Woensdag, bloemkool kaassaus met geroosterde broodjes. |
Op zondag kwamen de ouders de kleinzoons ophalen en bleven ze gelijk eten. Eerst in de middag lekkere droge worst en paté van Brandt en Levie met heerlijke crackertjes en een glas wijn en water. Daarna spaghetti, met 2 verschillende pasta sauzen uit blik. Op tafel natuurlijk tomaatjes, komkommer, stukjes paprika, ijsbergsla met een bijzondere dressing met o.a. balsamico-crème. Gezellige maaltijd. Heerlijke sauzen, bijzonder lekkere spaghetti. Na afloop nog een lekker ijsje met chocola. Geen tijd voor foto's maar dit waren de heerlijke sauzen. Pasta en saus werden apart opgediend want een van de jongens wil liever geen saus, tja 🙂.
Maandag als lunch ieder een avocado met een mengsel van silsi met mosterd wat er nog stond. Erg lekker.
Voor later in de middag soep gemaakt in de soepmachine van veel ijsbergsla, 2 tomaten, een rest sla/wortelstampot, een kleine rest pastasaus en water. Op de pureerstand. Met tuinkers in de kommen, weer een lekker soepje.
Voor de avond bakte ik 1 ui, 1 prei en ½ rode paprika in een scheutje olie. Daarbij een flinke rest witte rijst en de saus die over was van LeToko vorige week. Met uitjes, seroendeng en kroepoek bij elkaar een lekker maaltje. Na avocado en soep genoeg voor samen.
De volgende dag witlofsalade. Met cheddar in plaats van oude kaas. Zonder rozijnen en augurk Wel een beetje limoensap door de mayonaise. En bestrooid met tuinkers. Ernaast 4 eieren gekookt. Krielaardappelen in de schrapmachine, even goed doorgekookt en daarna 1 uur in de ecostoof. Eén biefstuk van 170g gebakken maar dan toch net weer even anders. Ik heb eerst alleen zonnebloemolie in de pan gedaan en loeiheet laten worden, daarna de biefstuk heel kort aan beide kanten, daarna een klont roomboter erbij en nog een minuut aan de ene en 2 minuten aan de andere kant. Het zout en peper-verhaal komt nooit meer goed 🙂. Ik heb gekozen voor beiden aan het eind pas. Een overheerlijke maaltijd. De cheddar paste perfect bij de witlof.
Ik maakte woensdag bloemkool met kaassaus. Bloemkool, 500g, even gekookt. De aardappeltjes, maar 110g, van de dag ervoor gebruikt. Milde en pittige geraspte Goudse kaas en cheddar in stukjes gemengd, bij elkaar 175g. Extra... 1 sjalot en 2 tenen knoflook heel fijn gemaakt, eerst even gefruit in 50g jus van de biefstuk, daar dan de lepel bloem bij en langzaamaan iets minder dan ½l melk. Dan ongeveer 100g kaas, snufje bouillonpoeder en peper. De bloemkool in het bakpannetje, de aardappeltjes ertussen. Kaassaus erover en de rest van de kaas gemengd met paneermeel, hier en daar een klontje van de jus en 18 minuten op 160° in de airfryerXXL. Wel zonder vlees, maar zeker niet vegetarisch dus. Maar wel ontzettend lekker met heerlijk veel saus en geroosterde kleine boterhammetjes erbij!
Na een laatste afscheid van een lieve buurvrouw donderdag niet meer zo'n zin om te koken dus op stap naar ons geliefde Restaurant Gewoon. Zoals gewoonlijk gezellig en lekker.
Voorgerechten visbordje en geitenkaas in spek.
Hoofdgerechten ribeye en zalm. Met frietjes en spruitjes en appelmoes.
Ik had woensdag de hele bloemkool gekookt, maar niet helemaal gebruikt. Voor vrijdagavond aardappelen gekookt en een hele rode paprika zacht gegaard in een beetje olie. De aardappelen gestampt met crème fraîche, peper en Provence kruiden en dan de bloemkool en paprika erdoor. In het bakaccessoire van de airfryerXXL, kaas erop en zo'n 20 minuten laten bakken op 160°. Van Brandt en Levie lagen er 3 merguez worstjes, maar helemaal niet dit recept gebruikt. De worstjes gebakken in boter en olie. De ovenschotel en worstjes samen op tafel met een paar stukjes ijsbergsla en tomaat. Heerlijke worstjes, prima gevulde puree. Links nog zonder kaas en niet gebakken.
Op de laatste dag van deze blogweek een kleine pompoen doormidden gesneden, zaden eruit en met 2 lepels water en in iedere helft 3 tenen knoflook en heel fijn gesneden sjalot 2½ uur op hoog laten garen in de slowcooker. Na enigszins afkoelen alles uit de schillen geschept, zwarte peper erbij en fijn gemaakt met een vork. Het nat onderuit de pan apart gehouden.
Na wat heen en weer zoeken gekozen voor pompoenpuree met salie. Maar ook vanuit een ander recept gekozen voor spekjes en daar het merguezworstje wat over was in stukjes bij. De puree erbij om te verwarmen. De salieplant is al behoorlijk oud en heeft heel veel kleine blaadjes met een heerlijke geur. Ik heb ze echt heel kort even gebakken in wat oude jus, had best wat meer mogen zijn. Pompoenpasta gekookt uit de no waste box van december. Alles bij elkaar een heerlijke maaltijd.
En vandaag, zondag, eet oudste zoon mee, dus maar eens even iets leuks verzinnen. Daarover volgende week dan weer.
Blijft leuk en interesant, vooral doorgaan. 👌
BeantwoordenVerwijderenBedankt Eljo 🙂
Verwijderen