Pasta-hapje met garnalen |
Ook deze zondag eten zoon, schoondochter en de 2 jongetjes van 15 maanden en 3 jaar weer mee. In overleg met de mama heeft zij zelf eten meegebracht voor de knulletjes.
Ik maakte een hapje vooraf met behulp van een niet te linken recept dat ik vond op Facebook. Er stond een bakje gekookte penne. Er was nog ongeveer 100g Hollandse garnaaltjes. In een grote schaal de pasta gemengd met de garnalen en een handje kappertjes. In een kommetje 2 lepels mascarpone losgeklopt met 1 lepel limoensap, witte peper en een scheutje vissaus. Dit door de pasta gehusseld met nog een heel klein beetje bakboter van de coquilles van zaterdag en flink wat vers geknipte dille uit de kruidentuin.
Zie de eieren doorschemeren. |
Als maaltijd deze groenteschotel met knolselderijpuree. Puree gemaakt van 750g aardappel en een halve knolselderijknol. Als vulling eronder had ik in huis: 1 ui, 1 grote prei, 1 courgette, de andere helft van de knol, 2 tomaten en 2 geroosterde rode paprika's uit een pot. Gebakken in een klontje zoute boter en op smaak gemaakt met witte peper. Overgebracht in de ovenschaal zonder het vocht. In de ochtend klaar gezet en pas vlak voor het de grote oven in ging 5 eieren en de kaas toegevoegd. Voorverwarmd op 200° en ongeveer 20 minuten gegaard. Als je het voor 2 personen maakt kan het natuurlijk ook prima in de airfryer. Ik zou dan kiezen voor 180° en als het tevoren is klaar gezet wel zeker 15 minuten, misschien zelfs wel iets langer op lagere temperatuur als je het eiwit gestold wil hebben. Een heerlijk recept. De moeite waard, want wel even werk in de keuken. En in de juspan zaten nog 2 gehaktballen die konden worden verdeeld, maar daar was niet veel behoefte aan, nog een halfje over. Na het eten voor de kindjes nog wat appelmoes en voor zover gewenst yoghurt en fruit.
Maandag boerenkoolstamppot met rookworst en jus. De kool was geleverd als blad aan de stengels dus even in de keukenmachine fijngemaakt. De jus was er nog en een beetje aangevuld.
De volgende dag was oudste zoon op bezoek en bakte partner pannenkoeken. Met speltbloem, bier en melk en iedere koek in boter. Op vraag met bacon, appel en zonder iets. Op tafel stroop, rietsuiker, jam, kaas en dadelstroop. Heerlijk zo nu en dan toch...
Woensdag aten we de rest van zondag opgebakken in de airfryer. Een paar stukjes gehakt en wat extra kaas er op, op 160°, ongeveer 20 minuten. Dat was of iets te lage temperatuur of iets te kort in de machine. Wel warm maar niet echt heet. Wel erg lekker. Ook nog de rest van de stoofpeertjes er bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten