Enige Sinterklaascadeautje van dit jaar, Wijnbeurs :-) |
Maandag lunch bij een vriend in Rotterdam. Weer lekkere broodjes, versgeperst sap en een heerlijke fruitsalade. Maar wel al redelijk vroeg, dus moest er 's avonds nog wel gegeten worden.
Een omelet voor 3 personen, zoon in huis. Eerst wat kastanjechampignons gebakken, daarna een eimengsel erover gedaan ven 5 eieren, een restje koolsla, een beetje gekookte macaroni, een klein stukje gehakt en tegen het eind wat gemalen kaas erop gedaan. De champignons en de kool waren te nat gebleven, toen op het laatst maar roerei van gemaakt. Geen foto waard, wel smakelijk. Met wat sla en tomaat.
De volgende dag zou schoonzusje op de koffie en lunch komen. Vast een appel-banaancake gebakken. In kleine hartvormpjes. Halve hoeveelheden van de ingrediënten en dat nog eens over 2 vormen verdeeld. Die konden niet samen in de airfryer, dus na elkaar op 165° zo'n 30 min. gebakken. Ik heb gekozen voor zelfrijzend bakmeel, dus geen bakpoeder, op de bodem alleen appel en maar 100 gr suiker, zowel palm- als kokosbloesemsuiker, want vind het al gauw te zoet. En de versiering van jam en amandel heb ik achterwege gelaten. Volgende keer toch liever met boter dan met olie. We hebben een beetje last van de oliesmaak.
En daarna, ook omdat het licht in de bijkeuken stuk was, geen zin meer om te koken. Komt niet vaak voor :-). Een pizza laten brengen, en ondanks altijd te zout en te vet, toch wel weer eens lekker.
Woensdag koffie met schoonzusje met een mooi stukje hart-taart. Daarna warm eten in de middag. Een heerlijke kom gemengde soep uit de soepmachine van een rest pompoensoep, een rest omelet, wat water en flink wat kokosmelk. En daarna klassieke boerenkoolstamppot met een rundersaucijs gebraden in roomboter. Heerlijke jus in een kuiltje :-). De volgende dag at ik alleen, een opgebakken rest boerenkool met de laatste saucijs.
Onder het klaarmaken nog een een soepje gemaakt in de soepmachine van de resten van de kool en de broccoli met veel peper. Als voorgerecht lekker met een scheutje room vóór de portobello's de airfryer in gingen.
Zaterdagse lunch om 15.00 uur, avocadohapje gebaseerd op dit receptje: 2 rijpe avocado's, 2 flinke koffielepels crème fraïche, verse zwarte peper en 3 tenen zwarte knoflook met een op de kachel heel licht geroosterd casinoboterhammetje.
Op de laatste dag van deze blogweek een heerlijke stoofschotel uit de crockpot. Een flink pond riblap in grote stukken gesneden, een grote ui en een teen knoflook in stukken, een koffielepel limoensap, een flesje bokbier, een casinoboterham zonder korstjes besmeerd met dragonmosterd en verse laurier en tijm. Het vlees en de ui los van elkaar even aangebakken en daarna ui onderin en het vlees daar op. Heb ik eerder geleerd met betrekking tot stoven van vlees in de slowcooker. Met bio-babyaardappeltjes uit de magnetron en witte bonen. Erg weinig over van dat pond vlees :-).
En vandaag zondag; een bami-maaltijd. Nog eens kijken wat we er allemaal voor kunnen gebruiken. In ieder geval Oosterse roerbakgroente uit de diepvries.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten