zondag 25 juni 2017

Gestoofde komkommer, blokjes aardappel uit de airfryer, verse pasta met broccoli in ovenschotel in de airfryer, eggmaster, soepmachine, slowcooker en ijsmachine voor een etentje.

Warm, beetje moe van het weekend, kalm aan in de keuken op zondag. Van donderdag de week er voor had ik nog wat bonensalade en aardappeltjes in de koelkast. Een broodje erbij afgebakken in de airfryer en tja, Franse kaas was er ook nog in huis :-). Een hapje in de eigen tuin en napraten over fijne en deels ook wel verdrietige dagen in Lille.


De volgende dag aten we gestoofde komkommer met tomaat en ui. Ik had een hele en een stukje komkommer, 3 cocktailtomaatjes en een uitje. Lekker met in de airfryer gebakken blokjes aardappel, precies volgens recept gemaakt, en een rookworst van de biologische boer. Lekker maal op een hete dag.

Op dinsdag pasta met broccoli en blauwe kaas. Ik heb verse penne gemaakt in de pastamachine. Er lag een klein struikje broccoli, 200g, heb een rode puntpaprika gebruikt, 6 kastanjechampignons, 1 ui en 100g hamblokjes in plaats van spekjes.
De blauwe kaas was meegebracht uit Frankrijk en er stond geen naam op de verpakking. Met 100cc room en 125g kaas erg lekker. Eerst alles voorbewerkt en toen 12 minuten in de airfryer op 160°. Heerlijke krokante pasta bovenop en alles lekker zacht daaronder. De saus was wel erg dun gebleven.

Wat over was in een kleine ovenschaal gedaan en bestrooid met geraspte oude kaas. Vanaf koud half uurtje in de voorverwarmde airfryer op 150°. Met een salade van bindsla en aspergetips (met een eirolletje van 2 eieren uit de Eggmaster en een paar plakjes bacon en wat blauwe kaas met crème fraîche) prima voor een woensdag van 31° :-).

Donderdag als groenten bleekselderij en preį. Gekookte Alkmaarse gort uit de vriezer gehaald en opgebakken met ui. Verder een filetlapje gegrild in de airfryer, 4 minuten op 195° en toch nog even in een droge pan voor het bruine korstje. De kerriesaus maakte ik met crème fraîche en gemalen kokos in plaats van kokosmelk. Met stukjes gedroogde in plaats van een verse mango.

Op vrijdag nieuwe haring met sla en broodjes voor de ander. Voor mezelf een beetje soep van restjes met stukjes worst van maandag en een broodje met sla. Wat Franse kaas toe.

En zaterdag weer een uitgebreid etentje deze keer met oudste (stief)zoon, vriendin en haar leuke lieve dochter Puck.

Na een hapje vooraf als voorgerecht voor ieder een Italiaans Omeletje uit de Eggmaster. Per rolletje 1 ei met 2 dooiers, een theelepel fijngesneden mozzarella, 2 blaadjes fijngesneden basilicum en 1 theelepel broodkruimels. Dit allemaal goed door elkaar gehusseld en in het machientje. Veel getob en uiteindelijk in reepjes gesneden, want geen mooie rolletjes. Tja.


In de soepmachine op de smoothy-stand een koud erwten-muntsoepje gemaakt. In de machine 2 potjes biologische erwten, een hele ui even zacht laten worden in een klontje boter, een flinke hand verse munt, het nat van de erwten gemengd met een pot gevogeltefond en nog wat water tot het bovenste streepje. Bij het opdienen een lepeltje crème fraîche en een blaadje munt in de glazen.

Als hoofdgerecht ribeye van het vuur. Met daarbij "gratin de pommes de terre" uit het boek van Frédy Girardot. Zie voor de beschrijving mijn blogpost van 28 februari 2016.

Van 6 flinke peren in stukjes met een scheutje citroensap en een lepeltje kaneel perenmoes gemaakt in de slowcooker. Na 5½ uur op warm houden gezet en lauw gegeten.

De salade met rode biet en appel heb ik gemaakt voor het hele gezelschap in een grote schaal. Met 5 gekookte bietjes, 2½ appel, pompoen-, pijnboom- en zonnebloempitten en een dressing naar recept.

Italiaanse kaas: Taleggio, Gorgonzola en La Tur.

Als dessert een walnotentaartje en walnotenijs vers uit de ijsmachine. Voor het ijs was nodig 125g suiker, 200g melk, 150g room, 1 ei, 75g gepelde walnoten en 2 eetlepels notenlikeur. Noten en suiker samen fijn gemaald in de keukenmachine, daarna het ei erbij tot het een stevige massa was, dan de room, melk en likeur toegevoegd en in de koelkast laten wachten tot het ijs bereid kon worden. Een lepeltje Kahlua in plaats van notenlikeur was ook prima. Precies genoeg voor 5 kommetjes.

Het taartje heb ik al op vrijdag gebakken met de helft van de hoeveelheden want was maar een deel van het dessert. Nog steeds genoeg verse walnoten van vrienden uit Klaaswaal. Op 170° 30 minuten in de voorverwarmde airfryer. Heerlijk bij het ijs.

Een heerlijke en gezellige avond ondanks dat buiten onder het afdak alleen maar lukte met het hapje vooraf met een glas champagne.

En vandaag, zondag, slapen we in de pipowagen in het Kampeerbosje. Wat restjes en een flesje wijn mee voor 's avonds en brood mee voor ontbijt.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten