zondag 19 november 2017

Gegratineerde romanesco, sodabrood, walnotentaartje en camembert uit de airfryer, rozijnen-notenbrood uit de broodmachine, soep van resten en heerlijke boeuf stroganoff uit de slowcooker.

De week begonnen met een eenvoudige paksoi stamppot. De 2 saucijzen uit het pak van 4 van de boerderijwinkel van Freek en Marleen moesten wel op na ontdooien en 1 dag in de koelkast.
Voor de stamppot heb ik de paksoi toch even aangebakken in de wok in een scheutje sesamolie. Gekozen voor 600g aardappels en een hele paksoistruik, wit en groen fijngesneden. In de melk, 100cc, 2 tenen knoflook en een klont boter. De worsten gebakken in een pan met ghee en olijfolie. Had de jus nodig voor de stamppot en bovendien vindt partner dat toch lekkerder. Moet soms ook dan. En zondag, bord-op-schoot voor Formule 1, muziek en voetbal, dus lekker gemakkelijk. Een heerlijk eenvoudige doch smakelijke maaltijd.

Maandag gegratineerde romanesco. Eerst gekookt daarna gegratineerd onder de grill van de grote oven.
Er bij eiersalade met avocado van 1 avocado, 3 eieren, 1 rode ui, 1 augurk, een scheut truffelmayonaise, een lepeltje mosterd en peper en zout.
En ook nog een klein Iers sodabrood. Met de helft van alle ingrediënten op de bakplaat van de airfryer gebakken in 25 minuten op 170°.

De volgende dag visite en daarna geen zin meer in koken. Naar de afhaalchinees, lang niet gedaan.

Op woensdag hadden we lunchbezoek van broer en schoonzus met de 6-jarige tweeling van hun zoon. Eerst op dinsdag soep gemaakt in de soepmaker van resten uit de koelkast (beetje bonenprut, beetje paksoistamppot, beetje avocado-eiersalade, beetje romanesco, water). Na onze lunch met soep en onverwacht bezoek met namiddag-trek, courgettesoep er bij uit de diepvries en ook deze soep.

Noten-rozijnenbrood gebakken in de broodmachine. Daarbij naast verschillende soorten beleg, omelet muffins gebakken in de grote oven. Met 6 eieren, 1 rode paprika en 1 ui, 100g hamblokjes, 3 eetlepels oude geraspte kaas, 2 eetlepels water, beetje peper en zout. Dat bleek voor mijn muffinvorm te leiden tot 10 kleine omeletjes. En ook weer een nieuw karnemelkbroodje in de airfryer want dat was op. Deze keer gemengd bloem en volkorenmeel.

Voor toe en bij de koffie weer eens een walnotentaartje gebakken. Halve hoeveelheden, nog minder palmsuiker in de airfryer 28 minuten op 170°.

's Avonds een ribkarbonade in een beetje ghee gebakken in de pan. Een gewone aardappelpuree er bij gestampt met het in de diepvries bewaarde vocht van een lang geleden in de slowcooker gemaakte puree en nog een beetje melk. En wat pittige Chinese kool. Lekkere combinatie wat later op de avond.

Onze afhaalchinees levert als je kiest voor 2 personen in onze situatie ruim voor twee keer eten. Dus moesten we nog een keer aan de chinees :-). Dat deden we donderdag.


Vrijdag salade van Chinese kool, gebakken aardappeltjes en camembert. De salade aangevuld met pecannoten en de zoet-zure saus van de Chinees van de Koe You Lock. Heerlijke combinatie. De bio-babyaardappeltjes gekookt in de magnetron en daarna gebakken in een beetje ghee met zout en peper. De camembert na 15 minuten op 150° in de airfryer besprenkeld met witte wijn en nog 5 minuten gebakken. Met noten en Provence kruiden.


Op de laatste dag van deze blogweek een zeer aangepaste boeuf stroganoff uit de slowcooker. Eerst 350g entrecote aangebakken in een scheut olijfolie. De aanbaksels met een scheutje witte wijn losgemaakt. Direct in de pot 2 gesneden uien, 2 tomaten, 2 tenen knoflook, lepel paprikapoeder, lepeltje mosterd en 2 eetlepels ongezoete ketchup. Vlees erbij en alles goed doorgeroerd. Nog wat water, peper en zeezout en 6 uur op laag laten staan. Toen 200g kastanjechampignons erdoor en na 40 minuten een dot erème fraîche.
De aardappelpuree van woensdag die over was opgebakken. Een eenvoudig snel broccoli met kaas receptje er bij uit de magnetron. Een heerlijke maaltijd.

En vandaag, zondag misschien iets met rode bietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten