Privacyverklaring

zondag 13 oktober 2024

Uit de airfryer(s): mini-brie, aardappel-andijvieschotel, omelet, restjes-schotel, traybake met bloemkool en worst, oude friet weer als nieuw; verse soep uit de machine; heerlijke paddenstoelen- stroganoff uit de slowcooker.

Aardappel-andijvie ovenschotel.

Onverwacht gezellig bezoek dus een late beslissing. Spruitjes schoongemaakt en gewoon klassiek gekookt, water met spruiten aan de kook en dan 8 minuten. Krielaardappelen geschrapt in de machine en gekookt. Het look/gembermengsel van vrijdag bij de boterjus van de spekjes gedaan en opgewarmd. Een mini brie op een stukje bakpapier gebakken in de airfryerXL. Een stukje peperpaté op tafel. Leuk zondags maaltje. 


Maandag aardappel-andijvieschotel. Ongeveer 500g aardappel, ½ van een grote krop andijvie, 1 rode ui. Ui gebakken in zoute boter, daar de andijvie bij laten slinken. Dan de puree erbij met zwarte peper. In het bakpannetje van de airfryerXXL. Paneermeel en klontjes boter erop. Op 200°, 10 minuten laten bakken. Apart hotdogs opgewarmd in heet water. De jus van de dag ervoor gebruikt. Zowel mosterd als tomatenketchup op tafel. Het was erg lekker allemaal. 


Dinsdag soep gemaakt in de machine met ⅓ krop ijsbergsla, doosje gekookte spruiten, courgetteballetjes en de saus van de paprika's met gehakt. Extra groenten in de namiddag nietwaar. 
Voor de avond sla, tomaat, komkommer en avocado. In het pannetje van de airfryerXXL in een klein beetje olie een ui en 2 tenen knoflook even aangebakken. Daarop 3 eieren geklutst met een scheutje melk, geraspte kaas, peterselie, peper en een snufje zout. Op 190°, bij elkaar 10 minuten. Aardappeltjes uit de ecostoof erbij. En weer de heerlijke donkere jus. Van een restje blauwe kaas, een restje ricotta en wat crème fraîche een lekker mengseltje gemaakt bij de sla en de avocado. Met name in de avocado erg lekker! 

Na de corona-booster woensdagmiddag geen zin meer in eten maken. Kapsalons besteld bij Pizzeria Bellano. Met kip en met shaorma en döner. Nooit eerder gegeten maar geen zin in pizza's deze keer. Was het lekker? Nou, laten we zeggen leuk om kennis mee gemaakt te hebben maar 1 x was wel genoeg... Friet eruit gehaald om later krokant te bakken in de airfryer. 


De andere helft van de grote krop andijvie de volgende dag geroerbakt met 4 tenen knoflook. Het rook heerlijk, maar uiteindelijk toch een ander besluit genomen.


Ik heb een rest van de aardappel/andijvieschotel, een paar aardappeltjes, het kaasmengsel van de avocado's, een stukje hotdog en de rest van de kapsalons zonder friet er door geroerd en het geheel in het bakpannetje van de airfryerXXL gedaan. Zo'n 15 minuten op 160°. 


Vrijdag van de pizzaplaat van de airfryerXXL  met bakpapier een. traybake-plaat gemaakt. Daarop de Hollandse traybake met bloemkool en worst. Ongeveer 300g bloemkool en 370g krielaardappeltjes bedruppeld met olie en gemengd met frietkruiden. Eén rode ui in partjes verdeeld en 2 verse worsten met zongedroogde tomaat en oregano in stukken gesneden en tevens ertussen gelegd. Omdat alles rauw was gekozen voor 30 minuten op 180°. Na 20 minuten terug naar 160‚°en na nog 5 minuten alles gaar. 


Op de laatste dag van deze blogweek fruitsalade gemaakt van peren, appels, mandarijntjes en citroensap. 
Gegeten als dessert met een lepel volle kwark. 


Voor 's avonds vegetarische portobello Stroganoff uit de slowcooker. Ik gebruikte 1 ui, 4 kleine teentjes knoflook, 300g gemengde paddestoelen, 1 flinke theelepel gerookt paprikapoeder, 1 tomaat zonder nat, 1 flinke eetlepel bloem, 150ml bouillon, 125ml crème fraîche, scheutje tomatenketchup, peper en zout. In de ochtend klaargezet, daarom iets langer dan 3 uur laten sudderen op laag. We aten er in de airfryer opgebakken friet bij die uit de kapsalons kwam. En een lekker broodje om te soppen. Overheerlijk recept. Die saus, mmmm. Alles op!

En vandaag, zondag, genoeg in huis om uit te kiezen. Daarover volgende keer. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten