Bieslook en knoflookbieslook |
En toen waren we weer terug van een bijzonder weekend in de Ardennen. Van eten, drinken en reizen wordt men moe, dus deze zondag volkorenbrood met een kroket uit de airfryer. Van Kwekkeboom, 9 minuten op 200°.
Er lag nog een halve bloemkool. Heerlijk met dadels, pijnboompitten, knoflook en rozemarijn. Vanwege de benodigde ruimte heb ik dit in de grote oven gezet. Ongeveer 40 minuten op 200°. Friet er bij gemaakt in de airfryer zoals toen, want dat was heel goed gelukt. Een uur in het water, beetje olie en kruiden na het drogen, 15 minuten op 100° en daarna nog 25 minuten op 185°. Ook nog een klein rookworstje van Brandt en Levie voor de andere eter geweld in heet water.
Dan dinsdag Indische hachee uit de slowcooker. Vroeg alles in de kleine pan gedaan, want weer een paar uur op de kleine baby passen. Een entrecote van 320g in stukjes, 3 uien, 2 tenen knoflook, 2 verse laurierblaadjes en 3 kruidnagels, 1 bouillonblokje, klein scheutje azijn, 1 lepel ketjap, snufje zout en wat peper en 80cc water. Apart een paar aardappelen gekookt en biologische rode kool met appel er bij gegeten.
Ik was twee dagen alleen thuis. Dat geeft dan gelijk ook wel zo'n gevoel van "zou ik nog zo uitgebreid en graag koken en er over schrijven als ik altijd alleen was". Nu werd het de ene dag een volkoren boterham met kaas en een grote bak Griekse yoghurt en de volgende dag een rest van de rode kool met wat hachee erdoor en een klein stukje rookworst wat over was. Opgewarmd in de magnetron. Smakelijk, dat wel.
Quenelles de poisson |
En dan daarna ook nog een Irish Coffee. Wat een gezelligheid en plezier.
Zaterdag, de laatste dag al weer van deze blogweek, een hartige taart met bloemkool en broccoli. Ik had een rechthoekige lap vers bladerdeeg van 320g. Verder gebruik gemaakt van 150g broccoli en 200g bloemkool even gekookt. In plaats van geitenkaas 140g Gorgonzola daarover verdeeld. Dan 3 flinke eieren en 100g crème fraîche, wat versgemalen zwarte peper en Provençaalse kruiden geklopt en dit erover gegoten. Omdat het bladerdeeg te groot was voor de vorm (22cm doorsnee), heb ik de inhoud er mee afgedekt, een paar gaatjes er in geprikt en afgestreken met koffiemelk (zonder amandelschaafsel). In de middag klaargezet, dus koude start 's avonds daarom 25 minuten in de voorverwarmde airfryer op 155° en daarna nog 5 minuten op 200°. Wel heel lekker hoor, maar ik kan nog niet bedenken waardoor het deeg van de onderkant niet echt gaar was en het binnenste te nat is gebleven. Is eerder ook gebeurd met een hartige taart in de airfryer.
En vandaag, zondag, eerst vroeg naar Rotterdam naar het zondagochtendconcert van Smartlap tot Opera en daarna maar zien hoe de dag verder verloopt want kinderen en vrienden daar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten