Privacyverklaring

zondag 27 mei 2018

Visgerecht, hartige taart en gebakken aardappeltjes uit de airfryer, houtduif, aardappelpuree en karbonade uit de slowcooker, compote en soep uit de soepmaker, zalig aardbeienijs.

Vóór het bakken in de airfryer.
Eerste Pinksterdag. Voor ons een heel gewone rustige zondag. We aten vis, bruschetta la bandiera Italiana. Een klein stukje schelvis uit de diepvries en 260g kabeljauw bestrooid met peper in een geschikte ovenschaal. Genoeg tomaat in stukjes gesneden om de visstukken te bedekken. Bosje basilicumblaadjes fijngeknipt en 3 tenen knoflook boven olijfolie uitgeknepen. Dit door de met zout bestrooide uitgelekte tomaatjes gemengd en deze verdeeld over de vis. Op 170°, voorverwarmd, 15 minuten in de airfryer. In de magnetron bio baby aardappeltjes gegaard en 250g groene asperges gekookt in ruim water. Deze werden overigens wel gewoon in Nederland geteeld hoor. Een heerlijke maaltijd.

Een compote gemaakt in de soepmaker van 2 appels, 1 peer, 1 banaan, 2 mandarijnen en 1 sinaasappel en appelsap gemaakt door een vriendin van haar eigen fruit.

Op 2e Pinksterdag komt hier al jaren de RoPaRun voorbij. De hele dag feest en muziek om de lopers en fietsers te ondersteunen. Inmiddels is het eigenlijk PaRoRun, want men start niet meer in Rotterdam, maar in Parijs. En bovendien door het grote aantal deelnemers ook van Hamburg naar Rotterdam, dus de HaRoRun :-). Maar er moet natuurlijk wel gewoon gegeten worden.

Al langere tijd lag er een houtduif in de vriezer. De compote leek me daar wel goed bij passen. En de bloemkool van de webwinkel was deze keer erg klein maar wel met heel veel mooi blad wat ik ingerold in nat keukenpapier had bewaard. Ik heb daarom de duif klaargemaakt op de manier van parelhoen in de slowcooker. Duif ontdooit, met peper bestrooid, ingepakt in de bloemkoolbladeren, 4 plakken bakbacon onderin de pot, 50g zoute boter en ¾ glas water er bij. Omdat een duif kleiner is dan een parelhoen, 250g, leek mij 4 à 5 uur op laag wel genoeg. Het werd 5 uur en was heerlijk. Met de compote en een stuk stokbrood afgebakken in de airfryer.

Dinsdag was ik later thuis dan ik dacht en niet veel zin meer in koken dus...., maar weer eens een pizza besteld. Natuurlijk te zout maar ook wel lekker. De volgende dag maakte ik wel die hartige taart voor een vleesloze dag die ik dinsdag van plan was, een combinatie van dit en dit recept. Een rol deeg in de bakvorm. Daarna de quiche gevuld met 2 rode paprika's in reepjes even gebakken. Dan 2 tomaten in plakjes daarop gelegd. Drie eieren gemengd met 180cc room, peper, oregano en paprikapoeder en 60g feta. De rest van het deeg in repen over de vulling gelegd en 30 minuten in de voorverwarmde airfryer op 160° gezet.
Goed gelukt.

Donderdag moest ik wat voorwerk doen voor onze vrijdagse lunch-gasten. Daarom voor onszelf een eenvoudig maal gemaakt. Een biefstuk gebakken in boter, de bio babyaardappeltjes die over waren van maandag in plakjes gesneden, beetje olie en Hollandse kruiden erover en op de grillplaat op 180° 10 minuten gebakken in de airfryer. Wat sla met een restje van het visgerecht van zondag aangemaakt, klaar. Dan vrijdag.


Het aardbeienijs heb ik vast op donderdag gemaakt. Met behulp van mixer en staafmixer en een zelfvriezende ijsmachine niet heel veel werk. Altijd weer blij met al die keukenmachines.

Ook de koude dikke tomatencrème vast vooruit gemaakt. Ondanks de oude magimix-keukenmachine, best wel veel werk. Iets meer tomaat en knoflook, iets minder olie en azijn. Ik ontvel zelden tomaten, maar voor deze crème leek het me wel echt beter. Klaar om de volgende dag van eieren, serranoham en peterselie te voorzien in de glazen. Heerlijk recept.

Omdat we vanaf ongeveer 14.00 uur gingen eten moest de aardappelpuree uit de slowcooker wel erg vroeg worden aangezet. Ongeveer 600g aardappelen, 30g boter en 25cc water. Voor het opdienen aangevuld met komkommer en crème fraîche.

Vóór het bakken
Voor de toad in the hole had ik in de diepvries nog 4 prachtige worsten liggen van Brandt en Levie, Cime di Rape met Provolone (staat niet meer op de site). Eerst de worsten even gebakken, daarna de uien en knoflook. De worsten lagen net niet helemaal onder het beslag, maar ik zag in een ander recept dat dat geen bezwaar was. Bijna een uur in de oven gehad. Het was heerlijk, maar wel aardig wat 'deeg met erwten' over. Nog geen idee wat ik daar nog mee kan.

Vulling salade
Geen andere groenten dus de salade moest wel goed gevuld zijn. In het hapje vooraf zat droge harde worst en paté van eend (terrine de canard). In de tomatencrème zat ei en ham. In de toad zaten erwtjes. Na het hoofdgerecht aten we een stukje kaas. Wat was nou nog een optie voor de salade? Eikenbladsla-melange werd het. Voor de vulling gekozen voor cashewnoten, pompoen-, zonnebloem- en pijnboompitten, augurk, zilveruitjes, gedroogde tomaat, olijven, zure knoflookteentjes, kappertjes, een bosuitje, koriander, peterselie en madeliefjes. Verder vond ik nog een blikje vispastei met champignons. Omdat de maker tijdelijk buiten dienst is verwijs ik naar deze leuke recensie over Fish4Everyone. Ik had het eerder gegeten en het smaakt echt niet naar vis, dus leek me een goede oplossing om de salade te 'vullen'. Met een eenvoudige dressing van olie van de gedroogde tomaatjes, witte wijnazijn en peper.

Een stukje kaas, het ijs overgeslagen, kopje koffie met een chocolaatje. Een fijne, heel gezellige maaltijd, lunch van 14.30 tot 19.30, ha, ha. En heerlijk weer dus alles buiten.

Zaterdag, de laatste dag van deze blogweek, schoondochter aan tafel. Eerst even 2 flinke ribkarbonades aangebakken en met de "oude" tomatensoep/saus van vorige week in de slowcooker gelegd. Toen een soep gemaakt: een rest pindasaus met quinoa, wat blad van de bloemkool uit de slowcooker, de binnensten van de tomaten van de tomatencrème en met heet water omgespoelde schaaltjes en pannetje in de soepmaker. Een mooi, glad, beetje op pindasoep gelijkend lekker soepje. Wat in de magnetron gewarmde puree, sla en erwtjes bij de karbonades en daarna kaas en ijs met aardbeien naar wens. Prachtige dag, hele dag buiten.

En vandaag, zondag, nog wat resten op te ruimen uit de koelkast. Misschien wel een nieuwe soep maken. Maar daarover later dus.

zondag 20 mei 2018

Gevulde tomaten uit de oven, gegrilde entrecotes, aardappelpuree en karbonades uit de slowcooker, hamlap met pindasaus, pittige tomatensoep uit de soepmaker, gegrilde asperges en bloemkoolschotel uit de airfryer.

Op zondag opnieuw vrienden te eten. Een beetje het midden tussen lunch en diner.


Bij de hapjes vooraf o.a. een blikje Mousse de Foie de Volaille au Porto. Ooit meegebracht uit La douce France. Verder een zeer harde worst ongeveer een uur gekookt om wat zachter te maken. Het werkte min of meer, wel iets zachter.

Voor de gevulde tomaten basilicum, cheddar en rode ui in de onionchef gedaan. Een erg droog ciabattabroodje in de keukenmachine. De vleestomaten uitgehold en gevuld met ei. Laag broodmengsel er op en 35 minuten in de oven op 175°. Ik durfde het niet aan in de airfryer in verband met het losse broodmengsel bovenop en geen schaal hoog genoeg om goed af te dekken. Gelukkig is er dan ook nog gewoon een goede oven. Maar...., na 35 minuten was het eiwit niet genoeg gestold. Was goed te eten, maar was niet waar ik op gehoopt en gerekend had. Misschien te dikke tomaten dus langer in de oven? Wel goede smaken, maar het ei moet wel echt volledig gestold zijn.

De entrecotes waren 24 uur gemarineerd in de marinade die als 5e is beschreven, de rode wijnmarinade. Het was 660g vlees dus alles iets meer gedaan. Ik had nog nooit marinade eerst gekookt. Weet ook niet precies waarom dat bij deze marinade moest, maar heb het wel gedaan. Het vlees was na roosteren op de grillpan op het gas echt prima.

De aardappelpuree volgens basisrecept bereid in de slowcooker en daarna in plaats van melk voor deze variant gekozen met crème fraîche, komkommer en bieslook. Erg lekker.

De asperges met blauwekaas-boter, 600g asperges, 75g boter en 30g gorgonzola. Even, 5 minuten, gekookt en 10 minuten in het kookwater laten staan. Heerlijk met de blauwekaas-boter die ook perfect paste bij de entrecote.

Fruitsoep en ijs eerder beschreven. Met daarna koffie met een chocolaatje een prima afsluiting van deze maaltijd.

Maandag eerst een kom soep van vorige week. Dan een paar asperges in stukken opgewarmd in de kaasboter, wat puree opgebakken met een stukje vlees wat over was. En er stond nog een klein beetje wortelsalade in de koelkast. De laatste fruitsoep opgegeten met wat ijs.

De volgende dag weer eters in huis. Zoon en schoondochter met baby. Van het binnenste van de 4 vleestomaten, 4 trostomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, wat marinade van het vlees en een rest broodmengsel aangevuld met water tomatensoep gemaakt in de soepmaker.

Bijna 500g hamlap 's ochtends in de marinade gezet voor deze saté. Marinade met halve hoeveelheden gemaakt in de onionchef met het zwarte mes. Ideaal. Geen saté van gemaakt, maar de 2 stukken schoon afgeveegd in een pan gebakken in klein beetje olie. De marinade heb ik gebruikt voor een ongeveer hierop lijkende pindasaus. De brei even aangebakken, beetje water en 2 grote lepels pindakaas met stukjes er bij, klaar. Verder ruim 200g eerder gekookte quinoa als basis gebruikt voor nasi goreng. Wokgroenten uit de diepvries, 1 ui, 1 teen knoflook, 100g bacon in stukjes en dan de quinoa erbij. Met bevroren groente wordt het eigenlijk altijd iets te nat. Een portie bami uit de diepvries gehaald. Een heel dunne omelet gebakken van 3 geklutste eieren. Verder natuurlijk gebakken uitjes, kroepoek, atjar, rempejek, sambal op tafel. Leuke maaltijd hoewel de quinoa niet echt tot nasi leidde. Wel smakelijk, maar geen nasi zullen we maar zeggen. Maar wel lekker buiten aan de grote tafel gegeten met een kommetje muntijs en koffie met een heel klein puntje grappa toe.

De tomatensoep aten we woensdag, weer samen, met in de airfryer afgebakken stokbrood. Met een stukje pecorino en bunkerkaas.


Dan gegrilde groene asperges met roerei en gerookte zalm. De asperges, de dunne uitgezocht, ongeveer 250g, eerst een paar minuten geblancheerd en daarna 4 minuten op de grillpan in de airfryer op 200°. Grote aardappels gepoft in de magnetron (ook vast voor de volgende dag), 12 minuten op 700W. Gerookte zalm uit een pakje en 4 eieren geklutst met 20g geraspte kaas en er roerei van gemaakt in een klontje boter afgemaakt met een scheutje kookroom. Goed geslaagd.

Vrijdag was ik weer even een paar uur op de baby aan het passen, dus 's ochtends vast een ovenschotel met bloemkool klaar gezet voor een vleesloze dag. Met 350g aardappel en een wel erg klein bloemkooltje van de biologische winkel. Met crème fraîche, 1 ei, 2 tenen knoflook en meer kaas dan in het recept staat. De airfryer op 170°, na 10 minuten op 150°, in totaal 30 minuten want vanaf koud.

De laatste dag van deze blogweek karbonades uit de slowcooker (heb het originele recept gezocht, maar niet gevonden). Twee flinke ribkarbonades ingewreven met knoflook- en uienpoeder en even gebakken in ghee. Een aardige rest tomatensoep van maandag opgewarmd met een scheut witte wijn, een lepeltje Italiaanse kruiden en peper (nooit koude vloeistof over warm vlees). Wat grote kastanjechampignons in plakjes op de gebakken karbonades gelegd, daarover de soep/saus en 8 uur op laag. Met brood, komkommer, olijven en kaas toe. En een goed glas wijn. De soep/saus weer bewaard voor een volgende gelegenheid.

En vandaag, Pinksterzondag, ik denk de rest van het pond asperges opmaken. Fijne dagen.





zondag 13 mei 2018

Koken voor vrienden, stoofvlees uit de slowcooker, frieten, appeltaart en gebakken aardappeltjes uit de airfryer, fruitsoep en soep uit de soepmachine, eten bij vrienden en weer eens quinoa gegeten.


Op zondag hadden we vrienden op visite. Zij zangeres, hij (vaak haar) pianist en medevertaler van Nijntje opse Rotjeknors (inmiddels al 3 deeltjes). Heerlijk weer, lekker hele tijd buiten.

Van het lijstje gevulde eieren maakte ik duivelse kerrie, knoflook-basilicum-spek, bacon-cheddar en roomkaas. Voor ieder 4 halve eitjes. Best nog wel wat werk om van 12, 8 of 6 om te rekenen naar 2 eieren per soort vulling. Dat gaat dan om net geen halve, een kwart lepel, 4 gram, 14 of 20cc, dat is dan toch voor een groot deel ervaring en op de gok. Wat hielp was voor de eerste vulling het omrekenen van 8 naar 2 eieren uitkwam op bijna een hele eetlepel van de mayo en crème fraîche samen. Dat was handig bij de andere vullingen, ook steeds voor 2 eieren.

Voor het stoofvlees dit recept gebruikt. Ik had 600g runderlappen. Mooi weer, keukendeur open, zondagmorgen vroeg het vlees aangebakken in ghee. Dan 3 uien, 2 flinke wortels, 3 teentjes knoflook, 100g verse tomaat en 2 zongedroogde tomaatjes klein gesneden. Vervolgens 6 kruidnagels, 4 groene peper bolletjes, 3 verse blaadjes laurier, 1 eetlepel witte wijnazijn er bij. Na omscheppen 1 volkoren boterham dik besmeerd met mosterd er bovenop. Omdat ik het altijd teveel vocht, dus teveel saus vind, heb ik een groentebouillonblokje verpulverd en 1 flesje Westmalle trappist van 33cc even verwarmd er over gegoten (over warm vlees nooit koude vloeistof is me geleerd, dan wordt het vlees taai). Ik heb niet het vlees er uit gehaald en de saus met de staafmixer bewerkt, want het vlees was moeilijk meer uit het geheel te halen. Gewoon opgediend zoals het was na 8½ uur. Heerlijk maar iets minder "draadjes" had gemogen. Toch iets korter weer proberen de volgende keer.

Als groenten aten we alleen salades. Een tomatensalade met granaatappel. Met 200g minitomaatjes, ½ granaatappel, heel kleine rode ui en een vinaigrette van een koffielepeltje honing, beetje witte wijnazijn, een klein scheutje olie en verse fijngesneden oregano. Zonder knoflook dus! Wat een gedoe om zo'n granaatappel te "slopen" zeg. Had ik echt nooit eerder gedaan :-).

Ook nog een tomatensalade met mozzarella, 4 flinke trostomaten en 100g mozzarella, gescheurde basilicumblaadjes en een vinaigrette van olijfolie, balsamicoazijn en zwarte peper.

Verder een klassieke fruitsalade. In dit geval met 6 schijven ananas uit blik, 1 mango, 2 mandarijnen, 1 appel, 1 peer, 250g aardbeien, 2 bananen en een scheut citroensap. Hierbij een schaaltje Ricotta met peper.

Voor de friet 700g aardappel in frieten gesneden en in het water gezet. De airfryer voorverwarmd op 100°. De friet goed droog gemengd met wat olie en in het mandje. Na 15 minuten, tussendoor schudden natuurlijk, nog 25 minuten op 185°. Was lekker knapperig en bleef lang goed.

Dan nog platte aardappeltjes. Recept uit Koken onder invloed. De oven voorverwarmd op 250°. Krieltjes op een bakplaat met antiaanbaklaag, na 20 minuten, als ze zacht genoeg zijn, pletten tot ze ongeveer 2 cm hoog zijn. Beetje olie en snufje zout erover en dan nog 10 minuten verder bakken.

Na dit alles een paar harde kazen, Twentse bunkerkaas, Jonge boerenkaas van Ada en Pecorino uit Italië. Schaaltjes abrikozenchutney en cranberrycompote er bij.

Omdat ik dat wel een erg lekker idee vond als dessert weer fruitsoep gemaakt in de soepmachine van 2 bananen, 1 peer, 5 mandarijntjes, 2 appels en witte wijn tot 1e streepje. Van het muntijs was nog genoeg in de vriezer.

Een appeltaartje bij de koffie. Volgens recept met wel walnoten maar geen rozijnen. Na 30 minuten op 160° in de airfryer helemaal gaar.

Alleen de koffie in huis gedronken. Alles goed gelukt, gasten tevreden, gezellig en fijn om te doen, koken voor vrienden of familie.

Een koelkast vol met doosjes, dozen, schaaltjes, schalen met van alles.  Maandag als lunch een kom met Griekse yoghurt en fruitsalade.
's Avonds restjes deels van vorige week: zuurkool met ananas, Chinese kool met gehakt en een paar platgeslagen piepers. Lekker opgebakken in de pan op het gas. Prima maaltje. Stukje appeltaart bij de koffie.

De volgende dag onverwacht schoondochter aan tafel. Ik maakte een bloemkool ovenschotel. Met puree van 500g even in de magnetron gekookte krielaardappeltjes met schil (klontje boter, scheutje room, peper), 400g in 6 minuten gekookte bloemkoolroosjes, 100g uitgebakken rookspekjes en 2 hamburgers in stukjes gebakken in het vet van de spekjes. Alles in de ovenschaal, bovenop de Ricotta met peper die over was was van de fruitsalade van zondag uitgesmeerd, een beetje paneermeel, wat geraspte kaas en wat klontjes boter. Niet gekozen voor een saus met kaas dus. Na 15 minuten in de oven op 220° een eenvoudige doch lekkere maaltijd.

Woensdag andere restjes. Stoofvlees, vooral saus, aangevuld met het eerder al gerulde gehakt en een klein beetje witte rijst in de braadpan. Tomatensalade er bij en een stukje stokbrood, even afgebakken in de airfryer.
Soep gemaakt in de soepmachine voor later van het laatste restje stoofvlees / gehaktmengsel, tomatensalade-resten, een rest bloemkool-ovenschotel en wat eivulling. Met zulke resten is er altijd een risico voor aanbranden. Eerst een laagje water en als alles er in is heel goed doorroeren helpt gelukkig meestal. Even geproefd, smaakte goed.

Donderdag gegeten bij vrienden. Hij is een beelden kunstenaar die prima vegetarisch en dan ook nog glutenvrij kan koken. Zij een heerlijk onderwijsmens (waar dat glutenvrij erg noodzakelijk voor is). Een doperwtensoepje met huisgebakken en echt lekker brood en stukjes kaas. Daarna crespolini (natuurlijk anders dan in dit recept, is alleen een voorbeeld). Pannenkoekjes met spinazie en kaas en meer onder een laag bechamelsaus. Heerlijk. Rabarberijs toe. Lekker glas wijn en kopje koffie met een goede whisky. Ook glutenvrij kan echt erg lekker zijn. Een fijne avond.

In de middag heb ik vast nieuw muntijs gemaakt in de ijsmachine. Het bosje munt dat in het water stond en de volle melk, konden niet wachten tot zondag (nieuwe visite). En in de vriezer is het geen bezwaar als het ijs vast klaar is nietwaar. Ik ben blij met veel van mijn machines, maar zeker ook met deze.

Vrijdag een wortelsalade. Zonder appel en pijnboompitten. Ik had 250g wortel in de Onionchef fijn gemaakt. Een handje rozijnen erdoor. Dressing van 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel Griekse yoghurt, takje verse dille geknipt, 1 theelepel kerrie en 2 theelepels gembersiroop. 's Ochtends gemaakt, 's avonds gegeten. Met voor ieder 2 stokjes saté, kant en klaar van de biologische vleesleverancier op de grillpan en wat gebakken krielaardappeltjes, klein gesneden en 12 minuten op 200° in de airfryer.

En de laatst dag van deze blogweek, quinoasalade met gebakken witlof. Ik had 120g quinoa gekookt, maar heb er uiteindelijk maar de helft van gebruikt. Eerst een paar plakjes ontbijtspek en heel dunne plakjes bacon in stukjes gesneden en samen met 100g hamblokjes gebakken. Toen 2 flinke stronken witlof fijngesneden daarbij. Maar in plaats van echt bakken werd het meer koken in eigen vocht. Met 2 lepels mango-azijn en een appel in plakjes en dus een paar grote opscheplepels quinoa, wel peper, geen zout, een beetje vochtige maar toch heerlijke maaltijd. Niet wat ik dacht dat het zou worden, maar ach...


En vandaag, zondag, weer vrienden op bezoek voor iets tussen lunch en diner. Daarover dus later.

zondag 6 mei 2018

Aspergemaaltijd door zwager, een heel bijzondere dag in restaurant Gewoon, zuurkool met ananas uit de slowcooker, fruitsoep en asperge-restsoep uit de soepmachine en croutons en pitabroodjes uit de airfryer.

Kruidentuin
In deze kruidenbak: dille, bieslook, platte peterselie, maggiplant, groene en rode basilicum, oregano, dragon, tijm en hopelijk binnenkort een beetje koriander (moet nog groeien).
In de andere kruidenbak: krulpeterselie, bieslook, knoflookbieslook en rozemarijn. In potten ook nog rozemarijn, salie en laurier. En door de hele tuin hier en daar citroenmelisse.


Zondag kwamen de broer en de zus van partner eten en logeren. Een traditie in deze tijd van het jaar is een aspergemaaltijd gemaakt door zwager. We kregen eigenlijk 2 maaltijden achter elkaar. Eerst met zalm, zeewier en gekookte aardappeltjes, daarna klassiek met ham en ei en gebakken aardappeltjes. Heerlijk. Met ook nog een kaasplankje toe.


Maandag was een heel bijzondere dag. Enige tijd geleden is partner 80 geworden. We vierden dit deze dag met familie in Restaurant Gewoon in ons eigen dorp. Normaal gesloten op maandag, heel speciaal. Koffie met gebak, borreltijd met bitterballen en een geweldig diner met keuze-voorgerecht, een heerlijke kop bouillon, zalm met asperges, rosbief en een prachtig dessert. Kleinzoon maakte, met toestemming om achter de bar te komen, een cocktail voor opa. Prachtig feest.

De volgende dag nog samen met zwager een eenvoudige maaltijd gegeten. Sla met olijven en stukjes Italiaanse worst, een paar gebakken kastanjechampignons, een knakworst, gekookte aardappels. Wat Franse en Italiaanse kaas toe.

Woensdag zuurkool uit de slowcooker, maar anders dan in het recept. Ik heb er een niet-vegetarisch recept van gemaakt door het zonder de paprika, maar met zuurkoolspek te maken. Een flinke grof gesneden rode ui even aangebakken in wokolie met kokos en dit gemengd met 100cc ingekookt sap van de peren van vorige zondag. Zuurkool, 500g, ui en 3 schijven ananas uit blik in stukjes met een paar lepels sap in lagen in de slowcooker, een handvol rozijnen er over en daar tussen een stuk zuurkoolspek van 250g gelegd. Na 7 uur in de kleine slowcooker zo'n 100cc vocht uit de pan gehaald, de vorige dag al gekookte aardappelen er door gehusseld, een rookworst bovenop gelegd en nog een uurtje laten staan. Echt een heerlijk recept geworden op deze manier.

In de ochtend de soepmachine gebruikt om wat fruit weg te werken. Met 2 bananen, 3 mandarijnen en 2 peren en een flink glas champagne (zonder prik), over van maandag, een soort fruitsoep gemaakt. Nog muntijs in de vriezer, heerlijk dessert na de zuurkool.



Op donderdag aten we een salade: 3 tomaten, 1½ avocado, tuinkruiden (maggi, oregano en bieslook), stukje rookworst, heel erg klein restje bami, het geheel aangemaakt met een vinaigrette van olie met balsamico-crème. Er bij een schaaltje croutons uit de airfryer gemaakt van 2 flinke stukken wit desembrood. Met iets meer olie en na het bakken wat knoflookpoeder.

Soep gemaakt in de soepmachine van kooknat van de asperges en wat kontjes, de 100cc vocht uit de zuurkoolpan, wat zeewier en een aardappel in stukjes. Lekker met een scheutje room. Verder deze vrijdag een biefstuk met sla, tomaat en in de airfryer op 180° in 5 minuten afgebakken pitabroodjes.

Zaterdag, de laatste dag van deze blogweek, een schoondochter extra aan tafel. Chinese kool met gehakt werd het. Met 250g basmatirijst uit de rijstkoker. En de satésaus van zaterdag die over was er bij opgewarmd. Wat veel vocht in de gehaktpan, maar wel lekker. Op tafel nog gebakken uitjes, seroendeng en hete sambal voor de liefhebbers. Fruitsoep met Griekse yoghurt als toetje.

En vandaag, zondag, weer een uitgebreide maaltijd met vrienden. Het wordt mooi weer dus veel buiten eten en drinken hoop ik. Maar daarover dus volgende week.