Privacyverklaring

zondag 5 juni 2022

Uit de airfryer(s): gepaneerde schnitzel met kaas, sperziebonen met tomaatjes, Spaanse tortilla; komkommer uit de slowcooker; flammkuchen uit de grote oven; salade met geitenkaas en noten; klassieke witte asperges; broccoliboom.

Maaltijd dinsdag, 2 x airfryer.

We waren zondag bij het programma van Peter Blanker in theater Peeriscoop waar we hebben genoten. Na afloop naar de barbecue in de geweldig tuin waar hij met de fotografe Vicky van den Berge woont (overigens met dochter en schoonzoon op hetzelfde terrein en schoonzoon die de prachtige tuin maakt en bijhoudt). Lekker, gezellig maar geen foto's van het eten, gewoon vergeten.

Op maandag van 3 appels een beetje moes gemaakt in een pannetje met een scheutje mandarijnensap. Te weinig om de soepmaker voor te gebruiken. 

We aten schnitzels die al gepaneerd waren die ik heb gebakken in de airfryerXXL in het mandje met spatdeksel en deze keer even voorverwarmd. Wel een klein beetje olie en na 9 minuten op 180° een plakje oude kaas erop en nog 2 minuten laten smelten. Aardappelen voorgekookt en gebakken in boter. Salade gemaakt van rode salanova sla, fijngesneden sjalot, verse tuinkers, koriander en peterselie en een scheutje olie en azijn. Apart citroen, ei en tomaatjes. Zowel schnitzel als salade echt heerlijk en de aardappels goed gelukt. Omdat citroen toch niet zo'n goede keuze leek bij de kaas-schnitzel, een beetje mayonaise bij de aardappeltjes. 

Maaltijd maandag met schnitzel met kaas.

De volgende dag was vleesloos, sperziebonen met tomaatjes als ovenschoteltje in de airfryerXXL. Ondanks maar 250g boontjes toch gekozen voor 2 sjalotten en 2 tenen knoflook en de10 tomaatjes die er nog lagen. Op 180° zo'n 14 minuten gebakken. Iets korter had gemogen. Uit de diepvries 2 punten eerder gemaakte Spaanse tortilla 10 minuten opgebakken op de bakpan op 160° in de airfryerXL.

Woensdagmorgen dit heerlijke pakket binnen gekregen. Het worstabonnement is per 2 maanden een doos. Ik zeg er vaak iets over in dit blog, deze keer een plaatje van zo'n heerlijk pakket.

We aten witlofsalade met geitenkaas. De laatste stronk witlof fijngesneden, wat rode sla erbij. Ik had nog veel noten in huis van all day nuts, daar een paar zakjes van over de salade gestrooid. Dan de helft van het doosje geitenkaas erbij. 

De eerste braadworsten uit het pakket (Toulouse met pistache) na even geweld te hebben in heet water, gebakken in de oude jus van de gehaktballen van vorige week. Erbij Fries roggebrood met super zoute boter van onze onvolprezen kaaswinkel. Een leuke en lekkere combinatie.

Ik zocht iets met komkommer in een slowcooker. Er lagen 2 komkommers waar iets mee moest en het kwam niet uit om ze gewoon op te eten. Maar om in te vriezen moest ik er iets mee doen. Ik vond een mooi recept waar ik dus alleen het eerste deel (1 en 2) van heb uitgeprobeerd. En dan met een klont boter, 1½  komkommers en flink wat verse dille en rozemarijn uit de kruidentuin. En omdat het dichte biologische komkommers waren heb ik niet de zaadjes verwijderd. Na 1½ uur op hoog even gekeken en geproefd. Echt heel erg lekker. De volgende dag lekker koud bij de maaltijd.

We aten gewoon gekookte verse spinazie met een eitje, een paar gekochte kleine balletjes die nog in de vriezer lagen, gekookte aardappels en jus van de dag ervoor waar de balletjes in zijn verwarmd.

Vrijdag aten de 2 kleine kleinzoontjes mee. Ik maakte flammkuchen met crème fraîche, Zeeuws spek en rode ui. Het spek smaakte de heertjes, de ui goed geproefd, van het deeg met smeersel een stukje gegeten. Verder stukjes rode paprika, wortel, een beetje gekookte komkommer (beide knullen geproefd!) en kleine tomaatjes op de buitentafel. Voor de rauwkost een dip gemaakt van Griekse yoghurt met dille. Vonden ze lekker. Na dit alles beiden nog een kommetje maandag gemaakte appelmoes. Even weer lekker spelen in de tuin en dan nog een kom met Griekse yoghurt en honing. Oma tevreden.

Vóór ze de grote oven ingingen.

Op de laatste dag van deze blogweek aten we met de kindjes en hun moeder witte asperges op klassieke wijze klaargemaakt. Met ei, botersaus en plakken beenham en  Ardenner ham

Voor de kinderen een broccoli in het geheel gekookt zodat het een boom was. Daar lagen een paar kleine balletjes gehakt en wat tomaatjes omheen met de dipsaus van de vorige dag met extra peterselie. Dat idee kwam uit het boekje Eten met Nijntje van Dick Bruna en Samuel Levie. Ze vonden de boom prachtig maar het hielp niet om ze broccoli te laten eten, ha, ha. Maar het was wel heel gezellig en met de wortel, paprika, tomaatjes en komkommer toch aardig wat groenten binnen in die kleine buikjes. En ham en ei gingen er goed in.

En vandaag, zondag, vast wel iets met de al gekookte broccoli. En ook zijn er nog wel andere dingen over in de koelkast. Maar daarover later dan maar weer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten