelfs 24°. Vakantiegevoel zei iedereen.
De soep was schoon op. Maandag
paprikasoep (maar dan anders) gemaakt eveneens in de
soepmachine met
2 kleine rode paprika's, ¾ stuk courgette, 1 ui, handje snackworteltjes, een restje van de aardappelsalade, bouillonpoeder en water. Opnieuw op de pureerstand. Met al eerder gekookt spul is de kans op aanbranden erg groot, dus achteraf nog een paar stukje gekookte aardappel en een restje
romanesco met amandel en ei handmatig erdoor gemixt.
Merguez worstjes van
de Brandt en Levie worstclub in de pan in olijfolie gebakken in 8 minuten (advies).
Sla, tomaatjes en komkommer en aardappelblokjes uit de airfryerXXL gebakken met het smart sensing programma.
Dinsdag in de namiddag een kom paprikasoep. Voor 's avonds
stamppot van snijbonen, paprika ui en kaas. Hoeveelheden voor 2 personen. Het was
600g aardappel, 230g bonen, 1 flinke ui, 1 kleine rode paprika. De aardappelen even aan de kook en daarna 50 minuten in de
ecostoof. Snijbonen gekookt. Ui en paprika gebakken in wat jus waar de worstjes in waren gebakken. Met
130 geraspte kaas en geen spek want vleesloze maaltijd (niet vegetarisch dus!!). Alles gemengd en nog wat licht-gezouten boter toegevoegd. Voor mij heerlijk, voor de ander waarvan ik weet dat hij niet zo van kaas door een stamppot houdt, wat ik dus ook zelden doe, maar deze keer echt wilde, zo zo, maar goed gegeten. Een beetje over. Dessert van
kalfje bij de koe kwark met de heerlijke door de buurvrouw gemaakte
druivengelei.
Op deze woensdag kwam mijn twee-maandelijks pakket binnen van
Brand & Levie vol met heerlijke producten gemaakt van goed gehouden en biologische varkens. Droge worsten naar de koelkast, verse braadworsten in de diepvries en extra een blik snert voor de voorraad.
Omdat er al vroeg in de avond een voor de ander belangrijke voetbalwedstrijd was, pizza's besteld. Met vis en met gorgonzola.
Donderdag de overgebleven stukken pizza opgebakken in de airfryers. In de XL op de grillplaat, in de XXL op de pizzaplaat, beiden 6 minuten op 160°.
Ook de rest van de snijbonen-stamppot opgebakken. Beiden met kaas voor mij. Prima. Nog een beetje sla en paar stukjes komkommer en vooraf een flinke kom soep en dat was het dan weer.
Voor vrijdag een
zoete aardappelschotel uit de
slowcooker, natuurlijk weer flink aangepast. Eerst
230g gehakt, 1 ui en 2 tenen knoflook gebakken
. Dan een kleine struik fijngesneden
groenselderij in het geheel inclusief een flinke bos blad en
5 kleine pruimtomaatjes gebakken. Onderin de slowcooker
300g zoete aardappel in plakjes, dan de bleekselderij en daarop het gehakt gelegd. Een doosje
tomatensaus ontdooit, 300ml, en dit over het geheel gegoten. Omdat ik blad van de selderij en al gekruide saus heb gebruikt, geen extra kruiden toegevoegd. Wel wat peper en zout.
Eigenlijk dus een nieuw recept en echt zo lekker deze combinatie. Wel een broodje erbij serveren :).
En vandaag, zondag, nog de hele dag de jongens maar niet meer hier met het eten. Dat zal dan wel restjes worden of zo. Maar, daarover volgende week weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten