We waren zondag uitgenodigd voor een feestelijke middagbijeenkomst met hapje en drankje voor de verjaardag van een bevriende buurman in de Hoezemoos in Den Bommel. Gezellig. Later op de avond bleek er wel nog een soepje nodig te zijn.
In de soepmaker: klein bakje goulash met zuurkool, rest ui-appelsaus van het filetje, azijnwater van het komkommerzuur, nat uit het blikje van de boterbonen, binnenste van een tomaat, binnenste van een halve komkommer, beetje bonensalade, allemaal restjes uit de koelkast (zie stukje van vorige week). Een aardappel en rode puntpaprika en klein stukje groene paprika er bij.
Een beetje aan de rinse kant maar heerlijk met een scheutje room en wat maggi-aroma. Met een volkoren boterham een goed maal.
Maandag een burger met avocado, ei en kaas. De hamburgers kwamen van de biologische webwinkel, dus al klaar. Eerst kaas-maïsbroodjes afgebakken in de airfryer, dan de hamburgers op 180° 4 minuten, toen omgedraaid en een plakje cheddar er op en nog 3 minuten. Intussen 2 eitjes gebakken en 2 avocado's en 1 tomaat in plakjes gesneden. Omdat de broodjes klein zijn alles los geserveerd met een paar blaadjes sla en sausjes en mayonaise.
Een hartige taart met champignons, tomaat en spekjes. Ik had een rol bladerdeeg (niet van het merk van de link) en heb deze uitgerold in de bakpan van de airfryer en bedekt met een lepel paneermeel. Verder gebruikt: 200g kastanjechampignons, 100g gerookte spekjes, 1 ui, 6 gedroogde tomaatjes uit olie, 60g Grana Padano en 80g geraspte oude kaas. Dan 150cc room en 3 kleine eitjes geklopt met beetje paprikapoeder, peper en tijm. Net heerlijke tomaten uit de kas gekregen van een vriendin (die van de noten, ook daar weer een nieuwe lading van binnen) en daarvan 3 doormidden in de taart geduwd. De airfryer op 160° voorverwarmd en de bakpan na 20 minuten gecontroleerd. Perfect. En erg lekker.
Woensdag Portugese aardappelen. Ik heb 350g aardappelen, 1 rode ui en 2 tomaten gebruikt. De airfryer voorverwarmd op 180°, de aardappels 20 minuten gebakken, folie eraf en de tomaten er bij, naar 160° en nog 20 minuten, en toen nog 8 minuten op 150° want de aardappels waren nog net niet echt gaar en de tomaten moesten niet verbranden. Wel een erg lekker recept. Verder voor er bij nog 100g gerookte spekjes met 3 grote kastanjechampignons in reepjes gebakken in een klontje ghee.
Soms moeten dingen gewoon op en dan pas ik het recept helemaal aan. Deze keer prei met rijst in de slowcooker. Er lag 1 grote dikke prei. En ook nog 1 tomaat. Uien genoeg, dus daar 2 van genomen. Extra een flinke scheut tomatenpassata. En in plaats van rijst 2 aardappels. Beetje verse zwarte peper, beetje zout en een lepeltje paprikapoeder. Water tot ongeveer halverwege. De cooker op laag en na 3 uur eens gekeken. De stukjes aardappel hadden nog een uurtje langer nodig. Maar na dat extra uurtje was de prei nog steeds niet zacht en bleef draderig. Misschien was die 3 uur bedoeld voor stand hoog? Dus nog een uurtje er bij. Misschien was de prei te oud? Uiteindelijk besloten om het geheel met de staafmixer te bewerken. De smaak was namelijk heerlijk pittig. Prei/aardappel/tomaat-prut met een broodje, alleenvoor mij want de ander was niet in huis. Ook weer opgelost want weggooien doen we niet :-).
Om te voorkomen dat de karnemelk 'zuur' werd een Iers sodabrood gebakken. Deze keer op de bakpan in de airfryer. Met 125g volkorenmeel en 110g bloem, ook de andere ingrediënten door de helft maar wel een heel ei. Bij het kneden nog wat extra bloem want een beetje nat en kleverig. De airfryer voorverwarmd op 160° en het brood na 20 minuten gecontroleerd. Klonk nog niet echt hol en was wat licht van kleur. Dus nog 10 minuten op 180° beetje bruiner en gaarder laten worden.
's Avonds geen zin om voor mezelf alleen te koken. Mix grill besteld voor 1 persoon. Nou zeg. Shoarma, Kebab, Döner, Spare-ribs en Sucuk en dat allemaal in flinke hoeveelheden. Dat was wel een beetje veel vlees voor mij alleen. Zelfs genoeg voor samen op zondag. Maar wel erg lekker weer eens een keer.
Mijn partner is de regisseur van Het Groot Niet Te Vermijden en op deze laatste blogdag at ik mee met de mensen van de voorstelling om de 3e try-out mee te maken. Leuk, gezellig en bepaald niet gezond want wat aten we: friet met alles wat maar kan uit de snackbar zoals kroket, kaassoufflé, saté, frikandel. De voorstelling is een geweldige belevenis, ga dat zien.
En vandaag, zondag; het vlees wat over was van vrijdag met sla en de meegeleverde en niet opgegeten pita-broodjes.
Dit weblog gaat over koken en eten. Sinds ik juli 2014 gestopt ben met werken in het hoger onderwijs schrijf ik hier met veel plezier over de keuken en wat daarmee samenhangt.
Privacyverklaring
▼
zondag 24 september 2017
zondag 17 september 2017
Perensalade met kaas en noten, Indische gerookte makreel uit de airfryer, varkensfilet uit de slowcooker, bamimaaltijd en lekkere salade.
Omdat ik de goulash met zuurkool had ontdooid voor de zaterdag, moest dat natuurlijk wel gegeten worden. Dat werd het zondagsmaal met het heerlijke brood zaterdag gekocht in de winkel bij Remeker. De goulash was echt nog net zo lekker als toen het werd gemaakt en ingevroren.
In de winkel van Remeker heb ik ook een pot Ghee gekocht. Al vaak over gedacht en nu was het ineens zo voor handen.
Op maandag waren we even voor een controle in een ziekenhuis en aten daar een snack. Dat betekende voor thuis niet veel meer nodig. De peren moesten op, een stuk comté (kaas) lag er nog, die met elkaar en een scheutje limoensap gemengd. Een schaaltje pecannoten er los bij. Op een Forum-pagina kwam ik wat leuke adviezen tegen voor een dressing met crème fraîche. Geschikt voor fruit is gemengd met wat honing een eenvoudig maar goed idee. Lekkere combinatie van lichte smaken.
De volgende dag aten we bij Brams. Nog net voor sluiting en nog net met een redelijke temperatuur en geen harde wind, heerlijk stoof gegeten onder de parasol. Voor mij een Veggie Mushroom -, voor partner een Asian Chicken stoof.
Gerookte makreel op Indische wijze, Ikan Pepesan. Soms heet het Pepesan Ikan en naar dat 2e recept verwijs ik omdat ik het in een pakketje klaarmaken in de airfryer wel een aantrekkelijk idee vond.
Boemboe gemaakt van ½ rode peper, een paar gedroogde tomaatjes uit olie, 1 flinke sjalot, 2 tenen knoflook, 1 schijfje gember zeer klein gesneden, handje garnalen in kleine stukjes, ¼ theelepel erg scherpe sambal, scheutje suiker, beetje azijn en 2 koffielepels ketjap. Lekker 10 minuten laten pruttelen. De stukken makreel met de boemboe ingepakt in aluminiumfolie in 2 pakjes en in een ovenschaaltje in de airfryer warm gemaakt op 160°, 10 minuten. Stukjes limoen op tafel gezet want geen sereh in huis. Het was echt heel erg lekker!!!
Paprika en komkommer in huis voor een leuke en lekkere paprikasalade er bij. Ik heb het gemaakt van ½ komkommer en ½ gele paprika met een lepel platte peterselie en dressing van olie met balsamicocrème. Met een kom basmatirijst.
Donderdag een varkensfiletje uit de slowcooker. Natuurlijk geen cider in huis, maar wel witte wijn. Mij leek dat het daar ook prima mee zou kunnen :-). Ik heb 2 appeltjes gebruikt en de ui en appel gebakken in de ghee, zie bovenaan. Wat fijn inderdaad dat het dan niet spettert. Paste goed bij de keuze voor het aardappelgerecht.
Dat was deze aardappelschotel met paprika en champignons. Ondanks dat zo'n recept van een bepaald soort pagina komt, wil ik wel even laten weten dat ik totaal niet kies voor dit soort rare diëten en uitgangspunten. Een recept kan op zich prima zijn, maar het idee dat je supersnel gezond wordt van wat dan ook is naar mijn idee onzin. Ook het kiezen voor glutenvrij als je geen coeliakie hebt vind ik raar. En zuivelvrij? Ja, als je ernstig allergisch bent, natuurlijk, maar verder geloof ik niet in al dit soort gedoe. Wilde ik maar even zeggen tussendoor. Gewoon gevarieerd en met verstand kiezen.
Eerst aardappels even gekookt en daarna Provençaalse kruiden er op gestrooid. Gekozen voor ½ gele en ¼ groen paprika, 3 teentjes gerookte knoflook, 150g kastanjechampignons. Een en ander gebakken in de ghee, gemberstroop, vissaus en witte wijnazijn naar smaak toegevoegd net als zout en peper.
En dan vrijdag; bamigoreng met lamssaté, kant en klaar van "onze Freek en Marleen". Van een ander bamirecept leerde ik dat om gebakken bami te maken, het goed is om je bami ruim tevoren te koken. Niet een dag, maar wel zo'n 4 uur tevoren ook nog zuur van komkommer en rode ui gemaakt.
Op tafel, de saté's van de grillpan, wokgroente met hamblokjes en bamikruiden in olie gebakken in de wok en de bami er bij, het komkommerzuur, dun gebakken eieren. Potjes en flesjes met gebakken uitjes, seroendeng, sambal, ketjap. Schaaltjes met kroepoek en emping. Heerlijke maaltijd weer.
Op de laatste dag van deze blogweek aten we een salade. Ik vond deze site wel leuk met vele tips om er meer van te maken dan sla, olie en azijn. De 5 stappen op dit blog zijn ook een mooie inspiratiebron. Mijn salade: rode Batavia sla, boterbonen uit een blikje, hamblokjes, ¼ groene paprika, 6 zure knoflookteentjes, 2 hard gekookte eieren, 1 tomaat zonder het binnenste, handje platte peterselie geknipt, dressing van de vloeistof van het komkommerzuur met mayonaise en peper.
En vandaag, zondag. We zijn uitgenodigd op een middag geheime hapje/drankje-bijeenkomst voor de verjaardag van een buurman. Eten thuis zal niet nodig zijn denk ik.
In de winkel van Remeker heb ik ook een pot Ghee gekocht. Al vaak over gedacht en nu was het ineens zo voor handen.
Op maandag waren we even voor een controle in een ziekenhuis en aten daar een snack. Dat betekende voor thuis niet veel meer nodig. De peren moesten op, een stuk comté (kaas) lag er nog, die met elkaar en een scheutje limoensap gemengd. Een schaaltje pecannoten er los bij. Op een Forum-pagina kwam ik wat leuke adviezen tegen voor een dressing met crème fraîche. Geschikt voor fruit is gemengd met wat honing een eenvoudig maar goed idee. Lekkere combinatie van lichte smaken.
De volgende dag aten we bij Brams. Nog net voor sluiting en nog net met een redelijke temperatuur en geen harde wind, heerlijk stoof gegeten onder de parasol. Voor mij een Veggie Mushroom -, voor partner een Asian Chicken stoof.
Gerookte makreel op Indische wijze, Ikan Pepesan. Soms heet het Pepesan Ikan en naar dat 2e recept verwijs ik omdat ik het in een pakketje klaarmaken in de airfryer wel een aantrekkelijk idee vond.
Boemboe gemaakt van ½ rode peper, een paar gedroogde tomaatjes uit olie, 1 flinke sjalot, 2 tenen knoflook, 1 schijfje gember zeer klein gesneden, handje garnalen in kleine stukjes, ¼ theelepel erg scherpe sambal, scheutje suiker, beetje azijn en 2 koffielepels ketjap. Lekker 10 minuten laten pruttelen. De stukken makreel met de boemboe ingepakt in aluminiumfolie in 2 pakjes en in een ovenschaaltje in de airfryer warm gemaakt op 160°, 10 minuten. Stukjes limoen op tafel gezet want geen sereh in huis. Het was echt heel erg lekker!!!
Paprika en komkommer in huis voor een leuke en lekkere paprikasalade er bij. Ik heb het gemaakt van ½ komkommer en ½ gele paprika met een lepel platte peterselie en dressing van olie met balsamicocrème. Met een kom basmatirijst.
Donderdag een varkensfiletje uit de slowcooker. Natuurlijk geen cider in huis, maar wel witte wijn. Mij leek dat het daar ook prima mee zou kunnen :-). Ik heb 2 appeltjes gebruikt en de ui en appel gebakken in de ghee, zie bovenaan. Wat fijn inderdaad dat het dan niet spettert. Paste goed bij de keuze voor het aardappelgerecht.
Dat was deze aardappelschotel met paprika en champignons. Ondanks dat zo'n recept van een bepaald soort pagina komt, wil ik wel even laten weten dat ik totaal niet kies voor dit soort rare diëten en uitgangspunten. Een recept kan op zich prima zijn, maar het idee dat je supersnel gezond wordt van wat dan ook is naar mijn idee onzin. Ook het kiezen voor glutenvrij als je geen coeliakie hebt vind ik raar. En zuivelvrij? Ja, als je ernstig allergisch bent, natuurlijk, maar verder geloof ik niet in al dit soort gedoe. Wilde ik maar even zeggen tussendoor. Gewoon gevarieerd en met verstand kiezen.
Eerst aardappels even gekookt en daarna Provençaalse kruiden er op gestrooid. Gekozen voor ½ gele en ¼ groen paprika, 3 teentjes gerookte knoflook, 150g kastanjechampignons. Een en ander gebakken in de ghee, gemberstroop, vissaus en witte wijnazijn naar smaak toegevoegd net als zout en peper.
En dan vrijdag; bamigoreng met lamssaté, kant en klaar van "onze Freek en Marleen". Van een ander bamirecept leerde ik dat om gebakken bami te maken, het goed is om je bami ruim tevoren te koken. Niet een dag, maar wel zo'n 4 uur tevoren ook nog zuur van komkommer en rode ui gemaakt.
Op tafel, de saté's van de grillpan, wokgroente met hamblokjes en bamikruiden in olie gebakken in de wok en de bami er bij, het komkommerzuur, dun gebakken eieren. Potjes en flesjes met gebakken uitjes, seroendeng, sambal, ketjap. Schaaltjes met kroepoek en emping. Heerlijke maaltijd weer.
Op de laatste dag van deze blogweek aten we een salade. Ik vond deze site wel leuk met vele tips om er meer van te maken dan sla, olie en azijn. De 5 stappen op dit blog zijn ook een mooie inspiratiebron. Mijn salade: rode Batavia sla, boterbonen uit een blikje, hamblokjes, ¼ groene paprika, 6 zure knoflookteentjes, 2 hard gekookte eieren, 1 tomaat zonder het binnenste, handje platte peterselie geknipt, dressing van de vloeistof van het komkommerzuur met mayonaise en peper.
En vandaag, zondag. We zijn uitgenodigd op een middag geheime hapje/drankje-bijeenkomst voor de verjaardag van een buurman. Eten thuis zal niet nodig zijn denk ik.
zondag 10 september 2017
Aardappelschijfjes-, aardappelpuree- en een coquelet uit de slowcooker, bloemkool met ei en crème fraîche-, gevulde paprika-, tarte tatin van tomaten- en geroosterde bloemkool uit de airfryer.
Prachtig boek, heel blij mee. |
Op zondag aten we de grillworstjes met aardappeltjes uit de slowcooker. Deze keer netjes gedaan wat in het recept stond, aluminiumfolie in de pot. Onderin 2 plakken bakbacon, daarop 1 ui in heel dunne schijfjes en vervolgens een flinke hand rode ongeschilde aardappeltjes ook in heel dunne schijfjes. Een klein beetje water voor het aanbaksel van de bacon gebruikt en er bij gedaan. Folie dichtgevouwen. Na 5 uur op laag folie onderuit getrokken in verband met het doorroeren, 3 gesneden bosuitjes en ongeveer 100g mascarpone er door en nog een half uurtje verwarmd. Wat een heerlijk recept, ook met mascarpone dus.
Als groenten bloemkool met ei en crème fraîche uit de airfryer. Natuurlijk zonder de aardappelen, met ½ flinke bloemkool, wel volgens recept crème fraîche, eieren en knoflook gebruikt en kaas en tijm naar smaak. Bloemkool in de ovenschaal, beetje zout, peper en tijm er over, crème fraîche/ei mengsel erover en wat geraspte kaas er op. De bloemkool was zo goed als gaar, maar wel vroeg in de middag al gekookt, daarom maar 20 minuten in voorverwarmde airfryer op 160° om de eieren te stollen en alles door en door warm te maken. Goed idee met crème fraîche en eieren. Tussen de aankomst van wielrennen en de start van voetballen gegeten, dus niet geluncht :-).
Op maandag gevulde paprika met champignons. Aangepast recept voor samen: 1 ramiropaprika in 2 helften, 3 bosuitjes en 1 kleine ui, 125g kastanjechampignons, 4 tenen gerookte knoflook, tijm, peper en zout en in plaats van spinazie heb ik een ½ krop Romaanse sla in dunne reepjes gesneden en meegebakken. Na het bakken 100g Mascarpone erdoor geroerd want die moest echt op. Airfryer op 160°, schaaltje bestrooid met een beetje geraspte kaas, 15 minuten er in want koud gestart (in de middag al klaar gezet). Een hamburgertje gebakken in de pan in een restje jus van de grillworstjes, een stokbrood nog 3 minuten op 200° in de airfryer afgebakken. En een bakje tomaten-salieboter als smeerseltje extra. Heerlijk maal. De volgende dag even geen kaas of andere zuivel.
Ik zocht in mijn voorraad recepten op kabeljauw en kwam dit leuke recept tegen, tarte tatin van trostomaten. Alleen maar omdat er ook in stond dat het gegeten zou worden bij kabeljauw. Maar de tarte werd de maaltijd voor de volgende dag.
De vis wilde ik deze keer niet uit de oven of airfryer en liefst zonder iets kazigs. Het werd met mosterd-peterseliesaus en ja, wel een scheut room in de saus. Ik heb geen court bouillon gemaakt maar een bouillon van konijn uit de vriezer gehaald. Hiermee ook de saus gemaakt. Een paar gekookte aardappels en een komkommersalade. De saus van tevoren gemaakt, dus na het pocheren van de kabeljauw in de bouillon direct aan tafel. Heerlijk.
Dan dus de tarte tatin van tomaten. Met een salade van komkommer, paprika en rode ui. Voor 1 rode paprika dressing gemaakt van 1 teen knoflook, ½ lepel rode wijnazijn, 2 lepels olijfolie, klein theelepeltje honing, snufje peper, komijn, gerookte paprika en zout. Verder een kleine rode ui en ½ komkommer toegevoegd voor het opdienen en een lepeltje verse peterselie.
De tarte tatin heb ik gemaakt zonder bakpapier in een anti-aanbakvorm die precies in de airfryer paste.
Met minder suiker, 35g, 1 lepel balsamicocrème en 1 lepel boter de siroop gemaakt. Er lagen 4 flinke trostomaten wat precies genoeg was. Een rode ui in ringen er over. Beetje tijm. En zowaar prima gelukt en erg lekker. Een kommetje met stukjes worst als extraatje.
Donderdag een coquelet uit de slowcooker. Een coquelet is een klein haantje van in dit geval 450g. Ik heb dus de hoeveelheden voor de rub en de limoen aangepast. Een heel flesje bier was nodig en wel 3 tenen gerookte knoflook gebruikt! Elders gevonden kooktijden hebben me doen kiezen voor 6 uur op laag. Beter iets te lang dan te kort. Het was een heerlijk gaar haantje. In de andere kleine pan van de Donna slowcooker (pas op, is niet meer geldig) maakte ik een eenvoudige aardappelpuree van 500g kruimige aardappels. Een scheutje room er door aan het eind. De 2e helft van de bloemkool die er nog lag werd geroosterd in de airfryer. Mooie maaltijd met een heerlijke Italiaanse wijn uit de voorraad.
Met de resten van het haantje en de biersaus uit de slowcooker bouillon gemaakt. Extra water en een paar oude worteltjes en een tak salie laten meetrekken. Een half uur is genoeg voor kippenbotjes en vellen. In de bouillon restjes aardappel en salade gedaan. Bij deze soep heb ik een Iers sodabrood gebakken. Omdat brood zonder toevoegingen sneller oud wordt, voor een "half" broodje gekozen. Tenslotte ongeveer 100g tapas-gedroogde-tomaatjes erdoor gekneed. Heerlijke geur in huis.
Op zaterdag de Goulash met zuurkool uit de diepvries gehaald. Ik was met mijn schoonzus naar een erg leuke bijeenkomst, de Foodlogdag. Omdat ik Foodloglid ben was de toegang gratis en mocht ik ook nog iemand meebrengen. We waren bij Remeker kaasboerderij. Een heerlijke en leerzame middag. De goulash verhuisde naar de zondag, want met de hapjes van de middag, was heerlijk brood en geweldig lekkere kaas (en een ook nog een gekregen doosje zoete tomaatjes) genoeg.
En vandaag, zondag, de goulash dus. Ik denk met brood.
zondag 3 september 2017
Broccoli en garnalen, aardappelpuree uit de slowcooker, Chinese kool uit de airfryer, wortelsoep uit de soepmachine, bietjessalade, mislukte wafeltjes en mooi aspergetartaartje.
Bietjes met walnoten en geitenkaas |
Vanwege nog een keer een uitgebreid etentje op dinsdag, was maandag restjes-opruim-dag. Beetje couscous lekker smeuïg gemaakt met jus van parelhoen die nog bewaard was, beetje broccoli en worteltjes (waar de garnalen uit gegeten waren :-)) en een beetje koolsalade.
De volgende dag een etentje met de buren.
Na een hapje vooraf aten we een tartaartje van asperges, ei en gerookte zalm. Met groene asperges en verse bieslook.
Dan een bietjessalade met geitenkaas en walnoten. Bietjes fijngemaakt met mijn oude Nicer Dicer in fijne blokjes. Verse walnoten even geroosterd. Bietjes weggezet met de dressing en voor het opdienen afgemaakt met de noten en kaas.
Het hoofdgerecht bestond uit in eigen vet (en een beetje boter) gebakken entrecote, aardappelpuree uit de slowcooker, sperziebonen en een béchamelsaus waarbij ik de melk eerst een uur heb laten trekken met een lepel Provençaalse kruiden. Wat eigenlijk nooit gebeurt, geen gewone bloem in huis, dus de saus gemaakt met volkoren meel. Had iets dunner gemogen.
Met de zomerse temperaturen op dinsdag was grillen van het vlees op het vuur in de keuken niet zo'n goed idee, we aten buiten achter het huis, dus even gebakken in een grote pan op het gasstel. De puree had ik eerder al eens gemaakt met dit recept en dat beviel prima. Nu gekozen voor 750g aardappelen en de rest aangepaste hoeveelheden. Boontjes waren gewoon gekookt en lekker.
De 2 soorten Franse kaas smaakten prima met geroosterde casino-boterhammetjes en crackers.
Dessert van walnotenijs en dunne wafeltjes. Het ijs was geen probleem in de geweldige ijsmachine. De wafeltjes waren weer niet echt gelukt. Ik gebruik mijn al weer 2 jaar geleden gekocht wafelijzer zo zelden dat ik nog steeds niet geleerd heb hoeveel beslag per keer en hoe lang. Bovendien bleven ze niet krokant, had ze een dag tevoren gebakken.
Afgesloten met een kopje koffie met een chocolaatje en een glas cognac. Het werd laat en nog later, het was heel gezellig.
De aanbaksels in de pan waar vlees in was gebakken met heel heet water losgemaakt, wat vocht waar de asperges in waren gekookt, een beetje nat uit het pak gekookte bietjes, het afgietvocht van de aardappels die in bouillon waren gekookt, een heerlijk mengsel om een soep mee te maken. Met 6 flinke wortels, een handvol spitskool en een bakje spaghetti met 4 kazen van vorige week in de soepmachine gedaan. Avondeten bestond uit een kommetje soep met een restje van de aspergetartaartjes, een stukje vlees zachtjes opgewarmd in de saus en in de magnetron opgewarmde puree en boontjes. Notenijsje toe.
Op donderdag voor mij een hapje buiten de deur. Bijeenkomst oud-medewerkers met eerst een lunch, feestelijke opening hogeschooljaar en nieuw gebouw, rondleiding, borrel, buffet, feest. En dat allemaal op Hogeschool Rotterdam. Garnalencocktail, aardappelsalade en dan ook nog een bakje friet met mayonaise, mmmm. Partner bakte een ei met bacon.
Vrijdag een ovenschoteltje met Chinese kool en kerrie. Aangepast recept: 300g Chinese kool, 150g wortel, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 grote tomaat. Kerrie, nootmuskaat, peper en zout naar smaak. De ui eerst gebakken in wokolie met kokos, daarbij de kruiden, dan de kool, wortel en knoflook tijdje meegebakken. Tenslotte de tomaat in heel kleine stukjes er bij. Het geheel in een met dezelfde wokolie ingevette ovenschaal gedaan en bedekt met oude geraspte kaas. Ongeveer 10 minuten op 180° in de airfryer. Ik had grillworstjes ontdooit en wilde die liever apart eten dan met het koolmengsel bakken, vandaar deze keuze. Een restje couscous ook nog op tafel.
En dan al weer zaterdag. Een salade met zalm en garnalen met in de airfryer afgebakken stokbrood met een uurtje vooraf een kopje soep. Dat er 'voor 12 personen' staat bovenaan het recept is natuurlijk een vergissing. Gebeurt wel vaker in recepten die ik vind en deel. Logisch zelf blijven denken is ook in de keuken een voorwaarde :-). Geen witlof in huis. Gekozen voor 3 appels, 100g Hollandse garnalen, paar plakjes gerookte zalm, fijngesneden Romano-sla, handje bieslook, beetje dille. Dressing van 2 flinke lepels mayonaise, 2 lepels room en 1 flinke lepel honing en peper en zout. Echt een lekkere combinatie met appel en garnalen en zalm. Daarna nog wat Franse kaas op een stukje brood.
En vandaag, zondag, de andere 2 al gebakken grillworstjes, er zaten er 4 in een pak, met.... ? We zullen zien.