|
Groenten-omelet uit de airfryer. |
Ik heb verschillende resten met zowel rijst, aardappel als groenten met stukje bladerdeeg in één pan gedaan en opgebakken. En dat is dan nog smakelijk ook. In een ander pannetje de halve biefstuk die over was van de dag er voor opgewarmd voor partner. Een schaaltje met nog wat rucola en komkommer. Vooraf een kom soep met een beetje burrata en crackertjes. Geen groots zondagsmaal, maar goed genoeg vonden we. Koffie met gevulde speculaas en een klein glaasje calvados maakten het zondags.
Maandag maïs in de slowcooker. Ik had geen passend rekje, daarom 2 dekseltjes onderin de pot. Daarop de 2 helften van een grote kolf. Boter erop en verder niets deze keer. Dus ook niet ingepakt. Na 4 uur op laag erg lekker. Erbij een boerenomelet uit de airfryerXXL. Met 4 eieren, een flink stuk savooiekool fijngesneden en in de onionchef met het roze mes fijngemaakte ½ grote wortel, 1 ui, 1 sjalot en 2 tenen knoflook. Beetje peper en zout. In het bakaccessoire na voorverwarmen van het pannetje op 200° nog 15 minuten op 180°. Een paar krielaardappeljes uit de schilmachine even gekookt en in de ecostoof voor 45 minuten. We waren precies 45 jaar getrouwd na eerst 5 jaar samenwonen, dus een lekker glas rode wijn op maandag was echt verdiend ha, ha.
De volgende dag hadden we tot bijna etenstijd visite. Toch maar een
pasta ovenschotel met broccoli klaar gemaakt. De
roosjes broccoli van een kleine struik volgens advies even voorgekookt. Ongeveer
100g farfalle gekookt. Ongeveer
250g half-om gehakt geruld in de
boterrest van de maïs met nog een wat afgeriste mais van de 2e kolf die niet op was. Paar kuipjes
koffiemelk en een scheutje melk geroerd met een
flinke koffielepel bloem. Verse
oregano en tijm mee gewarmd met het geheel. Beetje peper en zout. Geraspte kaas bovenop. Op 160° 20 minuten gebakken in de
airfryerXXL in het bakaccessoire. Heel klein beetje over, prima maaltijd.
Op woensdag aten we bij het gezin met de kleine jongetjes. Die hadden herfstvakantie en gingen dan de volgende dag een paar dagen naar hun andere grootouders.
Heel gezellig en lekker gegeten. Gevulde eitjes, soep met paddestoelen, spaghetti Bolognese en aardbeien met merengue en slagroom.
Donderdag in de middag de booster van deze herfst gehaald. Thuisgekomen dit
slaatje met geitenkaas gemaakt als avondmaaltijd. Met
witlof, tomaat en komkommer in de schaal met
olijfolie en witte balsamico-azijn. Een
geitenkaasje versneden en hiermee
2 flinke sneden wit tarwe-maïsbrood belegd en dit met een snufje honing in de
airfryerXL op de grillpan verhit. Met steeds even kijken ongeveer 6 minuten. Zo’n boterham met iets erop bakken in de Airfryer gaat dus prima.
Eén grote appel in schijfjes mee gebakken met
100g spekjes. In het recept staat basilicum bij de ingrediënten. Het kan maar ik denk dat men balsamico bedoelde. Wat een heerlijk recept. De combinatie van zoetig, bitter, zoutig is echt perfect.
Vrijdagmorgen 800g
stoofperen geschild. In de
slowcooker met 700ml
Croft Pink port,
1 kaneelstokje, 2 kruidnagels, een beetje vanillesuiker en een scheutje limoensap. Ik heb gekozen voor 7 uur op laag want de pot zat behoorlijk vol. Laten afkoelen in de pot, even in de koelkast om na te denken over hoe verder.
We aten
spigariello, klaar gemaakt op
op deze manier. Stelen verwijderd, gewassen, in stukken getrokken, even gekookt en daarna gesauteerd in olie met
2 tenen knoflook. De tijd die er voor stond in het recept was niet lang genoeg en ik had het blad fijner kunnen maken. In de pan nog een fijngesneden rest omelet erbij gedaan en lekker warm laten worden en nog wat extra gesauteerd dus. Op het bord fijngemaakt met de gepocheerde eieren was het wel te doen. Niet bijzonder van smaak. Spinazie is lekkerder. Een paar aardappeltjes gebakken in de
airfryerXXL met het smart sensing programma. Eieren gepocheerd in speciaal voor de
magnetron geschikte bakjes. Dat kan ook
op deze manier zonder die bakjes.
Op de laatste dag van deze blogweek een
preischotel met aardappel. Eerst
350g kleine aardappeltjes in plakjes gekookt. Dan
2 preien gesneden en gestoofd in een
klontje boter met een in stukjes gesneden
teen knoflook. Ik had alleen maar
naturel smeerkaas, daarvan 125g en
½ eetlepel Italiaanse kruiden door de prei gemengd. Aardappeltjes erdoor, in het bakaccessoire van de
airfryerXXL en met een klein beetje
geraspte kaas erover 15 minuten op 180° gezet. In de pan 2 ribkarbonades in zoute boter gebakken.
En vandaag, zondag, in ieder geval iets met de gestoofde peren. Daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten