Privacyverklaring

zondag 2 februari 2025

De week begonnen "op restaurant'; uit de airfryer(s): frittata, mini-snackjes, aardappelschijfjes, preischotel met gehakt; verse soep in de soepmachine; in de slowcooker: overheerlijke zuurkool met karbonade en chorizo.


Het werd 'buiten de deur' deze zondag. We aten bij ons plaatselijk restaurant Gewoon. Beiden een heerlijke uiensoep vooraf. Daarna een schnitzel voor mij en schweine haxe voor de ander. Heerlijke stevige wijn erbij. We namen als toetje alleen koffie met een glaasje armagnac. Lekker en gezellig. 



Maandag een maaltijd zonder vlees, frittata met Chinese kool. Omdat ik geen shiitake in huis had, maar wel nog peasmaker stukjes en een zakje miso instant soeppasta heb ik daarmee de smaak aangepast. Zo'n 50g stukjes geweld in de kom hete misosoep. Flink stuk van de kool fijngesneden, 1 kleine rode ui, een paar plakjes van een puntpaprika, 3 tenen knoflook. Alles in volgorde gebakken. Geen taugé in huis. Vijfkruidenpoeder zelf gemaakt met een beetje kaneel, kruidnagel, anijskorrels, fenegriek en chilipeper. Het geheel in het bakaccessoire van de airfryerXXL. Dan 4 eieren met een flinke lepel volle kwark en de kruiden geklopt en dit over de massa. Het geheel was inmiddels ver afgekoeld en heb ik daarom 20 minuten op 170° laten bakken. Perfect en erg lekker met een broodje en paar stukjes tomaat erbij.


We aten dinsdag pittige Chinese kool met 100g spekjes, 1 ui, 1 groene peper, sojasaus, gembersiroop en rijst uit de rijstkoker. Rijst apart op tafel met sojasaus, sambal, cassave kroepoek, gebakken uitjes en seroendeng. Eerst de spekjes even gebakken, dan de ui en peper erbij, dan de kool meegebakken. Lekker maaltje. 

De volgende dag in de namiddag weer een paar snackjes uit de verkeerd gekochte niet biologische doos.
Bevroren op de bakplaat in de op 200° voorverwarmde airfryerXL 8 minuten gebakken. Lekker. 


Voor 's avonds 1 flinke schouderkarbonade gebakken in een pan in een scheutje olie en klont roomboter. Alleen stap 1, 2 en begin van 3, met lekker een paar takjes verse tijm in de pan. Little gem sla, komkommer, uitje en stukje puntpaprika gesneden. Aardappels geschrapt in de machine en in schijfjes gesneden. Na een uur in water goed afgedroogd, scheutje olie en wat provinciale kruiden erdoor en in de airfryerXXL gebakken met het speciale smart sensing programma. Saus gemaakt van crème fraîche, mayonaise, tomatenketchup, peper, zout en gerookte paprikapoeder. De karbonade was heerlijk, wel gaar maar toch nog lekker sappig. Verder een prima maaltijd met de groenten, aardappeltjes en sausjes.



Op donderdag moest partner in de middag naar de kaakchirurg dus een soepje gemaakt in de soepmachine van de groenten en een paar stukjes aardappel die over waren en een kleine bataat, water en een beetje bouillonpoeder en op de pureerstand. Lekker met een broodje erbij en wat geraspte kaas erin. 


Voor de volgende dag een recept gevonden op Pinterest, zuurkool met karbonade, want die tweede grote karbonade lag er nog. Ik maakte een beetje een combinatie met een ander recept. De inhoud van het hele pakje zuurkool even gespoeld, gesneden en uit elkaar gehaald. Verder 1 appel in kleine stukjes, een flinke ½ puntpaprika in stukjes, 2 sjalotten, 5 tenen knoflook in stukjes en 5 gedroogde pruimen, beetje gerookt paprikapoeder en wat zwarte peper door de zuurkool gehusseld. Dan 100g chorizo droge worst in plakjes gebakken in een droge pan en even in een schaaltje, de karbonade daarna even aangebakken in de olie van de worst. De helft van het zuurkoolmengsel onderin de slowcooker, dan de chorizo en de hele karbonade en daarop de rest van het zuurkoolmengsel. Zo'n 100ml witte wijn erin en een paar klontje zoute boter erop en 6 uur op laag. Gekookte aardappelen erbij. Echt zo ontzettend lekker die zuurkool! Met een heerlijk glas witte wijn. Natuurlijk een klein restje 🙂.



Op de laatste dag van deze blogweek een eenvoudige preischotel met gehakt. Omdat er geen gehakt was 2 verse worsten met truffel leeg geknepen. Met 2 preien en 2 tenen knoflook. Dan 1 ei, verse peterselie, scheut koffiemelk en 100ml crème fraîche gemengd en over de prei/gehakt schotel gegoten in het bakaccessoire van de airfryerXXL. Op 165°, 25 minuten gebakken. Perfect. Erbij gekookte penne en komkommer in de saus van woensdag. 

En vandaag, zondag, nog geen duidelijk plan. Daarover volgende week dan weer. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten