zondag 2 juli 2017

Bonenschotel, saté, pittige soep, kabeljauw uit de airfryer, aardappel uit de slowcooker en een heerlijke komkommer-tomatensalade.

We begonnen de week buiten de deur met een bezoek aan het Kampeerbosje voor een beeldenexpositie en een nachtje slapen. Een beetje koude soep en salade van zaterdag meegenomen voor s'avonds, brood, een paar reepjes eirol en een doosje roomkaas voor het ontbijt.

Maandag weer thuis. Een stuk ribeye lag er nog van zaterdag, behoorlijk rood, langzaam opgewarmd in een beetje olie. Daarbij heb ik een bonenschotel gemaakt met avocado. Met 1 blikje blackeye beans, 1 puntpaprika, 1 avocado, 1 ui en 1 sjalot en 2 tenen knoflook. En cajunkruiden die ik eerder had samengesteld.


Dinsdag saté van de boerderijwinkel geroosterd op de grillpan op het gas. Met zelfgemaakte satésaus. Melk met een paar lepels gemalen kokos ging prima. Met de zeer scherpe gele sambal heel voorzichtig gedaan. Zonder limoenblaadjes, maar wel een klein scheutje limoensap.

Ik had zwarte kool of cavalo nero in huis (die ook wel palmkool heet). Heb deze in een wokrecept verwerkt, maar zonder bloemkool en venkel. Ui, gerookte knoflook, gember en een gedroogd pepertje (zonder zaadjes) gefruit en toen de kool, in reepjes gesneden, meegebakken. De nerven hadden ik er uit moeten snijden want waren erg hard. Met zilvervliesrijst uit de rijstkoker.

Van een beetje kool (met nerven), een schaaltje bonenschotel van de dag ervoor, een flinke lepel pindasaus en een bak gemengde sla die op moest, een pittige, beetje dunne lunchsoep gemaakt in de soepmachine.

Een visdag, kabeljauw met tomaat uit de oven. Het was 250g kabeljauw, verse tijm en rozemarijn door de roomkaas gedaan, 1 flinke tomaat in kleine stukjes was genoeg en nog wat geraspte oude kaas bovenop. In de airfryer, 15 minuten op 180° en nog een paar minuten extra op 160°.

Deze aardappelen aten we er bij uit de slowcooker. Twee grote aardappelen flink ingeprikt met een vork, ingewreven met een beetje olie en zout en ingepakt in aluminiumfolie in de kleine cooker voor 7 uur op laag. Op tafel wat verkruimelde blauwe kaas, een schepje Griekse yoghurt en plakjes gebakken bacon.

Lekker met coleslaw. Ik heb die de avond tevoren gemaakt van alleen spitskool. De snijmachine gebruikt om mooie dunne reepjes te maken. Met 300g kool dus de hoeveelheden voor de dressing aangepast.

Bij elkaar een echt heerlijke combinatie van smaken. Bijzondere maaltijd.


Dan donderdag de rest van de coleslaw, een komkommer-tomatensalade waaraan toegevoegd vispastei met paprika en hardgekookte eieren met 2 dooiers en stokbrood afgebakken in de airfryer. Schaaltje walnoten om er over te strooien. Voor de komkommersalade gebruikte ik ½ komkommer, 2 kleine tomaatjes, 8 groene olijven en een sjalotje. Voor de dressing Griekse yoghurt, olie, knoflookteen, zwarte peper en wat paprikapoeder. 

Onze oude vriendin in Lille werd vrijdag gecremeerd. Op de weg terug aten we in België iets in een matig wegrestaurant vanwege te lang niets gegeten. Een crackertje met Franse of Italiaanse kaas later op de avond was genoeg.

Op de laatste dag van deze blogweek een probleempje met de conditie en eten laten brengen.

En vandaag, zondag, is de bedoeling te maken wat eigenlijk gisteren op het menu stond, een ovenschotel met witlof en gehakt. Daarover volgende week verder.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten