zondag 21 augustus 2016

Vakantie, lekkere soepjes, chili in de slowcooker en gehakt uit de airfryer.



Zondag 31 juli maakte ik een soep van resten. Een kommetje komkommerzaad, een kommetje saffraanaardappeltjes, een schaaltje rucola met olijven, een rest quiche met een heel klein stukje korst, 2 verse tomaten en eerder getrokken bouillon van de regenboogforel bij elkaar in de soepmachine. Daarna stukjes vis er bij. Na afkoelen ingevroren voor later. Ideale machine.

Heerlijk gegeten bij broer en schoonzus. Zalm met kaas en geroosterde pijnboompitten uit de oven, gebakken aardappeltjes, heerlijke gemengde salade. En ja hoor, ook daar gewoon een Pokémon op tafel in de tuin :-).


Op maandag onverwacht, nou ja, 's ochtends aangekondigd, een extra gast aan tafel. We aten sperziebonen met meegekookte olijven, plakjes bakbacon, een hapje van 3 kastanjechampignons, ½ gele paprika, een ui en prei gebakken met in stukjes gesneden plakjes salami. Aardappelpuree met verse roomkaas. Een beetje appelcompote. En Griekse yoghurt gemengd met crème fraîche met versgeplukte Japanse wijnbessen toe. Met een versierkoekje er bij :-).

Dinsdag rest tzatziki, rest boontjes in het pannetje met salamihapje, rest puree en een witlofstronkje rauw met wat hamblokjes en mayonaise.

Woensdag lag er nog een komkommer en een grote prei. Ook de eerder bewaarde steel van de broccoli was er nog. Grote groene olijven aan stukjes gesneden van de pit. Heel kleine restjes van de boontjes, komkommer en witlof. Alles in de soepmaker. Heerlijke soep. Broodje er bij. Mooi laatste maaltje voor de vakantie en de koelkast leeg wat groente betreft.


Donderdag 4 augustus vertrokken we voor 14 dagen naar vrienden in Zuid Frankrijk.


In een gezellige Auberge in Boulogne sur Gesse aten we dit mooie en vooral ook lekkere voorgerecht. Vrijwel altijd hebben we heerlijk "thuis" gegeten want onze vriend Alain is een geweldige kok :-). Ook heb ik nog een keer sperziebonen met pistachepesto gemaakt met gebakken aardappeltjes en gebakken forel.

En op donderdag 18 augustus waren we weer terug, maar alleen wat brood met harde worst en pecorinokaas 's avonds laat was genoeg. Vrijdag 19 augustus aten we spaghetti met broccolisaus. Met halve hoeveelheden en naast 100g spekjes ook nog 50g stukjes chorizo. De saus en het spekjes-ui-champignonmengsel los van de spaghetti opgediend. Ik kies daar vaak voor in verband met mogelijke restjes. Een erg lekkere combinatie.

Zaterdag chili con carne uit de slowcooker. Een behoorlijk aangepaste versie. Met 250g rundergehakt even aangebakken. Een ½ gele paprika, 1 ui, 1 stengel bleekselderij en 1 teen knoflook ook even aangebakken (lekkerder voor de smaakontwikkeling en de pan was toch al in gebruik). Alles in de kleine slowcooker. De passata, kruiden en 1 blik chilibonen met vocht toegevoegd. Na 8 uur op laag heerlijk met stukjes tomaat en opgebakken stokbrood uit de airfryer.



Intussen van de andere helft van het ontdooide pond gehakt voor later 2 ballen gebakken in de airfryer (8 minuten op 200° en dan nog 7 minuten op 150°).

En vandaag, zondag, op bezoek bij kinderen en geen idee hoe het met eten zal verlopen. Daarover dus volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten