Privacyverklaring

zondag 27 december 2020

Uit de airfryer(s): pittige spruitjes, zalmrolletjes, verse worst, aardappelgratin, gebakken aardappelschijfjes; sperziebonen met blauwe kaas; romanesco uit de ecostoof; kaasragout; heerlijke Bosche bollen, kerstavond-diner van Alerimus en ook nog pudding gemaakt als dessert.

De Kerstweek brak aan. Maar eerst op zondag een tamelijk gewone maaltijd: sperziebonen, gehaktbal, gekookt aardappeltje. Voor de 250g boontjes kon ik even zoeken naar iets aparts natuurlijk niet op me laten zitten. Wat een heerlijke combinatie die bonen met blauwe kaas en amandeltjes. Met aangepaste hoeveelheden natuurlijk.


Maandag spruitjes uit de airfryer. Met voor ieder een kaas-maïsbroodje en 5 chipolatieworstjes samen. Klein beetje spruitjes in het bakaccessoire van de airfryerXXL met op het gezicht een scheutje olie, een scheutje oestersaus en een lepeltje honing. Eerst even geblancheerd want wij vinden te harde spruiten gewoon niet lekker. Dan 12 minuten op 180°. Even schudden tussendoor. In de andere airfryerXL eerst de broodjes afgebakken en daarna de worstjes op de grillplaat 10 minuten op 170°. Ook nog een rest andijviestamppot opgewarmd in een restje jus van de gehaktballen. Prima maaltijd voor een maandagavond voorafgaand aan een groot diner.

Door de corona-toestanden dit jaar geen kerstdiner met alle kinderen tegelijk. Maar omdat we ze allemaal graag zien 3 x een kerstetentje. Deze week twee keer en de volgende week de derde keer.

Eerst op dinsdag dochter en schoonzoon die in Duitsland wonen, maar voor een weekje terug waren in het vaderland. De datum voor dit bezoek was het laatste bekend en omdat ik vrijwel alle boodschappen doe bij Hofweb, de lijst op zondag moet worden ingeleverd en de bestelling dan op donderdag binnenkomt, was dit diner iets meer improviseren. 

Ben benieuwd of dit te lezen zal zijn.

Maar... Allemaal wel gelukt. Bestelling, 2-maandelijks worstabonnement, van Brandt en Levie kwam maandag binnen met o.a. een heerlijke droge worst voor het hapje vooraf. Daar had ik ook zalmrolletjes in bladerdeeg bij gemaakt. Met 3 plakjes taartdeeg (het bladerdeeg was op), aan elkaar gekleefd in de lengte, besmeerd met roomkaas, dan zalm erover verdeeld, verse dille, zwarte peper en een heel klein beetje gedroogde Italiaanse kruiden erover gestrooid en dan opgerold en in 4 stukken gesneden. Ingekwast met koffiemelk wat ik altijd gebruik voor kleine hoeveelheden want een heel ei er aan opmaken vind ik zonde. Ongeveer 10 minuten gebakken op de bakplaat in de airfryerXL. Deze was belegd met een afgeknipt stukje barbequemat tegen het vastplakken maar dat hielp toch weer niet genoeg. Nou ja, wel heel lekker hapje naast de andere voorafjes.

Soep gemaakt met een rest saus van stoofvlees. De stoofsaus verdund met kookwater van verschillende groenten. Een scheutje room in de kom. Lekker pittig soepje. Een kaasragout als voorgerecht. Helemaal volgens recept gemaakt, maar dan met belegen kaas. Opgediend in een pasteibakje.

Als hoofdgerecht lekkere verse worsten van de goed gehouden varkens via Grutto. Gebakken in het mandje van de airfryerXL, 10 minuten op 180°. Daarbij aardappelgratin. Deze heb ik klaargezet in het bakaccessoire van de airfryerXXL en dan zo'n 15 minuten op 200° gezet. Een hele romanesco gegaard in de ecostoof, eerst aan de kook brengen en dan de pan een uur in stoof. Perfect op smaak alles en mooi klein gerecht na alles ervoor en erna. 

Heerlijke kazen van onze geweldige kaaswinkel zoals Epoisses en Crémier de Chaumes. En als afsluiting een Bosche bol van de Bakkende Brabander, vers thuisbezorgd. Jammer genoeg geen tijd meer gehad om een foto te maken want ze waren in no time opgegeten begeleid door een heerlijk glas dessertwijn. Koffie met nog een klein koekje, klein drankje en dan lekker naar huis en naar bed. Heerlijke maaltijd met heerlijk gezelschap.

Woensdag maakten we deels gebruik van de resten: kaasragout met een stuk witbrood voor beiden, salade gemaakt van romanesco, gratin en mayonaise op een donkerbruine boterham voor mij. Voor partner 's morgen binnengekomen verse haringen met brood. De volgende dag was het namelijk weer feest aan tafel.

Op kerstavond aten we een diner besteld bij en geserveerd door ons plaatselijk zorgcentrum. Warm thuis gebracht. Wat een luxe. En het was weer heerlijk. Uitstekende koks daar. 

 
Voor de wijn zorgden we zelf.

Dan volgt het tweede etentje van deze week. Dat was met zoon, schoondochter en de twee kleine jongetjes. De wekelijkse bestelling was binnen. Inmiddels was het 3e etentje de volgende week met de oudste afgezegd vanwege een corona-besmetting. Er was van alles ingekocht ook voor dat etentje, daarom heb ik als starter in de middag gekozen voor een heel uitgebreide borrelplank en een iets minder uitgebreid menu. Op tafel hummus, aioli, aalfilet, kaasstengels, chips en van onze plaatselijke bijzondere Verleiding peppersweets en iets wat 'Franse lekkernij' werd genoemd en natuurlijk minitomaatjes. Met verschillende crackers en wat zoute boter.

Een paar uur later een zalmbonbon met garnalenmousse. Met 200g zalm 4 kopjes bekleed. In de Onionchef met het zwarte mes mousse gemaakt van 250g Hollandse garnalen, 4 lepels crème fraîche (bij 3 vond ik het nog te dik) en 2 lepels mascarpone. Dragon, citroensap en witte peper erdoor en de kopjes mee gevuld. Een beetje "schone" babyspinazie op het bordje. De mousse was lekker maar wel wat zwaar. Wat garnalen apart gehouden voor de knulletjes.


Dan een beetje buffet-achtig hoofdgerecht met kaasragout (zie boven), nu met oude kaas samen met de Padano gemalen in de Onionchef met het roze mes. Deze keer gevuld met extra vooraf gebakken kastanjechampignons en wat stukjes gekruide worst. In ragoutbakjes naast het hoofdmaaltijd-bord. 

Een gemengde salade met kant-en-klaarsalade van de donderdag-maaltijd, stukjes worst, stukjes vlees en de rest romanesco-salade van woensdag. Een fruitsalade met mango, appel, peer en mandarijn, perfect voor de kindjes. Los nog wat schone babyspinazie. 


Gebakken aardappelschijfjes,  450g, voorgekookt, in het mandje van de airfryerXL 10 minuten op 180°, en pittige spruitjes, 400g in het bakaccessoire van de airfryerXXL, even geblancheerd en dan 18 minuten op 180°. Werden door de spruitjes-liefhebbende schoondochter zeer gewaardeerd. 

Natuurlijk daarna kaas naar behoefte. Chaumes, Brebis, Roquefort en Epoisse. Met ook weer een heerlijke wijn in plaats van de port van het menu. 


Uiteindelijk pudding. Op donderdag vast bereid. Ik heb daarvoor 200g amandelkoek gebruikt en verder volgens recept, natuurlijk zonder amaretto. Versierd met van die grappige eetbare balletjes die dan gelijk hun kleurstof loslaten in de warme pudding. Dat wist ik dus niet :). Elke dag valt er wel iets te leren nietwaar. Overigens vond tot mijn verbazing de 3-jarige het niet lekker, de 1-jarige wel. Grappig zo'n verschil. En de ouders gelukkig wel :). Wel veel over natuurlijk, dus samen nog een paar dagen pudding als dessert. 


Al met al, altijd wel een beetje chaos aan tafel met het gezin maar weer heerlijk gegeten, gedronken en plezier gehad met elkaar. Moe maar tevreden naar een rustige laatste dag van deze blogweek.

Zaterdag was er van alles te regelen in de koelkast. Bimi geblancheerd en ingevroren, soep gemaakt van een hele krop eikenbladsla, 2 tenen knoflook, rest spruiten en rest gebakken aardappeltjes in de soepmachine. Struikjes witlof gevacumeerd (dan blijft het iets langer goed).

We aten even gekookte babyspinazie, weer voorgekookte gebakken aardappeltjes uit de airfreyer want daar waren 2 zakjes van, en gebakken en gekookt ei. Een lekker kopje pudding toe, deze keer met geklopte slagroom want die moest op. Als hapje vooraf in de namiddag een crackertje met paté. Een heerlijke 2e kerstdag hoor.

En vandaag, zondag, een puree in de slowcooker en verder zien we nog wel. 



zondag 20 december 2020

Uit de airfryer(s): zuurkoolprakje, mini burrito's, frietblokjes, frittata en bloemkoolschotel; uit de slowcooker: stoofvlees; verder gerookte zalm, sliptong, stamppot met gehaktbal.

Frittata van vrijdag.

Als de restaurants open waren geweest, had ik daar deze zondag zeker voor gekozen. Maar nu werd het na het wegbrengen van de kleinzoon gewoon een pan met twee resten macaroni. Lekker met wat olijfolie en tomatenketchup langzaam opgewarmd in een ouderwetse braadpan. En geraspte kaas en tomaat op tafel. Een prima bord-op-schoot zondagavondmaal. 

Niet de mooiste foto, wel erg lekkere maaltijd van resten.

Op maandag aten we sliptong, 4 stuks, 400g met graten alleen bestrooid met versgemalen zwarte peper. Gebakken in een flinke eetlepel ghee en afgemaakt met een klont boter.  Ongeveer 4 minuten aan iedere kant. Had nog iets heter mogen beginnen. Als groenten snijbonen, even gekookt, en cocktailtomaatjes. Verder grote in de magnetron gepofte aardappels. Een extra saus gemaakt van 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 tenen knoflook, wat zwarte peper en wat vers geknipte peterselie. Ook erg lekker bij de aardappel. Heerlijk ook met de botersaus van de visjes. En een glas biologische witte wijn van Neleman.


Aan een rest zuurkoolprak een eerder gepofte aardappel toegevoegd en 100g even vooraf gebakken spekjes. Klontje boter erop en in het bakaccessoire van de airfryerXXL langzaam gebakken op 160°, na 15 minuten heerlijk warm. Vooraf in de airfryerXL mini burrito's gebakken in het mandje. Ook op lage temperatuur en gecontroleerd wanneer de korst knapperig was. Dat was na 10 minuten op 150° en toen nog 2 minuten op 180°. Na de zuurkool nog wat Franse kaas met een crackertje en een glas rode wijn. 

Woensdag stoofvlees uit de slowcooker. Er was 350g runderlap, in grove stukken gesneden en aangebakken in boter. Verder in stukjes in de pot 2 grote wortels, 1 grote ui, een stuk Chinese kool, 2 tenen knoflook, 5 tomaten. Een flesje verwarmd gemberbier, een scheut water, wat bouillonpoeder, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, ½ rood pepertje, 1 eetlepel witte wijnazijn en een flinke scheut tomatenketchup er door geroerd. Dan 1 volkorenboterham met mosterd bovenop en 8 uur op laag gezet. Bier en water verwarmd omdat koude vloeistof op warm vlees het vlees taai kan maken. Azijn en (zongedroogde) tomaten, of zoals ik nu heb gedaan puree, is nodig voor wat zuur in de pot wat zorgt voor zachter vlees. Wij wilden er eerst geen saus van maken dus gegeten met de hele stukken groenten. Erg lekker. Ik had met hulpstuk van de magimix weer eens blokjes aardappel gemaakt en deze gebakken met het speciale programma van de airfryerXXL. Heerlijke combinatie. Na het eten wel het vlees eruit gehaald en de rest tot saus gemaakt met de staafmixer en daarna het vlees weer terug gedaan. Voorlopig in de koelkast. Even nadenken waar het voor gebruikt kan worden.

Donderdag aten we een voorafje in de namiddag. Dat werd een rolletje van gerookte zalm, stukjes peer, besprenkeld met citroensap, en een sausje van Griekse yoghurt, mayonaise en zwarte peper. Het zoetige van de peer en het zilte van de zalm pasten heerlijk bij elkaar. Zelf bedacht dus geen linkje.

Voor 's avonds maakte ik gehaktballen. Met 300g rundergehakt, 1 ei, scheut tomatenketchup, restje van de yoghurt/mayonaisesaus, flink wat paneermeel, peper en snufje zout 4 ballen gemaakt. Had ooit gelezen dat een uurtje in de koelkast zorgt dat ze bij het bakken niet snel uit elkaar vallen dus dat gedaan. 

We aten ze bij de meest eenvoudige andijviestamppot. Zonder spekjes en ui. Aardappels gestampt met een flinke scheut room en dan de andijvie erdoor. Heerlijk hoor. 

Ik hou niet van weggooien van voedsel. Dus worden resten vaak ingevroren, eventueel als soep. Maar soms ontstaat er dan toch een probleem. Omdat er flink wat vlees binnenkwam van een goed gehouden varken moest ik deze vrijdagochtend toch een en ander naar de compost verplaatsen. Nog steeds goed voor moeder aarde, want die compost wordt dan weer gebruikt voor de tuin, maar het voelde toch wel een beetje als een soort van verspilling. Koken zonder resten over te houden is het beste, maar lukt me niet altijd. Wij eten vlees, kip, vis, wild maar alleen van dieren die het goed gehad hebben en met mate vandaar het kleine pakket. Als je kijkt naar deze varkens van Ben Bruurs vind ik het nog steeds verantwoord. 

We aten een vleesloze frittata. Er zijn heel, heel, heel erg veel recepten te vinden om een frittata te maken. En eigenlijk is het bijna hetzelfde als een dikke omelet. Ik gebruikte 5 eieren geklutst met wat room, met daarin de stukjes friet die over waren, een klein restje macaroni, 1 sjalotje, 2 oesterzwammen en een paar tomaatjes in stukjes, 3 uitgeperste knoflooktenen, wat geraspte kaas, een snufje zout en vers gevijzelde zwarte peper. Dat geheel in het bakaccessoire van de airfryerXXL gedaan en 22 minuten gebakken op 160°. Heerlijk met in de andere airfryer afgebakken kaas-maïsbroodjes.

En zaterdag, de laatste dag alweer voor de komende kerstweek, aten we een bloemkoolschotel met penne en spekjes. Wel een hele, maar een kleine bloemkool gebruikt. Verder de hoeveelheden gehalveerd behalve de spekjes. In een ovenschaal passend op de bakplaat van de airfryerXL, 10 minuten op 160° en toen nog even op 180° om goed heet te laten worden. Heerlijk met een goed glas rode wijn en helemaal op.

Er zit bakpapier in de vorm, want deze is behoorlijk aangetast wat betreft de anti-aanbaklaag. Zolang ik geen andere goed passende vorm heb voor de airfryers, gebruik ik voor de veiligheid deze dus bedekt met bakpapier. 

En vandaag, zondag, sperziebonen en de overgebleven gehaktballen, dat is wel tamelijk zeker. Maar daarover volgende week dan maar weer. 


zondag 13 december 2020

Uit de airfryer(s): ovenschotel Chinese kool, heilbot, pasta-roomtaart en chipolataworstjes; uit de slowcooker: zuurkool en aardappelpuree; ook de soepmachine gebruikt; en voor de liefhebbers: spruitjes met blauwe kaas.

Ingrediënten ovenschotel, nog zonder gehakt.

Zondag een ovenschotel met Chinese kool. Andere samenstelling, maar wel ongeveer volgens recept. Ik gebruikte 250g Chinese kool en 120g oesterzwammen. Eén grote ui en 2 tenen knoflook. Verder 300g rundergehakt, 100g tomatenketchup en kerrie, peper en nootmuskaat. Natuurlijk wel wat geraspte kaas over de schotel gestrooid. Geen zout toegevoegd want de kaas maakt het voor ons zout genoeg. In een in de airfryerXL op de bakplaat passende ovenschaal, op 180° ongeveer 20 minuten er in want al wat afgekoeld omdat ik het in de middag had gemaakt. In de andere airfryer een stokbrood afgebakken. 

De volgende dag spruitjes met blauwe kaassaus. Er waren maar weinig spruitjes, ongeveer 200g. Dus met 1 sjalot, een klontje zoute boter, ½ theelepeltje bloem, 80ml melk en 80g blauwe kaas saus gemaakt. 

Ook nog een salade Chinese kool. Een handje kool afgesneden en dressing gemaakt met 1 lepel Griekse yoghurt, 1 mandarijn in stukjes, 1 teen knoflook en een scheutje olijfolie. En we aten er macaroni bij. Prima maaltijd zonder vlees maar weer eens. 

Van resten uit de koelkast een heerlijke frisse fluwelen soep gemaakt. Rode kool, gekookte aardappel, afgegoten nat van de rode kool, afgegoten nat van de spruitjes, 2 stoofpeertjes met kooknat, heel klein beetje macaroni en koolsalade. Ik heb de soep in de soepmachine, ik heb die van Philips, zo'n 6 x achter elkaar handmatig gemixt. Dat gaat gladder dan met mijn staafmixer en zonder knoeien. Voor het opdienen een kwartiertje al roerend in de pan laten doorkoken. Niet in de machine, want die bakt dan onherroepelijk aan met zulke resten. We aten het met room en stokbrood en na de soep Franse kazen met een glaasje port. Een schaaltje minitomaatjes op tafel. Prima maaltijd zo bij elkaar. 

Gebaseerd op dit recept maakte ik op woensdag zuurkool in de slowcooker. Onderin de pot 2 plakjes Zeeuws spek. Verder een pakje zuurkool van 500g, een blikje ananasstukjes inclusief sap 400g, 1 sjalotje, 2 tenen knoflook, een lepeltje garam masala, een glas witte wijn en bovenop een paar klontjes zoute boter. In de andere slowcookerpot een eenvoudige aardappelpuree met 500g aardappel (ongeschild), 60ml water, 60g boter, zwarte peper en een snufje zout, geen verdere toevoegingen en voorzichtig grof gestampt. Beiden 7 uur op laag. Het laatste half uur nog een rookworst op de zuurkool gelegd. Wij vinden zuurkool en puree heerlijk op deze langzame manier gegaard.


Ik maak bij zulke maaltijden vaak voor 2 x eten. Heb de resten puree, zuurkool en worst in een grote bakpan in de koelkast gezet voor over 2 of 3 dagen. 

De volgende dag een stukje vis uit de airfryer n.l. heilbot. (200g) Natuurlijk aten we er geen puree bij en er waren ook geen sperziebonen. Wat dan wel? De bloemkoolcurry van destijds uit de diepvries leek mij er wel bij passen. Er zat een klein beetje rijst in deze pot en geen kip. Daarom verder ook nog een doosje couscous met rozijnen in de diepvries gevonden en ontdooid. De vis aan beide kanten ingesmeerd met boter, citroensap, mierikswortel, witte wijn, bieslook en chilipoeder en in het bakaccessoire voor de airfryerXL gelegd. Voorverwarmd op 150°, bakje erin en dan 10 minuten op 130°. De couscous met wat extra witte wijn opgewarmd in de magnetron en de curry in een pan op het gas voorzichtig geroerd. 

Niet erg kleurrijk, wel erg lekkere combinatie.

Vrijdag de zuurkoolpan opgebakken. Altijd goed.

Zaterdag at de kleinzoon van 3 jaar mee. Ik had nog wat pasta met tomatensaus, gemaakt door zijn moeder, in de diepvries. Voor ons en zover hij dat wilde maakte ik een pasta roomtaart. Met 2 grote en 1 klein ei, 100g crème fraîche en een scheutje room en 125g geraspte kaas. Dan 200g penne gekookt en samen in een ovenschaal gegoten. Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde airfryerXL op 160°. Er bij een tomatensalade met mozzarella en peper en mini tomaatjes en even gebakken chipolatieworstjes, 10 minuten op 170° in de andere airfryer. De kleine man vond de pastataart erg lekker en de worstjes en tomaten met mozzarella al helemaal. De andere pasta was dus niet nodig. De taart smaakte inderdaad wel goed, maar was wel te droog. Partner genoot er van met wat tomatenketchup. Misschien had het minder lang gemoeten in de airfryer. Ooit nog eens proberen. 


En vandaag, zondag, eerst aan het eind van de middag naar de stad met het jongetje, daarna verder zien. 

zondag 6 december 2020

Pastahapje met garnalen; uit de grote oven: groenteschotel met knolselderijpuree; uit de airfryer(s): opgebakken verreikte restmaaltijd, broodpizza's; rode kool uit de slowcooker; pannenkoeken, eten na Sinterklaasfeestje.

Pasta-hapje met garnalen

Ook deze zondag eten zoon, schoondochter en de 2 jongetjes van 15 maanden en 3 jaar weer mee. In overleg met de mama heeft zij zelf eten meegebracht voor de knulletjes. 

Ik maakte een hapje vooraf met behulp van een niet te linken recept dat ik vond op Facebook. Er stond een bakje gekookte penne. Er was nog ongeveer 100g Hollandse garnaaltjes. In een grote schaal de pasta gemengd met de garnalen en een handje kappertjes. In een kommetje 2 lepels mascarpone losgeklopt met 1 lepel limoensap, witte peper en een scheutje vissaus. Dit door de pasta gehusseld met nog een heel klein beetje bakboter van de coquilles van zaterdag en flink wat vers geknipte dille uit de kruidentuin. 

Zie de eieren doorschemeren. 

Als maaltijd deze groenteschotel met knolselderijpuree. Puree gemaakt van 750g aardappel en een halve knolselderijknol. Als vulling eronder had ik in huis: 1 ui, 1 grote prei, 1 courgette, de andere helft van de knol, 2 tomaten en 2 geroosterde rode paprika's uit een pot. Gebakken in een klontje zoute boter en op smaak gemaakt met witte peper. Overgebracht in de ovenschaal zonder het vocht. In de ochtend klaar gezet en pas vlak voor het de grote oven in ging 5 eieren en de kaas toegevoegd. Voorverwarmd op 200° en ongeveer 20 minuten gegaard. Als je het voor 2 personen maakt kan het natuurlijk ook prima in de airfryer. Ik zou dan kiezen voor 180° en als het tevoren is klaar gezet wel zeker 15 minuten, misschien zelfs wel iets langer op lagere temperatuur als je het eiwit gestold wil hebben. Een heerlijk recept. De moeite waard, want wel even werk in de keuken. En in de juspan zaten nog 2 gehaktballen die konden worden verdeeld, maar daar was niet veel behoefte aan, nog een halfje over. Na het eten voor de kindjes nog wat appelmoes en voor zover gewenst yoghurt en fruit.

Maandag boerenkoolstamppot met rookworst en jus. De kool was geleverd als blad aan de stengels dus even in de keukenmachine fijngemaakt. De jus was er nog en een beetje aangevuld. 

De volgende dag was oudste zoon op bezoek en bakte partner pannenkoeken. Met speltbloem, bier en melk en iedere koek in boter. Op vraag met bacon, appel en zonder iets. Op tafel stroop, rietsuiker, jam, kaas en dadelstroop. Heerlijk zo nu en dan toch...

Woensdag aten we de rest van zondag opgebakken in de airfryer. Een paar stukjes gehakt en wat extra kaas er op, op 160°, ongeveer 20 minuten. Dat was of iets te lage temperatuur of iets te kort in de machine. Wel warm maar niet echt heet. Wel erg lekker. Ook nog de rest van de stoofpeertjes er bij. 


De volgende dag maakte ik brood pizzaatjes in de airfryerXL op de bakplaat. Op ontdooide casino-boterhammen een beetje olie, een beetje tomatenketchup, een plakje ham, stukjes tomaat, heerlijke burrata, geraspte kaas en Italiaanse kruiden. Na 6 minuten perfect. Twee tegelijk gebakken dus eerste gegeten, tweede in de pan. 

Met de nieuwe wekelijkse bestelling van de biologische winkel Hofweb kwamen o.a. een kleine rode kool en een grote goudrenet mee. Lekker om een maaltijd mee te maken in de slowcooker. Die aten we vrijdag. Omdat de kool en appel iets minder waren heb ik de rest min of meer op gevoel ook een beetje aangepast. Ik had nog een rest balsamicocrème met dadels en vijgen en heb gekozen voor een kleine rode ui en half kaneelstokje. Ik weet niet waarom de boter moet worden gesmolten en ook niet waarom het water warm moet zijn. En het vochtmengsel door elkaar kloppen leek me ook niet beslist noodzakelijk. Dus alles direct na het snijden in de Magimix en afmeten in de maatbeker in de pot en alles doorgeroerd. 
Partner vond het de hele dag niet lekker ruiken. Ik had de indruk dat er misschien teveel azijn in zat. Tussendoor daarom geroerd en 3 eetlepels donkerbruine suiker er bij gedaan. 
Na 8 uur op laag..... Het was erg nat dus door een zeef gegoten en het nat even bewaard. 
Ik bakte nog 100g gerookte spekblokjes en we aten er gekookte aardappels bij. 
De kool net wel nog ietsje zuur maar voor mij heerlijk met de spekjes en aardappels. En voor partner viel het erg mee :).

Op de laatste dag van deze blogweek bracht Sinterklaas cadeaus bij de zoon en schoondochter en de kleine jongetjes. Ook voor opa en oma stond in het grote boek zij de oudste van 3 jaar. Feest en natuurlijk na het uitpakken en de hectiek samen gegeten. Maandenlang niet en nu in één week at ik 2 x pannenkoeken. Leuk hoor. En natuurlijk in de middag lekkere hapjes (de kaas was al bijna op en de crackers stonden er naast, ha, ha).

En vandaag, zondag, maar eens kijken wat er nog ligt aan groenten. Daarover volgende week verder.