Orsotto met pastinaak |
Maandag een leuke combinatie van pasta met haricots verts en Hollandse garnalen. Omdat ik toch nog een paar boodschappen moest doen, ook maar bevroren biologische tuinerwten gekocht vóór het eten. In de voorraad nog volkoren penne, dus niet zelf pasta gemaakt. Andere hoeveelheden voor samen, wel 150g haricots en ook 150g garnalen, maar 200g erwten en één kleine ui en 7g dille. Een heerlijk maal. Niet helemaal opgegeten dus de garnalen uit het restje gehaald (en wel opgegeten :-), want opnieuw opbakken maakt ze taai.
Dinsdag soep met brood. Van 1 venkelknol, 1 dikke prei en een paar stengeltjes bleekselderij een soep gemaakt in de soepmaker. Niet eerst gefruit dus, direct rauw in het apparaat. Deze keer met een groentebouillonblokje. Met als toetje een witte boterham met speculaasjes, heerlijk!
Woensdag etentje bij zoon en schoondochter. En die kan koken, die schoondochter, wow! Onder andere gegrilde octopus.
En orzotto (risotto van parelgort) met pastinaak. Verder bleken er twee taarten gebakken, een heerlijke chocoladetaart door schoondochter, een mooi versierde caketaart meegebracht door gasten.
De volgende morgen voor de gasten die meereisden naar ons huis even wat brood gebakken in de airfryer.
In de middag opnieuw voor weer andere gasten lunchbroodjes gebakken, heerlijke airfryer.
Voor 's avonds een frittata gemaakt vanuit 2 verschillende recepten; deze in verband met het gebruik van de oven en deze met name voor de inhoud. Ik heb geen pan die direct in de oven kan, dus de ovenmogelijkheid gekozen zonder de grill. Er lagen 300g groene asperges en 1½ rode paprika plus 2 eiwitten in de koelkast. De punten van de asperges even apart geblancheerd, de rest met de stukje paprika eveneens 2 minuten. Een klein uitje even glazig gebakken in een beetje extra zoute boter. Gekozen voor 4 eieren en 2 eiwitten. Daar 50g gemalen pecorinokaas en een flinke lepel even gesmolten verse kaas en verse peper doorgeklopt. Alles in de quichevorm en bestrooid met nog een paar lepels gemalen oude kaas. De aspergepunten als versiering er bovenop gelegd. In de oven voor 25 minuten op 200°.
Met een stukje brood en wat ijsbergsla met een olijfje. Lekker eenvoudig maal na het diner van de dag ervoor. Was een recept voor 4 personen, we waren met 3 en er was een klein stukje over.
Over in de koelkast: een rest kokosmelk, een restje venkelsoep van dinsdag. Nog wat pasta met boontjes en een stukje frittata. De soep aangevuld met een scheut kokosmelk, lekker. Van de pasta en frittata een ovenschoteltje gemaakt, bestrooid met geraspte kaas, gebakken in de airfryer. Zo'n 7 minuten op 180° en om verbranden van de kaas te voorkomen maar het wel goed warm te laten worden, daarna nog 10 minuten op 160°. Het had nog langer gemoeten om het echt heet te krijgen!
En vandaag, zondag, in ieder geval een aspergesoepje uit de diepvries. Verder nog maar eens kijken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten