Gebakken champignons. |
Deze eerste dag van de week aten de jongste zoon met gezin mee. Ik maakte gehaktbrood in de slowcooker, 6 uur op laag. In grote lijnen volgens recept maar met 800g gehakt, een halve paprika, 110g geraspte kaas, geen ontbijtspek. De currysaus met honing, ketjap en knoflook er direct over uitgesmeerd. Erbij een salade met tomaat en groene olijven met mayonaise aangemaakt. Ook een pan macaroni, de saus van het gehakt, een potje everzwijnsaus opgewarmd en een potje pesto op tafel.
De rabarber-tiramisu zoals beschreven in de vorige blogpost werd gelukkig overheerlijk gevonden hoewel de oudste kleinzoon de koek en rabarber zag zitten maar al dat witte spul toch niet zo, ha, ha.
De resten even in de koelkast gelaten en op maandag aspergerisotto gemaakt. Ik heb 2 sjalotten en een bosuitje, 2 tenen knoflook, 250g witte asperges en 200g doperwten apart in een klontje boter laten pruttelen. Die 4 minuten voor de stukjes asperge waren echt veel te weinig. Zeker 15 minuten op een laag pitje laten garen. Wat peper, een snufje zout, beetje verse peterselie en dille erdoor geroerd. Daarnaast 125g risottorijst, 1 eetlepels boter en een beetje jus en 500ml groentebouillon in de rijstkoker gedaan. Omdat wij niet vegetarisch zijn maar soms een maaltijd zonder vlees eten, vind ik het gebruiken van donkere oude jus vaak erg lekker. Een restje samen met de boter gesmolten. Toen de rijst gaar was het aspergemengsel erdoor geroerd samen met het hele geitenkaasje. Heel smakelijk. Nog een restje tiramisu als toetje.
Eerst een groot stuk 24 maanden oude Pecorino gemalen in de onionchef met het zwarte mes. Van de rest van de macaroni, het open potje pesto, een ui, een zakje spinazie en gemalen Pecorino maakte ik op dinsdag een pastaschotel in de airfryerXXL in het bakpannetje, 15 minuten op 160°. Erg smakelijk recept. Het gehaktbrood in de eigen saus opgewarmd.
's Avonds nog even een soep gemaakt in de soepmachine van bijna een hele krop salanova, 4 kleine tomaatjes, ½ rode paprika en de restjes van de salade van zondag en de risotto van maandag. Vanwege de sla eerst even handmatig gemixt, daarna op de pureerstand. Heerlijk geurende en smakende drinksoep.
Omdat ik de rest zuurkool en de rest gehaktbrood niet langer wilde laten wachten de volgende dag een aangepaste zuurkool-ovenschotel gemaakt. Wat extra aardappelen gekookt en gestampt. De zuurkoolrest nog wat verrijkt met rozijnen. Het gehakt in platte schijfjes gesneden. De vorm ingesmeerd met wat saus. Zuurkool op de bodem, plakken gehakt erop, daarop de gestampte aardappelen. Beetje paneermeel erop en wat klontjes boter. En vervolgens vanaf koud 30 minuten gebakken in de airfryerXXL op 160°. Toch ook weer lekker.
Na de serie eenpansmaaltijden donderdag tijd voor iets anders namelijk varkenshaas met blauwe kaassaus. Ik had 1 varkenshaas van 375g. Deze ingesmeerd met een beetje olie en zwarte peper gebakken in de airfryerXL op de grillplaat, 14 minuten op 180°. Stuk over. Geen peer maar wel een pot perziken in huis. Deze in kleine stukjes gesneden. Dit samen met boter 2 minuten in de magnetron, dan weer 3 minuten 100g Cabrales en kookroom erbij. Heerlijke saus. Iets minder was handiger geweest.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten