Naanbrood als pizza. |
Een lekker visbordje en Thaise garnalenkroketjes, varkenshaasspies en biefstuk, ijs met aardbeien (al aangebroken is te zien) en Irish Coffee toe. Lekker, corona-proef ondanks gezellige drukte op het tuinterras.
De volgende dag aten we een spicy Chinese koolstamppot. Met 270g kool en 450g aardappel. Ik heb de kool gebakken in een rest jus van het gehaktbrood met wat extra boter. Eerst 2 sjalotten gebakken, daarna de kruiderij er bij, 1½ theelepel eerder zelf samengestelde nasikruiden, en dan de kool in de pan. Geen melk, geen spekblokjes, wel een lekkere grove rookworst van chicks and pigs die nog in de diepvries lag.
Voorgerecht op dinsdag, meloen met ham. Daarna o.a. een naanbroodje. Ingesmeerd met tomatenketchup, daarop een plak ham, dan een bolletje mozzarella in schijfjes en daarop Italiaanse kruiden. Dit 9 minuten op 160° op de met een drupje olie ingewreven bakplaat in de airfryerXL. Was heerlijk maar wel met een zachte bodem. De volgende keer op de pizzaplaat in de andere airfryer proberen. Verder gemengde sla met cashewnoten, geraspte Parmezaan en een scheutje balsamico-azijn. Een naar eigen wens gemaakte tzatziki, komkommer in kleine stukjes en dus niet geraspt, alles wat minder, verse dille en extra wat zwarte peper. Als dessert een stukje Danish Blue met een crackertje. Met een lekker glas rode wijn een leuke dinsdag-maaltijd.
Door omstandigheden de volgende dag niet gekookt maar brood gegeten. Met gebakken ei, kaas, vleeswaren en wat tzatziki van de dag ervoor.
Courgettecake |
Over het algemeen zijn de zondag of maandag de restjes-dagen, maar deze keer was dat zaterdag, de laatste dag al weer van deze blogweek. Anderhalve dag zorg voor de bijna peuter is geweldig leuk, maar vraagt ook aardig wat energie vandaar. Na het lieve jongetje naar huis gebracht te hebben, een eenvoudige maaltijd op tafel gezet.
Een klein stukje courgettecake versierd met een beetje witte bonen uit de Franse pot, Chinese koolstamppot met nog een flink stuk worst uit het stevige vel gehaald en de rest van het gerulde gehakt er door en daarna nog een stukje Danish Blue met een crackertje. Een prima maaltje.
Met een heerlijk glas Calvados buiten bij de koffie.
En vandaag, zondag waarschijnlijk een hartige taart, maar daarover volgende week.
Dag Sia,
BeantwoordenVerwijderenWat fijn dat je weer bij/met vrienden kon eten. Wat heb je dat gemist he! Ik hoop dat het mag en kan, ook de volgende weken, maanden...
En die courgette cake, die ga ik eens maken. Nu te laat voor het (avond)eten, maar morgen weer een dag, en daarna ook nog. De oogst van courgettes ligt hier nu even stil, maar als ik zie wat er nog aankomt...
Bedankt voor de inspiratie Sia. Ik wens je een goede (eet)week.
Daag!
Dankjewel Florina. Jij ook een goede week. Groet.
Verwijderen