Privacyverklaring

zondag 31 maart 2024

Uit de airfryer(s): champignon-prei quiche, varkenhaasspiesjes, verse worst; uit de grote oven: mini prei tarte tatin en prei-röstischotel; uit de slowcooker: hele bloemkool en aardappelstukjes; lekker buiten de deur; uitgebreide maaltijd met vrienden; themamaaltijd zorgorganisatie.

Champignon-prei quiche van vrijdag.

De week begonnen met buiten de deur eten bij Restaurant Gewoon. Voorgerechten met gerookte eend en met zalm en Hollandse garnalen. Voor mij daarna een hamburger en voor de ander diamanthaas aan een spies. Voor toe de een Irish Coffee, de ander citroenijs met wodka.



Maandag vast wat werk gedaan voor de volgende dag en niet veel zin in eten maken. Uiteindelijk komkommer gesneden, klein hapje hutspot opgewarmd, partner eieren gebakken en brood gegeten. 


                                                               Op dinsdag gasten aan tafel.


De hapjes waren zoutjes, kleine crackertjes, nootjes en een stukje paté. Ieder daarbij een drankje naar keuze. We dronken rode wijn bij de spiesjes en de mini's, maar er was ook een witte wijn beschikbaar.


De kleine varkenshaas-spiesjes gebakken in de beide airfryers, 5 minuten op 160°. Voorbereid zoals beschreven. De cajunkruiden in grote lijnen volgens recept samengesteld. Heerlijk met het dipsausje volgens recept gemaakt. Iets kruidiger had gemogen.

De soep was samengesteld uit verschillende groentesoepjes uit de diepvries. Vergeten op het menu te zetten. Deze kwam na de kleine spiesjes. Een lekker wit broodje met maanzaad was intussen op tafel.

In het recept voor mini prei tarte tatin staat 12 preien. Dat is natuurlijk niet erg handig. Voor de vier kleine pannetjes had ik maar 1 dikke grote prei nodig. In elk pannetje 4 stukjes tegen elkaar aan. Eerst gestoofd in boter met water, daarna in de pannetjes gezet. Gedoe hoor. Toen in dezelfde boter en een klont extra met 4 lepels suiker de karamel gemaakt en in de potjes laten lopen. Vlak voor ze de oven ingingen de deeglapjes op de pannetjes. Wat een heerlijk hapje. Wat lastig om het netjes uit het pannetje te krijgen, maar echt heel erg lekker. En ja hoor, de kaas en tijm vergeten erover te strooien, tja :).

Verder nog een prei-rösti schotel van 300g röstirondjes uit de diepvries, 100g gerookte spekjes, 200g prei, 125g crème fraîche, een scheut room, 2 eieren en wat geraspte kaas. Heerlijk! Samen in de grote oven.

De posteleinsalade maakte ik zonder de eieren, wel met rode ui en kleine stukjes feta en een dressing van olie, rode wijnazijn en witte peper. 

Bij de kaas had ik de peperonata dolce, een zoetige saus die goed moest passen bij de gekozen kazen. De Griekse wijn die daarbij werd geserveerd, Tsantali Limnos, is zoetig en wordt meer als dessertwijn gebruikt. Zowel meneer de gast als ik vonden het lekker. Mevrouw drinkt vrijwel niet en partner houdt niet van zoete wijn. Iets minder zoet had ook wel gemogen. De peperonato paste wel perfect. 

De ijstaart kwam van Hofweb maar zit daar niet meer in het aanbod. Die kwam ook aan tafel niet aan bod want iedereen zat vol. Kopje koffie en wat zoets en daarmee een heerlijke en gezellige visite afgesloten. 

Bij uitzondering een foto die de gaste heeft gemaakt en opgestuurd omdat het er zo leuk uitziet zo.


Woensdag was er nog een aardige rest van de röstischotel. Verder beetje soep, beetje sla, beetje komkommer. Stukje kaas met wat crackers en peperonata toe. Precies genoeg want de volgende dag weer eten met een menu.

Donderdag was het weer de maandelijkse themamaaltijd van de plaatselijke zorgorganisatie, voorjaar.


Een heerlijk soepje. Daarna een lekkere stamppot van snijbonen en witte bonen met gehaktballetjes en een heerlijke dikke jus. En dan nog een leuke coupe als dessert. Allemaal weer erg lekker. 

De volgende dag een vleesloze quiche. Uit de airfryerXXL. Met champignons, prei en ui, zonder paprika en rode peper. Ik gebruikte 250g kastanjechampignons, 235g prei, 40g sjalot en 2 tenen knoflook. Bladerdeegstukken van een rol even gekneed en op maat gemaakt. Groenten gebakken in een klontje boter. Eerst de champignons apart en even weggezet, daarna de prei en ui in de pan. Er stond nog 75ml room, dit tot 100 aangevuld met een lepel kwark. Ook nog 25g verkruimelde geitenkaas en een open doosje roomkaas, samen 60g. Dat met 2 eieren, een snufje cayennepeper, een snufje zout, een theelepel kerrie, wat fijngesneden verse oregano en ietsje verdroogde blaadjes tijm die er nog stonden door elkaar geklopt. 

Op de laatste dag van deze blogweek veel voorbereidingen voor de paasmaaltijd op zondag. Daarom een gemakkelijke maaltijd. Ik maakte bloemkool in de slowcooker. Hele kool volgens recept 4 uur in de pot op laag. Met basilicum in plaats van peterselie. In de andere pot van de duo 400g aardappel, 25ml water en 25g boter en een beetje zout en peper. Deze bijna 7 uur op laag gezet. Er bij een braadworst even geweld in kokend water en daarna 6 minuten in de airfryerXL op de bakplaat op 180°. 

En vandaag, zondag, pasen met de twee zoons met hun aanhang. Maaltijd voor 7 volwassenen en 2 kindjes. Wordt vast leuk, maar daarover volgende week. 

zondag 24 maart 2024

Uit de airfryer(s): broodjes afgebakken, pastaschotel met bladerdeeg; uit de slowcooker: Marry me chicken, hutspot; risotto uit de rijstkoker; al gekookte spaghetti langzaam opgewarmd; een scherpe saus bij een gekregen Surinaamse roti pannenkoek.




Pastaschotel met broccoli en bonen, zie vrijdag.

We begonnen de week met visite want partner was maandag jarig. Eerst op zondag jongste zoon met partner en kinderen. Zij brachten lekkers mee bij de koffie. In de middag crackers met paté en stukjes droge worst. Ik maakte voor 's avonds Marry me chicken. Ik had op Facebook in de groep Slow Cooking een vertaling gevonden van Ingrid Ogden daar neergezet op 18 feb. '24. Dat was erg handig. 

Ik had 650g kipfilet. Dit in flinke stukken gesneden, wat zout en peper erover en gebakken in olijfolie zo'n 5 minuten of tot de stukken lichtbruin werden. Even opzij gezet. Dan in dezelfde pan 3 eetlepels boter, daarin 2 fijngesneden knoflooktenen even gefruit. Dan al roerend met een garde 3 eetlepels bloem, 240ml bouillon, 200ml slagroom, 50g roomkaas en 1 theelepel Italiaanse kruiden toegevoegd. Dat laten pruttelen om wat in te dikken. De kaas moest geraspte Parmezaan zijn en de bouillon van kip, maar beiden toevallig niet in huis. De saus in de slowcooker, daarop de stukken kip, daarop 30g zongedroogde tomaatjes in stukjes. Ik heb gekozen voor 5 uur op laag. Erbij spaghetti, tomaatjes, komkommer en groene paprika. Iets korter had gekund, men vond het lekker maar de kip ook wel iets te weinig sappig. De saus was perfect. Erg leuk recept om uit te proberen. Volgende keer 4 uur in de pot.

Koffie met meegebrachte taart was de start van een leuke gezellige maandagmiddag met de hele tijd de deur open en het zonnetje in huis en tuin. 

Voor de warme lunch met oudste zoon met partner en dochter met partner had ik 2 recepten gecombineerd: risotto met kastanjes en risotto voor de rijstkoker en er zelf een draai aan gegeven. In de rijstkoker 300g Arborio risottorijst, 100ml witte wijn, 1 liter groente bouillon en 3 eetlepels gesmolten boter. Als vulling 150g prei, 70g ui, 15g peterseliesteeltjes, 4 tenen knoflook en 220g oesterzwammen. Eerst de ui met de steeltjes en prei 20 minuten laten sudderen en na 15 minuten de knoflook erbij. De oesterzwammen apart gebakken in boter en later bij de vulling gedaan. De kastanjes verkruimeld gebakken in boter met een scheutje olie en een snuf zout. De rijst klaar, bij de vulling in de pan plus 2 eetlepels crème fraîche. Geen kaas want gekozen voor de kastanjes en de tijm. Een heerlijke risotto. Met in de airfryer afgebakken kaas-maïsbroodjes en een schaal sla met stukjes groene paprika en zilveruitjes en 2 dressings op tafel. 


Er was flink wat spaghetti over van zondag. In olie heel zachtjes verwarmd. Een klein stukje kip en wat saus erdoor. Stukjes groene paprika even gebakken samen met stukjes droge worst met chili en oregano. Ik had een flink stuk vrij jonge komijnen kaas wat wilde gaan schimmelen. Dat fijn gemaakt met het roze mes in de onionchef. Een paar lepels op de pasta en de rest, was 200g, ingevroren in een vacuüm getrokken zakje. Blaadje sla erbij en dan maak je met wat resten en toevoegingen dus gewoon een lekkere maaltijd. 

En zo moest er de volgende dag ook nog iets met de overgebleven risotto van maandag. Deze heel langzaam opgewarmd in het vet van de uitgebakken droge worst met nog wat extra boter. Een kom sla erbij met dressing en stukjes camembert. Vooraf nog een kommetje soep.

Donderdag hutspot uit de slowcooker. Ik gebruikte 400g gesneden hutspotgroenten en 500g geschrapte aardappeltjes. Uit de diepvries een klein doosje met heerlijke kalkoenjus. Aardappel onderin, groenten erop, een grote rookworst, 250g van Brandt en Levie bovenop. De jus even gesmolten en over het geheel gegoten en nog een beetje bouillonpoeder en een slokje water. Na 7 uur op laag eens even gekeken. Na nog ½ uur echt heerlijk. Ik vind de slowcooker-hutspot het lekkerst door het vermengen van alle smaken. Het was een geweldig idee om wat bewaarde kalkoenjus erdoor te doen. Na het garen eerst afgegoten, de jus apart erbij. Mosterd, peper en zout op tafel en smullen maar. 

Op vrijdag ging ik even een paar boodschappen doen en vond het sombere natte weer een excuus voor een heerlijk gebakje. 

Voor de avondmaaltijd maakte ik een pastaschotel (recept als inspiratie) in de airfryerXXL. Uit de diepvries geblancheerde sperziebonen, - broccoli en gekookte pasta. Beetje gesjoemeld met hoeveelheden maar het werd een volle pan. Eerst 100g spekjes gebakken en onderin het bakpannetje gedaan. En 100ml room gemengd met peper, geraspte kaas, mosterd en Provençaalse kruiden. De groenten, klein gesneden, en pasta gemengd. Op de spekjes in de pan. Daarover het roommengsel. En omdat het ietsje spannender mocht, afgedekt met knapperig bladerdeeg. Alles koud hoewel dus wel al redelijk gaar. Om het echt warm te krijgen maar niet te verbranden toch zeker 30 minuten op 160°. En toen nog 5 minuten erbij even op 180°. Een heerlijke hap. Dat grijze is van de room waarmee ik het deeg had bevochtigd.

Op de laatste dag van deze blogweek in de namiddag een kop ontdooide soep. We aten 2 stukken echte Surinaamse roti pannenkoek gemaakt door vriendin. Ik had ze tijdelijk ingevroren en ze konden volgens haar prima ontdooid en opgewarmd in de magnetron. Erbij maakte ik met de staafmixer een scherpe saus van de rest van de inhoud van de pastaschotel met wat water, honing, bouillonpoeder, 5-kruidenpoeder, spicy currypasta en een klein beetje zout. Op gevoel en tussendoor proeven helpt. En even op deze site gekeken voor ideeën. Een paar eieren hard gekookt en een schaaltje sla erbij. De pannenkoeken heerlijk gekruid. Verder niet gevuld en geen echte roti van gemaakt dus. Maar met de zelf bedachte scherp saus toch een lekkere maaltijd. 

En vandaag, zondag, nog geen idee. Eens inventariseren wat er allemaal is. Daarover volgende week verder. 

zondag 17 maart 2024

Uit de airfryer(s): hartige worteltaart, vegetarische gevulde paprika's met peas makerstukjes, afbakbroodjes, braadworsten, witlof met porchetta en kaas; in de slowcooker: rauwe rode bietjes; blij met de ecostoof, onionchef, soepmachine, schrapmachine, vispocheerpan.

Vegetarische gevulde paprika's.

Ingrediënten worteltaart.

Bij de start van de nieuwe week maakte ik deze vegetarische hartige worteltaart. Omdat ik niet graag met bladerdeeg bak onderin, heb ik het weer omgedraaid. Eerst voor 2 personen ½ rode ui en 1 teen knoflook gebakken met 200g kastanjechampignons in stukjes. Kleine stukjes, daarom niet extra gehakt. Dit onderin de bakvorm gedaan. De wortel, 300g heb ik fijn gemaakt met de onionchef met het roze mes, gemakkelijk en leek me niet bezwaarlijk voor deze toepassing. Heel fijn gesneden dus. Dit samen met de andere ½ ui en 1 teen knoflook gebakken. Ik bak overigens graag in oude jus als ik dat heb, en dat stond er nog. Dit na 12 minuten bakken op het champignonmengsel gedaan. Dan 2 eieren geklutst met roomkaas, flinke lepel, en wat peper. Dit over het wortelmengsel gegoten. Daarop plakjes van dezelfde roomkaas, want geen camembert meer in huis (zie de  broccolischotel). Daarop plakjes bladerdeeg bestreken met wat koffiemelk. Het geheel 30 minuten op 160°, op de bakplaat in de airfryerXL want koude start, eerder al klaargezet. En hogere temperatuur geeft verbrand bladerdeeg. Had iets pittiger gemogen. Verse kom sla erbij. Prima maaltijd.


Maandag broccoli en champignons geroerbakt. Voor dit gerecht 200g broccoli even voorgekookt. Het kookwater opgevangen. Hiermee met 275g broccolistam, 315g wortel, 2 handen bladpeterselie beetje bouillonpoeder en wat zwarte peper heerlijke soep gemaakt in de soepmachine op de pureerstand. 

Voor de maaltijd gebruikte ik naast de broccoli verder 125g kastanjechampignons, 1 ui, 3 tenen knoflook, 4 plakjes ontbijtspek en verse oregano. Dit in volgorde van het recept gebakken. Aardappeltjes geschrapt met de machine en een minuut gekookt, daarna 50 minuten in de ecostoof
Entrecote gebakken in oude jus, aan iedere kant 2 minuten. Goed rood, klein stukje voor mij. Er stond nog wat kruidenboter, lekker. 


Dinsdag maakte ik gevulde paprika's met gehakt van peas maker stukjes. Het hele gehakt-recept staat in een gratis aan te vragen boekje. Ik gebruikte 66g stukjes, 250ml water, 25ml sojasaus, 1 theelepel nasikruiden, 1 theelepel knoflookpoeder, beetje nootmuskaat, paar druppels habanero peppersauce. Dit samen 10 minuten gekookt tot het vocht was opgenomen in de stukjes, een gesneden uitje nog een paar minuten meegekookt. Dan geplet en nog ½ eetlepel mosterd, ½ eetlepel ketchup en 25g havermeel toegevoegd. Dat laatste had ik toevallig, maar bloem mag ook. Ik heb het laten afkoelen en rusten in de koelkast tot ik er de paprika's mee ging vullen. Toen aangevuld met de restjes van de worteltaart en de broccoli met champignons. 
Twee grote rode paprika's schoon gemaakt en gevuld en wat geraspte kaas erop. In het mandje van de airfryerXXL, eerst 15 minuten op 180°, daarna nog 10 minuten op 160°. 
Rijst gekookt in de rijstkoker. Beetje sla in een schaaltje. Heerlijke maaltijd. Al met al teveel vulling en ook ½ paprika over, ach ja.

Ik had een prachtige vispan gekregen van een vriendin om vis te pocheren. Nooit eerder gedaan. 
Voor de court-bouillon 130g prei, 230g selderij, 250g wortel, 135g ui, 55g sjalot en 30g knoflook in grove stukken gesneden. Dit in 3 liter water 20 minuten laten koken met 3 eetlepels witte wijn, 4 verse laurierblaadjes en 10 peperkorrels. Na die 20 minuten alle groenten en blaadjes verwijderd en een forel van 280g erin laten zakken. Ik heb een lang middendeel op mijn gasfornuis. Dat vuur zo laag mogelijk en afgedekt met 2 vlamverdelers. Duurde even voor het weer 90° was.
Ik was heel benieuwd of de groenten nog te eten zouden zijn. Wij vonden het prima kunnen. Ik vond een flesje Jean Bâton truffel dressing, ooit gekregen. Dat was erg lekker bij de vis, de groenten en bij de in de airfryerXL afgebakken broodjes. Een schaaltje bouillon op tafel om de broodjes in te dopen was een leuk en lekker idee. Het was een heerlijke maaltijd, vis prima gelukt. Maar dan heb je wel ineens erg veel bouillon en erg veel (weliswaar heerlijke) gekookte groenten. De vriezer vult zich dan wel erg snel met soepen etc. En met minder dan 3 liter water kan het niet in deze pan. 


Donderdag een kilo gekregen rode bietjes verdeeld over de duo-slowcooker. Na 5 uur waren ze gaar, laten afkoelen en buiten in het zonnetje ze van hun velletje ontdaan. Met handschoenen aan, dat wel :).


Van de groenten en een deel van de bouillon van het pocheren samen met de halve paprika die over was en een paar gekookte aardappeltjes plus ook nog 2 handen vol peterselie soep gemaakt in de soepmachine deels voor de diepvries. In een andere vriesdoos de bouillon apart ingevroren. 

Aan de beurt was de witlof. Twee stronkjes fijn gesneden en besprenkeld met een beetje limoensap. Erbij een eiersalade met rode biet en feta. Ik moet zeggen dat ik 6 eieren voor 1 flinke portie wel een beetje maf vind. Ik heb het gemaakt voor samen met 4 hardgekookte eieren, 1 flinke biet, 75g Griekse feta, 2 eetlepels crème fraîche en 2 eetlepels mayonaise. Wat verse bieslook, vers gevijzelde witte peper en een snufje Himalayazout (omdat het nu eenmaal in huis is). De laatste 2 broodjes afgebakken in de airfryer. Nou, dat was weer een prima maaltijd zonder vlees.


Op vrijdag bietjesstamppot met Salsiccia: Toscaanse braadworst met o.a. peper, knoflook, rode wijn van de Amsterdamse worstmakers. De maaltijd, geen stamppot dus, gemaakt met 350g aardappel, 400g gekookte biet, 1 rode ui en flink wat verse bieslook uit de kruidentuin. Beetje peper, klein snufje zout. Aardappelen gekookt. Bietjes opgewarmd samen met de fijngesneden rode ui, peper en zout. Op tafel crème fraîche en bieslook. De braadworsten gebakken in het mandje van de airfryerXL 6 minuten op 180° en nog 2 op 150°. Ik laat verse worst en braadworst altijd eerst even wellen in kokend water om barsten te voorkomen. Nog wat jus gemaakt van een klontje zoute boter met een scheutje wijn. Het was een heerlijke maaltijd. 

Op de laatste dag van deze blogweek witlof. De laatste 2 stronkjes witlof 15 minuten gekookt en daarna ingerold in porchetta en jonge kaas, van ieder 2 plakken, en 7 minuten gebakken in de airfryerXXL in het bakpannetje. Erbij een mengsel van de vulling van de paprika met een paar stukjes biet en worst. Zachtjes opgebakken met wat zoute boter. En nog lekker ook. 

En vandaag, zondag, visite die blijft eten. Iets met kip. Daarover volgende week weer verder.  

zondag 10 maart 2024

Uit de airfryer(s): patat opnieuw opgebakken, broccolischotel met camembert, kant-en-klaar coquilleschelpen; uit de slowcooker: rode kool, aardappelpuree; heerlijke zeebaars-maaltijd; lekker garnalenhapje en ook nog geroerbakte spinazie met knoflook.

Broccolischotel met camembert vóór het bakken.

En ja, wat eten we vandaag was natuurlijk de vraag op deze zondag. Gehaktballen a la Librije. Maar...., toen het gehakt bijna ontdooid was een telefoontje en jongste zoon met schoondochter en jongetjes op visite. Die aten bij ons maar wel een bestelde maaltijd van Restaurant La Stancia. Heerlijk vlees, meloen met ham voor de jongens (en natuurlijk hapjes van de een en de ander), gerookte zalm voor mij, patat (heel veel), salades, geroosterde maïs en lekkere sausjes. Lekker en heel gezellig want was ook nog een mooie buitenmiddag.

Ook nogal onverwacht maandag bezoek van ander kind, dochter en schoonzoon voor een lunch met haring, witte broodjes, een apart hapje voor de niet-haring-eter en heerlijke zoetjes van de Marokkaanse winkel. 

's Morgens de andere helft van de rode kool, in de slowcooker, maar nu wel anders, meer klassiek. Een halve rodekool, 1½ appel, 1 uitje met 2 kruidnagels erin, 1 vers laurierblaadje uit de tuin, 1 kaneelstokje, scheutje rode wijnazijn en een lepeltje appelstroop. In de 2e pot van de duo slowcooker maakte ik aardappelpuree. Met ruim 400g aardappel, 25g boter, 25ml water, snuf peper en snuf zout. De kool 7 uur op laag, de aardappels na 4 uur klaar. We aten het met de gerookte makreel die op moest. Door de nogal uitgebreide lunch wat wij niet gewend zijn, aten we laat en zijn de kool, met een lepeltje dadelstroop en een klontje boter, en de aardappels, alleen grof geplet ook met een klontje boter, in pannen opgewarmd. Een heerlijke combinatie. En deze keer de rodekool lekker zacht en heerlijk van smaak. Het roze sausje van het restaurant paste er geweldig bij.

De gehaktballen, op maandag vast gebakken, aten we op dinsdag samen met opgebakken friet uit de airfryerXL, zo'n 6 minuten in het mandje op 180°, beetje olie en tussendoor even schudden. Perfect krokant. Erbij de gemengde sla, maïskorrels, stukjes ham en een gewenst sausje van de dag ervoor. Voor het gehakt, 250g, de hoeveelheden aangepast en ik maakte er 4 balletjes mee. En soms staat er een potje open en dan denk ik, "het proberen waard". Dat was deze keer een potje met dille-mosterddip. Dit deels gebruikt in plaats van de mosterd. Heerlijke balletjes. Lekkere en leuke samengestelde maaltijd. 

Woensdag een broccolischotel met camembert. Ik gebruikte 150g fusilli, 250g broccoli, 100ml crème fraîche, bijna 200g camembert, 50g gedroogde tomaten, meer dan een handje zelf gekraakte walnoten van een vriendin van stoere mooie dingen. Takje verse tijm, beetje zout, beetje peper. Opgebouwd in de bakpan van de airfryerXXL zoals omschreven. Koud erin want in de middag klaargezet. Daarom 25 minuten op 160° en dan nog zo'n 5 minuten op 195°. Heerlijke maaltijd.


De volgende dag een prei stamppotje. Ik heb 1 grote prei laten smoren, 15 minuten in een heel klein scheutje witte wijn. Heerlijk zacht en zoetig. Een restje puree van maandag gemengd met grof gestampte gekookte aardappels, 1 minuut en dan in de ecostoof. De gehaktballetjes van dinsdag opgemaakt. Eieren gekookt. Iets weinig prei tegenover de aardappels dus apart opgediend. 


Vrijdag, visdag. Dat is hier niet zo hoor, maar toevallig deze vrijdag wel. In de middag at partner een paar haringen. Ik bestelde voor 's avonds o.a. deze mooie St.Jacobs coquilleschelpen. Echt een feestje voor de smaakpapillen. In het meegeleverde aluminium bakje in de airfryerXXL op de pizzaplaat zo'n 10 minuten op 160°. Perfect. Erg lekker!
Daarna aten we dit trio van zeebaarsfilet, Surinaamse bami en een beetje salade meegeleverd, met verse eikenbladsla. De zeebaars een paar minuten gebakken in de pan in olie en boter. De bami opgewarmd in de magnetron. Wat een leuk en lekker maal. Met voor de een glas witte en voor de ander een glas rode wijn. 

En als dessert nog een Irish whisky met slagroom iets over de datum, bij biologisch geen probleem.
Erg lekker. 

Op de laatste dag van deze blogweek vooraf een garnalenhapje. Met 100g Hollandse garnalen, ½ appel, 1 eetlepel mayonaise, een koffielepel crème fraîche, een scheutje ketchup, scheutje citroensap en verse bieslook uit de kruidentuin. Niet op een lepel maar in een kommetje, eerst een paar blaadjes sla, dan het garnalenmengsel, dan nog een takje peterselie. Heel smakelijk.


We aten geroerbakte spinazie met winterpostelein. Deze spinazie, dus 200g en deze postelein, dus 100g. Eerst 100g spekjes uitgebakken, dan 2 tenen knoflook en een restje uitjes die bij de haring waren geleverd meegebakken. Vervolgens de groenten erbij laten slinken. De gestampte aardappel van donderdag opgebakken in wat oude jus. Eieren gekookt. Lekker hoor.

En vandaag, zondag, waarschijnlijk iets met wortel want daar liggen er nog veel van. Daarover volgende week verder.