zondag 30 juli 2017

Paar dagen weg, eten bij anderen of in restaurants, quiche uit de airfryer, stew uit de slowcooker, sla-soep, avocadocrème en gevulde paprika's uit de airfryer.

De vergeten-mee-te-nemen cupcakjes; van amandelmeel, rietsuiker en kokosolie dus niet echt gerezen, maar wel erg lekker. Kwamen nog goed van pas op mijn verjaardag dinsdag.


We waren een paar dagen in Duitsland. Zondag aten we in een restaurant. Met 9 mensen, onvoorstelbaar veel goedkoper dan in ons eigen landje. Eenvoudig, maar gewoon echt goed.


Maandag naar huis, maar na 5 uur autorijden te moe om te koken en dus samen met zwager naar ons eigen onvolprezen restaurant Gewoon. De een mosselen, de ander vissalade en ik zalm in prosciutto met een heerlijke witte wijn er bij.

Dinsdag was ik jarig en waren we uitgenodigd bij zoon en schoondochter in Rotterdam. We aten langzaam gegaarde kalfsmuis met risotto. Heerlijk. Ik had er zelf een goede witte Bourgondische Chardonnay en een rode Bourgondische Pinot Noir bij gezocht, die beiden prima combineerden. En daarna kregen we nog een mooi dessert. Met aardbeien, custard en meringue (Eton Mess).


Woensdag thuis. Een quiche met courgette, champignons en tomaat. Ik heb het gemaakt met ½ courgette, 2 kleine rode uitjes, 1 tomaat, handje witte champignons, een plakje kipfilet, een plak gekookte ham en een paar pakjes bacon. Gemalen peper, korreltje zout, verse tijm en rozemarijn door 3 kleine eieren en 100cc room geklopt. Op 180° zo'n 20 minuten in de airfryer. Er lag een rol bladerdeeg met bakpapier. In een gesloten vorm. Met plakjes vleeswaren... Maar misschien was 100cc room gewoon teveel. De quiche was heerlijk, maar veel nat onderuit. En vrijwel altijd een stukje over :-). Maar deze keer was dat wel logisch want we aten 's middags een zakje frites bij dit bijzondere concept vlakbij onze thuishaven. Echt lekkere frites bakt Bram's.


Donderdag uitgenodigd bij vrienden dus weer niet gekookt, maar wel heel lekker gegeten, zie menu en foto van de coq au vin. En natuurlijk heel gezellig.

Vrijdag aten we een romige stew uit de slowcooker. Samen, dus maar ½ pond worst, 3 gewone wortels, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, groentebouillonblokje, peper en wat water.

Na 6 uur op laag een half bekertje room aangemaakt met 2 eetlepels maizena en nog een half uur laten sudderen op hoog. Intussen rode aardappeltjes gekookt. Uit de tuin had ik 's middags een paar stengels rabarber gekookt. Er stonden nog een paar schijven ananas. Die heb ik in stukjes door de rabarber gedaan. In de koelkast. Een leuk bijgerecht. Een heerlijke combinatie. De romige worst met groenten vind ik echt een aanrader.

Als er teveel buiten de deur gegeten wordt, blijven er dingen liggen die nodig op moeten want weggooien is echt geen optie.

In de middag soep gemaakt in de soepmachine van ½ potje linzen, resten sla, gesneden uitjes en rucola, 3 wortels, 2 tomaten, ½ doosje koriander, wat room van de quiche en water. Rucola blijft een beetje draderig, maar de smaak was prima. Fijne lunchsoep waar ik na het eten op vrijdag de rest van de roomsaus met nog een paar stukjes groenten aan heb toegevoegd voor de lunch op zondag.

Van 1 avocado, ongeveer ½ potje crème fraîche, 4 tenen gerookte knoflook, witte peper en een flinke kneep citroensap een soort van avocadocrème gemaakt. Dit werd het voorgerecht voor zaterdag.

Dan nog gevulde paprika's. Ik had 2 puntpaprika's liggen. Die heb ik ingesmeerd met roomkaas. Gebakken heb ik 1 groene paprika, 1 stukje courgette, 6 champignons, 10 zwarte olijfjes, 3 tenen knoflook, 1 cocktailtomaatje, 1 eetlepel pesto en 2 eetlepels geraspte kaas. Een paar druppels worcestershiresaus erbij en de puntpaprika's gevuld. Op de bakpan van de airfryer, op 180° (voorverwarmd) en vanaf koud, want in de middag klaargezet, maar zo'n 12 minuten. Puntpaprika's zijn dunner dan gewone paprika's, daar zal het door komen.


En vandaag, zondag, een lunchsoepje, een stukje quiche? We zullen zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten