Witlof met ontbijtspek, kaas en ei uit de airfryer. Dat aten we zondag. Twee stronkjes witlof (ik snij na het koken alleen het kontje eraf) omwikkeld met ontbijtspek. Dan 75g crème fraîche gemengd met 50g geraspte kaas en 1 ei. Over de witlof gegoten en wat extra kaas en zwarte peper erop. Het bakaccessoire 20 minuten in de voorverwarmde airfryerXL gezet op 160°. Een lekkere combinatie. We aten er in de magnetron gestoomde aardappeltjes bij en een beetje jus van zoute boter.
Omdat het bakblikje een wat beschadigde bodem heeft ligt er en stukje bakpapier in. Mijn beide airfryers zijn van Philips. Dat is wel handig om zo nu en dan te vermelden misschien.
Maandag
geroosterde aardpeer met feta. Bij de groenten waren
4 aardperen, 250g. Dat is niet heel veel, maar ik vond het toch leuk om het recept toe te passen. Een
paar knoflooktenen ongeschild doorgesneden, een takje tijm ertussen gelegd, een scheutje olie en agavesiroop erover en in de
airfryerXL op de bakplaat 20 minuten op 180° geroosterd. Paar keer geschud tussendoor. Voor de dip
feta en Griekse yoghurt, van ieder 50ml en 50g, gemengd met zwarte peper. Ik heb de rest van de gestoomde aardappeltjes opgebakken in het restje boterjus. Wat een heerlijke en bijzondere maaltijd.
En omdat het weinig groenten was een tomatensalade met burrata peper en Italiaanse kruiden als voorgerecht geserveerd. Te eten met een vork en dopen in de zachte kaas. Geweldig idee.
Dinsdag
broccoli met kaas. Een
hele broccolistruik inclusief de stam gekookt. In het bakaccessoire van de
airfryerXXL 4 lepels olie en 3 tenen knoflook gemengd. Daar de uitgelekte broccoli doorheen en dan geraspte oude kaas erop. Ongeveer 10 minuten op 160° en toen nog een minuutje op 200° gebakken. Een paar gekookte aardappeltjes erbij. En
ongepaneerde schnitzels ingewreven met paprika en peper, even door de bloem gehaald en gebakken in olie en
ghee voor een lekkere jus.
De volgende dag soep gemaakt in de
soepmachine van de rest van de broccoli, een doos ongekookte Chinese kool, de rest groenten uit de
slowcooker en een gekookte aardappel. Eerst handmatig gemixt, dan op pureerstand. Na aanbranden onderin (zoals te verwachten, ha, ha) afgemaakt in de pan en met de staafmixer. Tja, het gebeurt soms met resten vooral met kaas erin. Toch weer geprobeerd omdat het meeste ongekookte kool was. Nou ja, poetsen dan maar weer.
Ook de
4 peertjes die er lagen
gestoofd. Kroontje eruit, doormidden gesneden,
150ml bessensap en 50ml water met een ½ kaneelstokje 5 uur op laag in de
slowcooker.
We aten
ingepakte tarbot. De vis was schoon zonder kop en vel, wel met graten, en woog 275g. Dubbele vellen aluminiumfolie in het bakaccessoire van de
airfryer XXL gelegd. Eerst even met een heel klein beetje olie ingevet. Daar de vis op, ingesmeerd met
peper en een snufje kruidenzout. Dan
1 prei, 1 stengel bleekselderij en 2 kleine tomaatjes fijngesneden en erop gedaan. Een
beetje dille, is niet veel meer in de pot in de kruidenbak, en een
beetje peterselie geknipt en erover gestrooid. Dan
2 lepels olie en 2 lepels witte wijn erin en pakketje dicht gemaakt. De airfryer op 170° gezet en gekozen voor 25 minuten vanwege het garen van de groenten. De mosterd-citroenboter gemaakt naar smaak. Omdat het voor samen was van alles minder en even geproefd tussendoor. Witte basmatirijst uit de
rijstkoker. Heerlijke maaltijd.
Donderdag voor de twee kleine jongetjes gezorgd. Eenmaal thuis eten besteld bij
Letoko.
1 Large menu
Sambal goreng boontjes, Kerrie aardappelen, Daging rendang (rundvlees), Babi ketjap (varkensvlees), Bami goreng
1 Bami goreng 200 gram, extra dus
2 Stokjes kipsaté
2 Sambal goreng telor
1 Klein bakje satésaus
1 Kerrie ei
1 Zak Rempeyek
Heerlijk allemaal. De kerrie-aardappel hoeft volgende keer niet weer. Best goed maar niet 'bijzonder'. Wel genoten. Geen foto's want die staan allemaal al op de site :-).
Partner kreeg deze vrijdagmiddag zijn 1e Corona-prik, hoera. Jammer genoeg geen taartjes eten ergens op een terras uit de wind in de zon :). We aten eind van de middag een kom woensdag gemaakte soep met extra erdoor de kleine rest van Letoko, stukjes aardappel, wat boontjes en saus. Daarna restjes rijst met citroenboter en groenten van de vis opgebakken. Daarbij aten we
mini-burrito's gebakken in het mandje van de
airfryerXXL, 10 minuten op 150° en daarna nog 3 minuten op 180°. Beetje Franse kaas met een paar crackertjes toe. Een prima maaltijd met een lekker glas rode wijn.
Op de laatste dag van deze blogweek in de middag de rest van de soep. 's Avonds
kip met groenten uit de
slowcooker. Er was
350g kipfilet. Ondanks het advies het kort te bakken als biefstuk, heb ik het eerst flink aangebakken in lekkere oude jus en dan gebruikt onderin de pot. Bovenop
1 grote dikke wortel in schijfjes, ⅓ bos bleekselderij in stukjes en 1 Alouette aardappel in de schil in stukken. De saus gemaakt volgens recept en deze over het geheel gelepeld. Geen boontjes toegevoegd. Peterselie leek me niet nodig in verband met de bleekselderij. Na 6 uur op laag een heerlijke maaltijd.
En vandaag, zondag, eten we vis. Maar daarover volgende week verder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten