Privacyverklaring

zondag 14 december 2025

Uit de airfryer(s): bloemkool met knoflook en geitenkaas, prei met Parmezaan; uit de slowcooker wortelstamp; heerlijke soep van resten; opgebakken eten want we gooien niets weg; kaki met room en druivengelei; erwtensoep uit blik.

Bloemkool met veel knoflook en geitenkaas.

Na het Sintfeest met heerlijk eten van schoondochter op naar de voorbereidingen voor het kerstetentje met kinderen en kleinkinderen. Maar ook het gewone leven gaat eerst weer door. Er waren resten en de vriezer behoorlijk vol dus dan maar gelijk opmaken. 

Deze zondag voorafgaand aan Podium Klassiek zuurkool, aardappels en frittata door elkaar gestampt en gehusseld en gebakken in oude jus. Het ziet er niet uit, maar raar maar waar, echt heel smakelijk. 


Maandag was de 400g hutspotgroente eerst aan de beurt. Ik maakte wortelstamp met 500g aardappel en 2 tenen knoflook in stukjes. Erbij bouillonpoeder, peper en water en bovenop nog wat klontjes boter. Na 6½ uur op laag in de slowcooker een heerlijke maaltijd. Niet gestampt, zo op het bord. Een paar braadworsten in de airfryerXL op de bakplaat, 7 minuten op 170° en dan nog even op 195. Beetje jus van boter en olie. 


Met een klein restje penne met wat frittataschraapsel, blauwe kaas, iets te harde avocado en 4 eieren, de volgende dag roerei gemaakt. Schaaltje little gemsla met iets rijpere avocado en tomaat. Schaaltje komkommer. Tomaat met heel erg zachte heerlijke geitenkaas. Volkoren toast op tafel. Heerlijke vleesloze maaltijd.

Met veel tomaat, sla, komkommer en roerei op woensdag soep gemaakt. Een flinke bos verse peterselie erbij en deze keer weer eens gladde soep van gemaakt met de staafmixer. Lekker met een scheutje ouderwetse maggi. Een rest hutspot opgebakken. Broodje erbij even paar minuten opgepiept in de airfryer. En als dessert gevulde kaki. De vulling niet gemaakt met honing maar met druivengelei. Door de rest van het potje slagroom een paar lepels druivengelei gemengd. Toetje voor de volgende dag. 

Voor donderdag bloemkool met veel knoflook. De hele bloemkool in roosjes even gekookt. Een deel in de bakpan van de airfryerXXL met olie en 4 in plakjes gesneden knoflooktenen. Daarop de rest van de uitgelopen geitenkaas beetje geprakt. Dit voor 15 minuten op 180° gezet. Tussendoor gehusseld en flink wat geraspte oude geitenkaas erover gestrooid en aan het eind verse peterselie. Intussen aardappels gekookt, gestampt met de rest van de bloemkool, oude kaas en jus. De room met kaki en druivengelei opgediend met een klont crème fraîche was ook fijn. Wat een overheerlijke maaltijd hadden we weer. 


Vrijdag maakte ik een beetje prei, 180g, in de airfryerXXL in het bakpannetje met wat olie, versgevijzelde zwarte peper en van een stuk geraspte Parmezaanse kaas. Ongeveer 6 minuten op 180°. De flinke rest van de bloemkool met aardappelpuree samen opgebakken in een pan. Dan apart in een pan met roomboter en olie 2 tournedos die eerder in de aanbieding waren vanwege verlopen van de invriestijd met alleen een beetje peper heel heel heel erg kort gebakken aan de ene kant en direct omgekeerd en uit de pan ingepakt laten rusten, perfect. Met de jus op tafel gezet. Met een heerlijk glas rode wijn. 


Op de laatste dag van deze blogweek erwtensoep met een extra rookworst en roggebrood. Heerlijk. 


En vandaag, zondag, waarschijnlijk iets met witlof. Daarover volgende keer dan weer. 






zondag 7 december 2025

Uit de airfryer(s): tomaatjes met paddestoelen, 2 x braadworst, pizza opgebakken, frittata met spinazie; geroerbakte rode kool met paprika en gember; uit eten in restaurant; zuurkool uit de slowcooker en Sintfeest met maaltijd van schoondochter.



Ik maakte deze zondag tomaatjes met paddestoelen. Hoeveelheden niet afgemeten. Tomaatjes en stukjes paddenstoel met veel knoflook in het bakschaaltje van de airfryerXXL. Peper, zout en flink wat olie erover gedaan. Een takje rozemarijn (bijna in bloei) ertussen gelegd. Het geheel afgedekt met een vlamverdeler, op 200° 10 minuten gebakken, geschud en nog eens 8 minuten op 170°. In de airfryerXL braadworst met knoflook en ansjovis gebakken op de bakplaat, 8 minuten op 170°. Pasta gekookt. Beetje rucola van olie en balsamicoazijn voorzien. Heerlijke maaltijd. 


 Maandag koken overgeslagen en pizza's besteld. Deze met veel kaas, de andere met vis.


Dinsdag in de namiddag de stukken pizza die over waren opgebakken in de airfryers op de bakplaat en de pizzaplaat, 5 minuten op 180°. 

Voor later op de avond een schaaltje little gem-sla met vinaigrette. Ik maakte een niet te grote frittata met rode paprika, tomaatjes, knoflook en spinazie uit de diepvries. Ook eerst 100g droge worst zontomaat en olijf in heel dunne schijfjes gesneden en gebakken in een pannetje. Dit met vet onderin de pan van de airfryerXXL. Dan vanuit dit recept gekozen om 4 ontdooide blokjes spinazie, stukjes van ¼ paprika, 2 tenen knoflook en een handvol doorgesneden pruimtomaatjes direct te mengen met 3 geklopte eieren, een scheutje melk en een flinke lepel in de onionchef met het zwarte mes geraspte oude geitenkaas. Het geheel op de stukjes worst en 17 minuten gebakken op 180°. Beetje penne verwarmd in het vette pannetje van de worst. 

Woensdag de andere helft van de rode kool gebruikt in een wokgerecht , eigenlijk meer een roerbak en stoof gerecht. Met ½ rode kool, 3 tenen knoflook, 1 rode ui, ¾ rode paprika, blokjes geconfijte gember, sojasaus en citroensap. Rijst gekookt in de rijstkoker en braadworsten met truffel 8 minuten gebakken op de bakplaat in de airfryerXL. Erg lekker ook de stukjes gember. 


Donderdag aten we bij Restaurant Gewoon, ons plaatselijke gezellige restaurant. Voorgerechten: knoflookchampignons met pasta en wildkroketjes. Hoofdgerechten: Angusburger en Schnitzel. Lekker en zoals gewoonlijk heel gezellig. Drankje vooraf, wijn bij de maaltijd en drankje bij de koffie, meer moet dat niet zijn 🙂. 


De volgende dag weer eens de luxe zuurkool. Geen rode paprika maar wel veel sjalot, rode ui en knoflook, Ook 100g spekblokjes, 1 appel, theelepel garam massala, theelepel paprikapoeder en een glas witte wijn. Krielaardappelen geschrapt in de schrapmachine en gekookt met de ecostoof, 5 minuten doorgekookt en dan 50 minuten in de stoof. Apart in boter en olie 2 slavinken gebakken, lekker voor de jus. Het was wel 500g zuurkool die ik overigens niet uitspoel en klein snijd want juis het lichtzure vinden wij wel lekker. 
Heerlijk uit de slowcooker na 5½  uur op laag want juist al die smaken zijn dan zo lekker ingetrokken. Natuurlijk wel veel over 🙂.

De laatste dag van deze blogweek vierden we Sinterklaas met de kleine kleinzoons en hun ouders. Natuurlijk kregen we daar behalve cadeautjes ook heerlijk eten. Mijn schoondochter is een fijne kok. Zoetjes, garnalencocktail, vitello tonato, zoete aardappel, aubergine, rucolasalade. Perfect en erg gezellig.




En vandaag, zondag, gaat het gewone leven weer door. Er zijn nog resten in de koelkast dus wie weet. Daarover volgende week dan weer.