Snijbiet tasjes met pompoen en tomaat. |
Een kalfsschnitzel zonder paneer gebakken in boter, 3 minuten aan iedere kant. Daarbij champignonsaus met 250g witte champignons, 1 ui, 4 kleine tenen knoflook, 2 eetlepels bloem, flinke snuf groente-bouillonpoeder, paar blaadjes verse dragon, 200ml slagroom en een scheutje water. Net voor opdienen nog flink was verse peterselie toegevoegd. Spaghetti gekookt. Wat een heerlijke maaltijd.
Maandag, restjesdag. Nog 3 punten vispizza opgebakken in de airfryerXL op de bakplaat, 6 minuten op 160°. Verder een restje friet samen met een rest gekookte aardappeltjes opgebakken in een rest boterjus. Een paar plakjes sucuk opgebakken samen met 100g plakjes salami. Beetje 'rommel'salade en wat komkommer. Doosjes met een beetje knoflooksaus en flink wat uiensaus. De 2 pitabroodjes 60sec. in de magnetron op 700W. Ook restjes kunnen prima smaken.
Ik had een pond kleine tomaatjes die echt op moesten. Heb besloten op maandag 240g stoofvlees, alle tomaatjes, 2 tenen knoflook, wat verse gember, 2 gedroogde rood pepertjes en een beetje bouillonpoeder te garen in de slowcooker.
Het vlees even gebraden, 2 kleine uien in vieren op de bodem van de pot daarop het vlees. Dan de doorgesneden tomaatjes, knoflook en gember in het vet van het vlees 2 minuten gebakken. Ik gebruikte wat frietkruiden en peper. Dit geheel op het vlees. Een beetje warm water erbij (nooit koud water op gebraden vlees!!) en 8 uur op laag gezet. Na 8 uur de natte saus en het vlees gescheiden van elkaar. De saus gebonden met een restje champignonsaus en spaghetti. En toen in de koelkast want het was eerst restjesdag.
Op dinsdag het vlees langzaam opgewarmd in een deel van de saus. Aardappeltje gekookt, sla met stukjes geitenkaas en wat olie. Heerlijk was het.
Veel saus had ik al ingevroren. Van de rest van de saus in het pannetje maakte ik een nieuwe saus voor de diepvries. De broccoli moest op en ook een rest sla. Dit gekookt en gemengd met de rode saus. Vast klaar voor een keer pasta eten :).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten